Roladki schabowe
Składniki-500 g schabu bez kości;plasterki wędzonego boczku; kilka plasterków żółtego sera;ogórki kiszone; cebula;majeranek;musztarda, ketchup.
Przygotowanie Schab kroimy na centymetrowe plastry.Rozbijamy tłuczkiem.
-Musztardę mieszamy z ketchupem,majerankiem i smarujemy tym schab.Na każdy plaster mięsa nakładamy plaster żółtego sera.
-Cebulę obieramy i kroimy, ogórki kroimy wzdłuż na ćwiartki, układamy na plastrach mięsa.Zawijamy roladki.
-Mięsa nie solimy, bo boczek daje słony smak. Każdą roladkę owijamy dokładnie plastrami boczku.
-Tak przygotowane mięso układamy w naczyniu żaroodpornym,skrapiamy oliwą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stop.C. na około 30-40 minut.