Autor Wątek: Chleb typu Kr-irl  (Przeczytany 7895 razy)

AnetaKeith

  • Gość
Chleb typu Kr-irl
« dnia: 10 Kwi, 2009, 14:49:37 »




Przepis wzorcowy wypieku  chleba typu KR-IRL (mini chlebki).

Kaszę jaglaną  400g. oraz ryż biały lub brązowy, również 400g., gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0l.) przez ok. 15 minut.
Przyprawy to: sól kamienna nie oczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.

Ugotowanie: Kasza i Ryż (masa razem 800g.) wchłaniają wtedy całą użytą (2,5l.) do gotowania resztę wody, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków.
Dużą łyżką stołową nabieramy zmieszaną masę tj. kaszę z ryżem i z takiej objętości formujemy chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami).
Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy.
Pieczemy w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.
Uwaga: wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, wykluczone!. Takie dodatki sprzyjają otyłości i cukrzycy  typu 2.

Przepis ten jest zamieszczony na stronie internetowej   http://www.magdalirl.com.pl/   

 Jest to ewenement w skali kraju i całej Europy. Niezwykle ważna jest też wiedza z książki  Poradnik żywieniowy człowieka w XXI wieku.

P. S. Chleb typu KR-IRL, stanowi aktualnie o silnym; układzie immunologicznym, organizmu człowieka.
Dostarcza ogrom energii, eliminującej; głód, dlatego iż, glukoza naturalna w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi, na ok. 4-5 godzin !!, tzw. niskie węglowodany.
Złe to, wysokie węglowodany. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko; cukrzyca typu 2.
To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec warto!.

Ważne:
Glukoza  naturalna; to ryż, wszystkie kasze, owoce, warzywa. Logika myślenia, postęp.
Glukoza  nienaturalna; to mąka, cukier.  Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju.

Aneta KEITH, Wrocław
« Ostatnia zmiana: 10 Kwi, 2009, 15:20:54 wysłana przez noka »

AnetaKeith

  • Gość
GOTUJ z artystą. Pani Urszula DUDZIAK !!
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Gru, 2009, 22:14:10 »
UD1.
10 kilogramów MNIEJ.
Nasza wyjątkowa artystka, jeden z najwspanialszych głosów ludzkich tej planety, Pani Urszula DUDZIAK, szczupleje i pięknieje co widać gołym okiem: powód dieta makrobiotyczna w oparciu o chlebki tzw.
CHLEB typu KR-IRL. Brawo Pani Urszulo !!

Głos i uroda razem powodują, że cała Polska jest pod wrażeniem. SUPER !!    :o ???

Zobacz też:
Wpisz w Google_______: dziendobrytvn.plejada.pl/27,27472
__: http://dziendobrytvn.plejada.pl/27,27472,news,,1,,kuchnia_makrobiotyczna,aktualnosci_detal.html#autoplay

AnetaKeith

  • Gość
Chleb typu Kr-irl
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Maj, 2010, 15:55:20 »
MOTTO:  Polska kasza to;   OGROMNA  ENERGIA !!
3. TEMAT:
__C H L E B.  Przepis WZORCOWY wypieku  CHLEBA  na  OTYŁOŚĆ  (mini chlebki).

KASZĘ jaglaną __400g. oraz KASZĘ jęczmienną tzw. średnia lub drobna, mniej bo __250g., gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5 l. wody.
PRZYPRAWY to__: sól kamienna nieoczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.

UGOTOWANE__: Obie kasze (masa razem 800g.) wchłaniają wtedy całą użytą (2,5l.) do gotowania wodę, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków.
Do tego właśnie zestawu składników (dwa rodzaje kasz) dodajemy suchą masę: 150 gram OTRĄB PSZENNYCH i dokładnie mieszamy łyżką.
Otręby chłoną wówczas dużo wody, którą uzupełniamy wlewając ok. 0,5 litra przegotowanej wody.  
Dużą łyżką stołową nabieramy zmieszaną masę tj. obie kasze wraz z otrębami. Z takiej objętości FORMUJEMY chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami).
Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy.
PIECZEMY  w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.
Uwaga: wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, WYKLUCZONE !! Takie dodatki sprzyjają  OTYŁOŚCI  i  CUKRZYCY  typu 2.

