Cinek88888- co jest przyczynąTwojego bólu, trudno na odległość zdiagnozować.Jeżeli jakieś zabiegi powodują znikanie bólu należy je kontynuować.Jeżeli poprawa nie następuje,organizm informuje Cię że bodziec leczący zastosowany przez terapeutę został źle dobrany.Należy poszukać więc innej techniki,bądź wprowadzić inny bodziec.
Z klawiterapią spotkałem przy leczeniu innej jednostki chorobowej.Na temat jej wpływu naTwoje schorzenie trudno mi coś powiedzieć. Ze swojej strony proponuję Ci inne rozwiązanie.Kup sobie książkę dr.A. R akowskiego "Kręgosłup w stresie",przeczytaj podroździały: podrażnienie mięśni,przeciążenie statyczne mięśni,skutki przeciążenia , statycznego mięśni (cały roździał 1).
Następnie podroździał:zespół hiperlordozy szyjnej, rozdz. o mobilizacjach uciskowych punktów max. bolesnych i rozdz. o .reakcjach pozabiegowych. Zastosuj się do rad zawartych w książce. Ja osobiście uważam ,że w tego typu schorzeniach najbardziej skuteczna jest t.z.autoterapia(terapia stosowana przez samego pacjenta w domu.)Jest ona w 90% skuteczna.
Jeżeli poinformujesz mnie na Forum o efektach Swojej pracy z bólem, będzi mi bardzo przyjemnie.
P.s-podawałem w poprzednich wejściach ten sam tytuł książki ,ZAZNACZAM że nie jes to JEJ REKLAMA, LECZ NAJTAŃSZY I W MIARĘ SKUTECZNY SPOSÓB WALKI Z BÓLEM STOSOWANY PRZEZ PACJENTÓW. pozr.