Forum Suwałki Forum Suwalki na You Tube Forum Suwalki na Picasa Web Forum Suwalki na Vimeo Forum Suwalki - kanal RSS
30 Lipiec, 2010, 17:07:31 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Nadchodzące wydarzenia:Lato w mieście z MDK, Plener Rzeźbiarski - "Teatr", Rock Szanty Serwy 2010, 5. Suwalskie Teatr-Akcje 2010
Aktualności: Zmarł Prezydent Suwałk - Józef Gajewski

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z zajściem w ciążę  (Przeczytany 1276 razy)
sylwia80
Nowy

« : 01 Marzec, 2010, 21:45:58 »

Witam czy są w Suwałkach dziewczyny takie jak ja które mają problem z zajściem w ciążę. Jeśli tak to piszcie o swoich doświadczeniach. Razem będzie nam razniej.

Ja mam 30lat staramy się już 1,5 roku i ani widu ani słychu mojej ciąży.
« Ostatnia zmiana: 01 Marzec, 2010, 22:51:03 wysłane przez noka » Zapisane
the_mask
- VIP -

SIERŻANT

« Odpowiedz #1 : 02 Marzec, 2010, 07:05:22 »

Jak to jest? Że Ci którzy chcą mieć dziecko, próbują i próbują i nic. A Ci którym się to nie widzi, bardzo szybko "wpadają"? Trochę ten świat pokręcony... Życzę wytrwałości

cordelia
Nowy

« Odpowiedz #2 : 08 Marzec, 2010, 16:48:39 »

Co robić, jeżeli "nie wychodzi
 -unikać leków upośledzających płodność
 -dążyć do "prawidłowego stosunku" w kolejnych 3 dniach poprzedzających owulację.Po stosunku kobieta leżeć na plecach przez
  10 min.(można podłożyć poduszkę pod biodra)
 -starać się poświęcić sobie więcej czasu,zastanowić się i wyeliminować stresy i pośpiech dnia codziennego.
 -jeszcze lepszy jest urlop ,w ten sposób możecie robić ,to co sprawia wam największą radość.
 -zmiana klimatu stymuluje siły witalne,słońce poprawia nastrój.Wskazana jest podróż na południe.
 -opanujcie różne metody odprężania,odprężająco działają masaże,kąpiele borowinowe,fizykoterapia.
 -należy uprawiać sport ,lecz niezbyt intesywnie
 -należy zmienić upodobania żywieniowe,stymulująco działa dieta bogata w owoce i warzywa.
 -niewskazana jest dieta odchudzająca,jedz nie za dużo ale w sposób urozmicony
 -możesz spróbować środkow roślinnych,które mają korzystny wpływ na regulacje hormonalną(bodziszek,nasiona granatu lub jaskrów).
gaga
- VIP -

« Odpowiedz #3 : 08 Marzec, 2010, 18:00:44 »

Dużo dobrych rad podała cordelia,ale należy zadać sobie pytanie ,czy oboje zdecydowaliście się na dziecko ?Skoro tak,a nie przekroczyliście 28 lat , wasze współżycie jest satysfakcjonujące i badania medyczne macie przeprowadzone ,które nie wykazały obniżonych zdolności reprodukcyjnych próbujcie jeszcze przez rok.Niestety  Sylwia pisze ,że ukończyła już 30 lat.Wraz z wiekiem płodność się obniża i w wieku 30 lat nie w każdym cyklu dochodzi do owulacji.Później prawdopodobieństwo nie występowania owulacji rośnie.Zatem -czym starsza ,tym wcześniej zdecyduj się na wizytę u specjalisty.
Z listu Sylwii nie wynika ,że była ze swoim problemem u lekarza.Czy jesteś pewna ,że oboje jesteście płodni? Pamiętaj ,że mężczyzna również powinien przejść stosowne badania. Niestety często doszukujemy się niepłodności u kobiety ,a tymczasem panów ten problem również dotyczy.

Kiedy bocian potrzebuje zachęty :

- Gdy miesiączki są skąpe i nieregularne.Być może nie dochodzi u ciebie do owulacji.
- Masz mniej niż 35 lat ,a nie doszło do zapłodnienia ,choć od co najmniej roku nie stosujesz żadnych środków antykoncepcyjnych.
- Ty lub twój partner przebyliście zakażenie chlamydiami ,chorobę przekazywaną drogą płciową,która może uszkodzić jajowody u kobiet ,a u mężczyzny może doprowadzić do zbliznowacenia nasieniowodów.
- Rozpoznano u ciebie w przeszłości zakażenie w obrębie miednicy np.torbielowatość jajników.Byłaś poddana operacji brzusznej lub urologicznej,przebyłaś świnkę albo odrę.
- Stosowałaś spiralę wewnątrz-maciczną.
- Ty lub twój partner podejrzewacie ,że byliście narażeni na działanie substancji obniżających płodność -np.ołowiu.

