Autor Wątek: Rożki francuskie z kapustą  (Przeczytany 2030 razy)

Offline gaga

  • - VIP -
  • *****
  • Wiadomości: 5209
  • Płeć: Kobieta
Rożki francuskie z kapustą
« dnia: 17 Gru, 2008, 19:50:32 »
Rożki francuskie z kapustą

Składniki:-1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiwgo [500g]; 800g białej kapusty kilka suszonych grzybów;1 cebula;2 łyżki oleju;sól ;pieprz;kminek;1 jajko do posmarowania .

Przygotowanie:-Grzyby dokładnie umyć namoczyć i ugotować do miękkości.
                           -Kapustę poszatkować,ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem wywaru z grzybów,odcedzić ,
                            odcisnąć i wraz z odcedzonymi grzybkami drobno posiekać.
                           -Cebulę drobno posiekać ,zeszklić na oleju i dodać do kapusty.Całość dokładnie wymieszać i do-
                            prawić solą,pieprzem i kminkiem.
                          - Ciasto rozmrozić i rozłożyć na stolnicy.Pokroić na kwadraty.Ostudzony farsz nakładać na środek
                            kwadratów.Ciasto z farszem składać w trójkaty i dokładnie sklejać.
                          - Rożki posmarować roztrzepanym jajkiem ,ułożyć na natłuszczonej blasze i piec około 20 min. w
                            temperaturze 220 stopni C na złoty kolor.Rożki z kapustą podawać na gorąco z czerwonym
                            barszczem.