noka, gdzieś ktoś napisał po czynach ich poznacie. Prawda, jeszcze ktoś inny powiedział Igrzysk i chleba. I jak patrzę na otaczające nas Suwałki - masz rację, Renkewicz jest dobry w budowaniu Suwałk, ale tych społecznych. Co nam z tego, że wybudują salę koncertowo-teatralną, fakt, będzie kolejna atrakcja. Oczywiście są one potrzebne, ale dlaczego nikt nie mówi, ile będziemy do tego dokładać. My jako podatnicy naszego miasta.
Piszę o tym nie dlatego, że jakiś fanatyzm ze mnie bije hhe (wolę napisać, żeby mnie ktoś zaraz o to nie posądził

), ale dlatego, że zaskoczyła mnie dzisiejsza debata prezydencka w TVP Białystok (na ich stronie można sobie obejrzeć, trwa ok. 50 min ale warto). Spodobała mi się reakcja p. Renkiewicza na trudne pytanie, czyli finansowanie aquaparku, teatru i stadionu. Ta wściekłość p. Czesława - bezcenne

. Ale oprócz tego pojawiło się coś jeszcze - kwota na utrzymanie stadionu 400mln zł (taką przynajmniej podał Renkiewicz).
Renkiewicz byłby ok, gdyby nie jedna kwestia - dba o wizerunek - i to są jego igrzyska, a ten chleb to inwestycje na zasadzie nie ważne skąd kasa, ważne żeby było.
P. Agnieszka mówi o inwestycjach, ale tych dla nas ważniejszych, czyli firmy, inwestorzy i rozwój. I zgadzam się z nią - jak to będzie to i będzie z czego budować obiekty kulturalne i społeczne.