Zatem odpowiedzcie sobie na nasze uwagi i do działania : jeśli nie byliście u lekarza -wizytę u niego stawiam jako priorytet Język Powodzenia ,zmiana klimatu ,o którym pisze cordelia jest bardzo wskazana.

gaga
- VIP -

« Odpowiedz #4 : 08 Marzec, 2010, 20:12:45 »

Sylwia !Całe popołudnie myśłam o takich przypadkach jak Twój i skojarzyłam z przypadkami adopcji. Bardzo często się zdarza ,że ludzie starają się kilka lat o potomstwo ,wreszcie decydują się na adopcję .I co się okazuje ,nagle kobieta zachodzi w ciążę i rodzi swoje dziecko. Przytrafia się to w sytuacjach ,gdy organizm się wycisza i zaczyna inaczej funkcjonować ,dlatego nie skupiajcie się tylko na poczęciu ,odpuść trochę i nie zamartwiaj się ,a może .....się uda ? Lekarza jednak nie omijaj.  Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: 08 Marzec, 2010, 20:14:50 wysłane przez gaga » Zapisane
sylwia80
Nowy

« Odpowiedz #5 : 10 Marzec, 2010, 14:59:44 »

Hej dzięki za rady.Oczywiście mój mąż miał badanie u niego wszystko jest super.Ja również byłam u lekarza i okazało się że moje pęcherzyki nie pękają.Dostałam tabletki stymulujące owulację miałam monitoring urosły dwa ładne pęcherzyki które pękły,ale niestety w ciążę nie zaszłam. Płacz U nas w Suwałkach ciężko znalezć dobrego gin który się tym zajmie.Myślę że konieczna będzie wizyta w Białymstoku.Na pewno w Suwałkach są dziewczyny które miały lub mają taki problem jak ja.Chciałabym nawiązać z nimi kontakt.W innych miastach są fora internetowe na których dziewczyny się wspierają doradzają sobie.Chciałabym aby tu w naszym mieście również było takie forum.Pozdrawiam.
gaga
- VIP -

« Odpowiedz #6 : 10 Marzec, 2010, 17:34:01 »

Spróbuj się dowiedzieć ,czy w Sejnach nie ma dobrego ginekologa.Czy tamtejszy szpital nie ma przychodni przyszpitalnej,''chodzą słuchy'',że tam są dobrzy lekarze. Znajomi gdy potrzebują pomocy lekarskiej ,co prawda w innej specjalizacji  Mrugnięcie,jeżdżą do Sejn.
Jeśli się dowiem o jakimś dobrym ,godnym polecania lekarzu na Waszym terenie ,to Ci napiszę. Głowa do góry Mrugnięcie

Sylwia!Będąc na Twoim miejscu nie słuchałabym co jedna panie poradziła drugiej ,każdy organizm jest inny i każda dobra rada nie zawsze pomoże. Radziłabym Tobie ,nie myśl za dużo o problemie Mrugnięcie Dam Ci przykład ,moja mama miała problem zajścia w ciążę z pierwszym dzieckiem ,siostrę urodziła gdy miała 25lat. Kiedyś kobiety jak wyszły za mąż ,wypadało ,aby po roku było maleństwo.Lekarz polecił jej by wyjechała ''do wód'' tzn  do uzdrowiska i faktycznie ,po zmianie klimatu zaszła w ciążę.I tak urodziła się moja siostra.Może coś jest w zmianie otoczenia ,szczególnie jeśli chodzi o klimat.
sylwia80
Nowy

« Odpowiedz #7 : 11 Marzec, 2010, 12:50:02 »

