Autor Wątek: Ser po Podlasku  (Przeczytany 1484 razy)

Offline gaga

  • - VIP -
  • *****
  • Wiadomości: 5517
  • Płeć: Kobieta
Ser po Podlasku
« dnia: 21 Sie, 2008, 21:16:36 »
Ser po podlasku:

Składniki:- 25 dag sera [w orginale używa się sera robionego w domu tzw.wiżańskiego,jednak można zastąpić go krojonym
                      w kostkę zwartym białym serem albo fetą,względnie włoską mozzarellą]
                   - 1-2 ząbków czosnku,
                   - 1 łyżeczka posiekanej zieleniny,
                   - oliwa,
                   - sól.

Przygotowanie; -ser pokroić w kostkę ,
                            - czosnek zmiażdzyć lub drobniutko posiekać,
                            - wymieszać czosnek z oliwą ,zieleniną i ewentualnie solą [jeżeli używamy fety ,to nie solimy.]
                            - kostki sera ułożyć w salaterce ,zalać oliwą z dodatkami i delikatnie wymieszać .
                            - Pred podaniem odstawić na kwadrans.