Zrazy z łososia-dla tych,którzy nie lubią karpi.
Składniki :-250g wędzonego łososia;500g filetów świeżego łososia;kilka gałązek bazylii;sok z 1/2 cytryny;2 listki laurowe;1,5 łyżeczki ziół prowansalskich;oliwa z oliwek,świeżo zmielony pieprz;szczypta soli.
Przygotowanie-Świeżego łososia umyć ,osuszyć i włożyć do plaskiego naczynia.
- W kubeczku połączyć ze sobą 2 łyżeczki oliwy z oliwek,sok z cytryny,zioła prowansalskie,pokruszone
listki laurowe oraz szczyptę soli i pieprzu.Tą marynatą zalać filety z łososia i włożyć na 2 godz. do lo-
dówki.
-Filety odsączyć z marynaty.Na każdy filet położyć plaster wędzonej ryby i gałązkę bazylii.Zwinąć ,spiąć
wykałaczkami.
- Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek,zrazy smażyć około 3 min.z każdej strony aż do zrumienienia się
Podawać na ciepło.