Każdy ciągle pisze aby się nie stresować wyluzować lub gdzieś wyjechać... Na mnie to niestety nie działa.Ja ciągle gdzieś wyjeżdżam przynajmniej dwa razy do roku jestem za granicą i nic... Jak zaczęliśmy starania prawie dwa lata temu to nie byłam w ogóle zestresowana wszystko było na luzie i co nic to na mnie nie działa... A teraz niestety czas robi swoje szybko upływa z każdym rokiem szansa jest coraz mniejsza.Ja mam świadomość tego że zrozumie mnie ten kto sam przez to przeszedł.Kobiety które naturalnie bezproblemowo zachodzą w ciążę nigdy tego nie zrozumieją.Przecież to nie moja wina to tylko choroba jak każda inna.Nie wiem dlaczego jest to ciągle temat tabu.Nikt nie przyzna się do tego że akurat ta choroba ją dotyczy.Łatwiej powiedzieć mam refluks żołądkowy niż jestem niepłodna.
biza
Stały Bywalec
**

« Odpowiedz #8 : 17 Marzec, 2010, 09:05:29 »

HEJ
mogę Ci polecić naprawdę dobrego gin w Augustowie
dr B.Falkowski, Augustów, ul.Młyńska 55
tel. 643 22 97, kom. 604 50 28 23
poniedziałki i czwartki 15.30-17.00

mi osobiście nie pomógł  Smutny bo problem nie leży po mojej stronie ale znam 2 dziewczyny, którym pomógł i cieszą sie teraz małymi bobaskami Uśmiech
i bardzo rozumiem Cię, że chciałabyś o tym z kimś pogadać bo tez czuję, ze ktoś kto przez to nie przechodził i tego nie odczuł na pewno nas nie zrozumie..
sylwia80
Nowy

« Odpowiedz #9 : 17 Marzec, 2010, 20:34:43 »

biza dzięki Uśmiech
biza
Stały Bywalec
**

« Odpowiedz #10 : 17 Marzec, 2010, 23:38:19 »

spoko
życzę powodzenia Uśmiech
cymbalista
Forumowicz
*

« Odpowiedz #11 : 24 Kwiecień, 2010, 12:56:39 »

W ostatnich latach,narasta ilość informacji odnośnie,dotychczas niewyjaśnionych przyczyn niepłodności(bez zmian organicznych)
wśród kobiet.Ich przyczyną może być dysfunkcja w obrębie tkanek miękkich i stawów miednicy(Volejnikowa).
Schronberg twierdzi ,że przyczyną niepłodności (między innymi)jest blokada stawu krzyżowo- biodrowego.W jego bezpośrednim sąsiedztwie znajdują się narządy rodne kobiety i może ona cierpieć na bolesne miesiączkowanie,mieć trudności z zajściem w ciążę,
tendencje do poronień i przedwczesnych porodów. Osobiście jestem przekonany o słuszności tych poglądów ,ponieważ znam
kobiety ,które po pracy ze  strukturami stawu krzyżowo- biodrowego zaszły w ciążę.Jedną z tych osób jes moja córka, ktora dziś
cieszy się śliczną córeczką.   
Znam jednak też panie ,szczególnie po 35 -roku życia, które pomimo leczenia farmakologicznego i manualnego jednocześnie w ciązę
nie zaszły.
P.S -"nadzieja zawsze umiera ostatnia."
gaga
- VIP -

« Odpowiedz #12 : 24 Kwiecień, 2010, 14:10:13 »

Nie wiązałabym schorzeń ,które wymieniłeś z problemem zajścia w ciążę. Co najwyżej panie o podobnych schorzeniach ,mogą trudnej przechodzić ciążę oraz poród . Sama doświadczyłam takich doświadczeń i układ kostny nie wiąże się z bezpłodnością. Lekarz zupełnie z innych powodów orzekł,że nie będę matką ,a jednak mam dwójkę dzieci .Co prawda było to w poprzednim stuleciu [fajnie brzmi Język] Przyczyn szukałabym zupełnie w innych przyczynach jednak co niektórzy lekarze ich nie potwierdzają. Myślę ,że młode kobiety zbyt wcześnie i bez dokładnej konsultacji z lekarzem stosują tabletki antykoncepcyjne, następuje ''rozchwianie ''hormonów.
Jeśli młode panie będą czytały ,niech każda sobie odpowie ,czy prosząc lekarza o tabletki -przeszła dokładne badania hormonalne? Znam dziewczynę ,która przez 15 lat stosowała takie metody i kiedy zapragnęła mieć potomstwo ,wyszło na jaw ,że musi się leczyć .Oczywiście nie jest ,to regułą ,zawsze są wyjątki ,czego wszystkim paniom życzę.
Pomyślmy jeszcze ,że dziś potomstwo bardzo często odkładamy ....aż się urządzimy ,a niestety zegar biologiczny tyka  Mrugnięcie
Strony: 1
  Drukuj  

Skocz do: