Dlaczego w sobote były kłódeczki na poście ?? Cisza wyborcza?? jakaś kpina to jest,
Raczej respektowanie obowiązującego prawa, ze szczególną dedykacją dla tych , którzy nie rozumieją czym jest cisza wyborcza lub rozumieją ale mają to "gdzieś".
Nie wiem skąd pomysł że dotyczy ona tylko radia, tv, czy "czegoś w tym stylu" , skoro zabronione są wszelkie formy agitacji np. rozwieszanie plakatów.
Ten wątek był poświęcony wyborom i różne sposoby agitowania były dozwolone. Ja natomiast nie miałem ani czasu, ani ochoty spędzać całej doby przed komputerem i weryfikować wypowiedzi pod kątem ewentualnego załamania ciszy wyborczej. Kto tego nie rozumie musi po prostu przyjąć ten fakt do wiadomości. To tyle w temacie "kpin" i "bania się wszystkiego".
Odnośnie wyników - faktycznie udział procentowy głosów oddanych na Cz. Renkiewicza jest zgodny z naszą ankietą, co przyznam jest dla mnie zaskakujące. Z tym że nie tyle chodzi mi o "trafienie" wyniku, co o wysoką wygraną. Wg mnie kampania prowadzona przez Panią Rzatkowską była bardzo dynamiczna i wieloaspektowa i wydawało się że będzie to miało przełożenie na dobry wynik wyborczy. Tymczasem uzyskane poparcie jest dość niewielkie