Sok dla poprawy zmysłówSkładniki: 400 g marchwi; 350 g gruszek; 200 g żurawiny świeżej lub mrożonej; sok z połówki cytryny.
Przygotowanie: Umytą marchew wycisnąć w sokowirówce.
-Z umytych gruszek wydrążyć gniazda nasienne, nie obierać ze skórki i również wyciskamy sok.
-Żurawiny przebrać , umyć i zmiksować w blenderze.
-Cytrynę sparzyć wrzątkiem i wycisnąć sok do szklanki.
-Wszystkie składniki połączyć, do soku można dodać łyżkę miodu.
Eliksir młodości
Składniki: 1/2 kg selera korzeniowego; 1/2 kg gruszek; 300 g bananów; 200 g jabłek; 1/2 cytryny; 1 łyżka miodu; szczypta cynamonu do smaku.
Przygotowanie: Seler i banany obrać i wycisnąć w sokowirówce.
-Gruszki, jabłka - wydrążyć gniazda nasienne, pokroić na cząstki i wycisnąć sok.
-Dodać miód i sok z cytryny, przed podaniem posypać szczyptą cynamonu.