P R Z E P I S ten jest zamieszczony na stronie internetowej;   :o
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______:  http://www.magdalirl.com.pl/

 Jest to ewenement w skali kraju i całej Europy. Niezwykle ważna jest też wiedza z książki;
__Książka; _pt._______:  PORADNIK  ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
W rozdziale NR 35, zamieszczono KOMPENDIUM wiedzy NT: Afrodyzjaki, __SEKS, Hormony, Testosteron.
P. S. __CHLEB na OTYŁOŚĆ, stanowi aktualnie o silnym; UKŁADZIE immunologicznym, organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii, eliminującej; GŁÓD, dlatego iż, GLUKOZA naturalna w nim zawarta, stabilizuje POZIOM CUKRU we krwi, na ok. 4-5 godzin !!
tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu.
Złe to, WYSOKIE węglowodany. Podnoszą poziom cukru po spożyciu ZBYT wysoko; CUKRZYCA typu 2.
To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO  !!

WAŻNE:
GLUKOZA  naturalna; to R Y Ż, wszystkie K A S Z E,   O w o c e,  W A R Z Y W A. Logika myślenia, postęp. Również produkty zalecane i dozwolone wg tzw.
INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu.   ???
__GLUKOZA  nienaturalna; to MĄKA, Cukier.  IRRACJONALNE zachowania, CZĘSTA zmiana nastroju.

UWAGA:  Taka kompozycja składników, również kolejność przygotowania tj. gotowanie, a następnie pieczenie tworzą strukturę żywieniową, która w sposób zadawalający poprawia wszelkie parametry zdrowotne organizmu człowieka; a w szczególności wydolność seksualną organizmu.
Wystarczy porównać: Chiny 1,2 mld ludzi, Indie 900 mln oraz wszystkie Ludy Dalekiego Wschodu;
jak pracują i jak skutecznie się rozmnażają, to wszyscy wiemy.
Skąd czerpią energię, to oczywiste, że z ryżu i kasz, a jaki czynią przy tym postęp cywilizacyjny, to tylko Im  pogratulować.

PLUSY:
__CHLEB na  OTYŁOŚĆ, podnosi poziom cukru po spożyciu o 22% wzrostu, tzw. NISKIE węglowodany.
Zapobiega otyłości i cukrzycy typu 2. Nie wywołuje wzdęć i nie tworzy zaparć.
MINUSY:
aktualnie brak sklepu lub piekarni, która wytwarza i sprzedaje ten produkt.

PORÓWNANIE:
Chleb upieczony z MĄKI np. pszennej, żytniej, orkiszowej i każdej innej: zawsze powoduje otyłość i sprzyja cukrzycy typu 2. Wzdęcia oraz zaparcia są gwarantowane.
Poziom cukru po spożyciu chleba pszenno żytniego wynosi 74% wzrostu, po chlebie razowym 39%, po czystej glukozie 74%. Są to tzw. __WYSOKIE węglowodany, niezdrowe dla człowieka.  

REFLEKSJA:
CHLEB na OTYŁOŚĆ, podnosi poziom cukru we krwi po spożyciu o 22% wzrostu, a jego IŻ = 2,2 %, czyli jest o ok. 20% bardziej anty otyłościowy i anty cukrzycowy niż wzorcowy CHLEB typu KR-IRL.
Kasza jęczmienna średnia lub drobna powinna pochodzić wyłącznie z terenów Polski tzn. że jest czysta
i ekologiczna. Duża koncentracja pełnowartościowych składników odżywczych zapewnia również uczucie sytości na długo.

P. S. Aspekt ekonomiczny: cena kaszy jęczmiennej jest o ponad 2x niższa od stale drożejącego importowanego ryżu. Polak rzadko mówi o kaszy, bo dla Niego kasza w potrawie, to __OCZYWISTOŚĆ !!   ::)
« Ostatnia zmiana: 18 Maj, 2010, 16:41:06 wysłana przez noka »

Offline noka

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 5252
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Chleb typu Kr-irl
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Maj, 2010, 16:51:55 »
Już wcześniej prosiłem o pisanie postów zgodnie z zasadami ortografii i unikanie zbędnego formatowania tekstu, który staje się nieczytelny. Dodatkowo kolor czerwony jest zarezerwowany tylko do ostrzeżeń i uwag administracyjnych (czyli wyłącznie do mego użytku).
Przypominam się zatem po raz drugi (i ostatni).



