Autor Wątek: Halloween w kuchni  (Przeczytany 1782 razy)

Offline gaga

  • - VIP -
  • *****
  • Wiadomości: 5209
  • Płeć: Kobieta
Halloween w kuchni
« dnia: 30 Paź, 2008, 21:43:06 »
Poczęstunek czarownicy
Duży kurczak;spora cebula;6 małych kiełbasek [frankfurterek];seler naciowy;2 listki laurowe;kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu;sól;ćwierć szklanki ryżu,4 szklanki wody.

Przygotowanie-  Umytego kurczaka dzielimy na części ,wkladamy do dużego rondla,dodajemy seler naciowy,cebulę,sól i korzenie,zalewamy wodą i gotujemy około 40 min.
Kiedy jest już kurczak miękki ,wyjmujemy ,usuwamy kości ,a mięso kroimy w kostkę.Wywar przecedzamy .Mięso z kurczaka ,umyty ryż i kiełbaski ponownie wkładamy do rondla,zalewamy przecedzonym wywarem,gotujemy ok.30-40 min.


Polskie Tradycje Świąteczne-H.Szymanderska