Autor Wątek: Pieczarki nadziewane  (Przeczytany 836 razy)

Offline gaga

  • - VIP -
  • *****
  • Wiadomości: 5522
  • Płeć: Kobieta
Pieczarki nadziewane
« dnia: 30 Lip, 2008, 00:14:03 »
     Pieczarki nadziewane    - szybkie i smaczne
 Składniki :50 dag.pieczarek:20dag żółtego sera;25 dag.wędzonego boczku.

1)Kapelusze pieczarek opłukać i osuszyć.
2)Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć ,aby był chrupiący.
3)Wyjąć z tłuszczu ,ostudzić i wymieszać z tartym serem,napełnić masą kapelusze grzybów.
4)Włożyć do ogniotrwałego naczynia i piec w piekarniku 10 min.w temperaturze 180 stopni C.
                   Podawać gorące ,można podać z sałatą ,ale to już indywidualna sprawa.  gaga