 

Offline gaga

  • - VIP -
  • *****
  • Wiadomości: 5519
  • Płeć: Kobieta
Odp: Chleb typu Kr-irl
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Maj, 2010, 17:27:50 »
Cytuj
CHLEB na OTYŁOŚĆ, podnosi poziom cukru we krwi po spożyciu o 22% wzrostu, a jego IŻ = 2,2 %, czyli jest o ok. 20% bardziej anty otyłościowy i anty cukrzycowy niż wzorcowy CHLEB typu KR-IRL.
Kasza jęczmienna średnia lub drobna powinna pochodzić wyłącznie z terenów Polski tzn. że jest czysta
i ekologiczna. Duża koncentracja pełnowartościowych składników odżywczych zapewnia również uczucie sytości na długo.


Niestety nie mogę potwierdzić ,że istnieje chleb anty-cukrzycowy.Diabetyk szczególnie z cukrzycą typu 2. po zjedzeniu każdego pieczywa ma podwyższony poziom cukru we krwi. Nawet tak cudownie zachwalany chleb typu KR-IRL.Mam w bliskim otoczeniu trzech ''cukrzyków'',sprawdzaliśmy -nawet u osoby z cukrzycą typu 1 -cukier wyraźnie podskoczył,a przecież nazywa się go ''anty-cukrowym''
Piszesz ,że po ''chlebie na otyłość'' cukier powraca do normy po 4-5 godzinach ,przecież po spożyciu jakiegokolwiek posiłku cukier powinien powrócić do normy po 2-3 godzin ,natomiast u osoby zdrowej poziom cukru ,wogóle nie powinien się drastycznie podnieść.
Dlaczego zabrałam głos? Ponieważ dużo czytam na temat wszelkich środków odchudzających i gdybym nie miała ''cukrzyków'' w otoczeniu ,nie domyśliłabym się ,że są środki ,które mogą przynieść dużo złego.
Dlatego dziewczyny ostrzegam ,nie wszystkie środki reklamowane i zachęcające do stosowania w trakcie odchudzania są bezpieczne.
Istnieją różnego koktajle ,kupowane w aptekach ,są osoby ,które je stosują.Tylko się pytam ,która zdrowa kobieta bada sobie przy takiej kuracji poziom cukru?  Ja ze znajomą mierzyłyśmy ,bo mam aparat w domu i wynik był szokujący.Obydwie nie mamy cukrzycy ,a cukier skakał powyżej 180 ,a to jest już przekroczony próg nerkowy :P Przypadkiem ,można wpaść z deszczu pod rynnę  ;) Córka jako diabetyk całkowicie nie może stosować takich środków odchudzających.
Powrócę jeszcze do diabetyków, nie można uogólniać ,że jakiś produkt jest odpowiedni ,niestety każdy chory musi mieć odmienną dietę i co najważniejsze diabetycy powinni stosować się wg tzw.jednostek chlebowych ,których wykaz otrzymują u swoich lekarzy.
Chory spożywa małe ilości pokarmów wg tabeli -5 razy dziennie,zatem nie może być mowy ,że jakaś potrawa pozostawia uczucie sytości na dłużej,owszem w trakcie odchudzania -jest OK ,ale diabetyk nie powinien najadać się na ''zapas''.
Zapytacie co to znaczy jednostka chlebowa-nie oznacza ilości spożytego chleba ,natomiast określa np ile czereśni może chory zjeść za jednym podejściem .I tu się zdziwicie ,10 szt  :P i takie miary właśnie nazywane są jednostkami chlebowymi. Każdy w zależności od rozwoju choroby ,ma wytyczone porcje przez swego lekarza prowadzącego.Niby trudne ,ale można się tego nauczyć :P i należy tego pilnować .


AnetaKeith

  • Gość
CHLEB typu KR-IRL. Podstawa to; ENERGIA (antycukrzycowy).
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Gru, 2010, 18:39:36 »
Komentarz Administratora Dwa posty wyżej prosiłem o nie formatowanie tekstu w sposób uniemożliwiający jego swobodne czytanie. Wygląda na to, że nie dojdziemy do porozumienia. Zawartość posta i konto użytkownika usuwam.
« Ostatnia zmiana: 21 Gru, 2010, 18:56:32 wysłana przez noka »