Autor Wątek: Wereszczaki suwalskie  (Przeczytany 1851 razy)

Offline gaga

  • - VIP -
  • *****
  • Wiadomości: 5209
  • Płeć: Kobieta
Wereszczaki suwalskie
« dnia: 10 Lut, 2009, 14:45:41 »
Wereszczaki -
  Składniki: 80dag schabu bez kości;10 dag słoniny;2 szklanki bulionu;3 dag utartego chleba;3-5 ziaren pieprzu;2-3 ziarna ziela angielskiego;sól.

  Przygotowanie: Opłukany schab pokroić na kawałki i obrumienić na słoninie; przełożyć mięso do rondla,zalać bulionem ,dodać parę ziaren pieprzu i ziela angielskiego,ugotować.
Do gotującego się schabu wsypać utarty chleb.Zagęścić przez wygotowanie.   Podawać z ziemniaki .



Polskie Kuchnie Regionalne
« Ostatnia zmiana: 10 Lut, 2009, 14:47:47 wysłana przez gaga »