Świąteczny schab w galarecieSkładniki: -800g schabu bez kości; sól; pieprz; 2 szklanki bulionu;2 szklanki białego wytrawnego wina;2 opakowania żelatyny;4 marchewki.
Przygotowanie: Do bulionu, dodać schab, obrane marchewki i gotować do miękkości.
-Mięso i jarzynę wyjmujemy, a żelatynę rozpuszczamy w gorącym bulionie. Dodajemy wino, mieszamy i podgrzewamy,ale uważamy,aby się nie zagotowało.
-Marchewkę kroimy w plasterki i układamy w podłużnej foremce-najlepiej w keksówce;zalewamy 1/4 przygotowanym bulionem z żelatyną.
-Mięso kroimy w grubsze plastry i układamy na marchewkę, tak aby wyglądało,że leży schab w całości.
-Można udekorować dowolnie zieleniną lub zielonym groszkiem.
--Zalewamy resztą galarety.

Przepraszam za jakość zdjęcia,ale mój aparat szwankuje i robiłam zdjęcie komórką
