Autor Wątek: Strefy płatnego parkownia - Kościuszki  (Przeczytany 9723 razy)

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
Odp: Strefy płatnego parkownia - Kościuszki
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Maj, 2012, 21:54:41 »
Myślę, że te 5 min w bankomacie, to nawet nikt nie zdąży zareagować, że opłata nie została uiszczona :)

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Maj, 2012, 07:08:56 »
Płatne parkowanie coraz bliżej

Czyli za 8h postoju zapłacę 8,50 zł? Już widzę tę dużą ilość rowerzystów i zatłoczone MPKi zmierzające w stronę ul. Kościuszki :)

Offline MORDUK

• Super Poster
« Odpowiedź #17 dnia: 01 Cze, 2012, 08:44:19 »
Parkomaty stoją już na Kościuszki i rozwiązały problem parkowania w centrum  ;D. Wszystkie miejsca parkongowe przy parku jak i dalej w stronę Wojska Polskiego - praktycznie wolne. Jak tak dalej będzie to miasto zarobi kokosy ;D.  Za to na parkingach pod Sercem Suwałk nie ma gdzie igły wcisnć.
Trzy buchy od babuchy i głuchy.

mycha777

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 01 Cze, 2012, 10:41:03 »
A komu się podobają setki samochodów w najlepszych i najładniejszych częściach miasta?
Spokojnie - parkingi się budują. Właśnie po to są m.in. przy Sercu Suwałk. I po to będą przy szkole muzycznej.
Wg mnie ma to sens. Nasze miasta są zawalone samochodami i trzeba coś z tym robić.

Offline bipower

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 01 Cze, 2012, 12:28:59 »
Myślę, że te 5 min w bankomacie, to nawet nikt nie zdąży zareagować, że opłata nie została uiszczona :)

Ale czy wg.prawa jest w ogóle taka opcja chwilowego,darmowego postoju ? Znając życie ,to kiedy wyskoczę do bankomatu,to będę miał to "szczęscie" i spotkam Pana od kontroli bilecików  :o

Offline MORDUK

• Super Poster
« Odpowiedź #20 dnia: 01 Cze, 2012, 12:56:12 »
W Białym jest tak że do 10 rano i po 18 bodajże parkowanie gratis. W godzinach 10-18 nie ma zmiłuj. Nawet jezeli ktos chce zatrzymac sie na 5 minut to i tak musi wykupic bilecik. I taka informcja ze dzisiaj mozna parkowac jeszcze gratisowo. Panowie kontrolerzy tylko upominają nie wystawiaja mandacików.  :spoko:
Trzy buchy od babuchy i głuchy.

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
« Odpowiedź #21 dnia: 01 Cze, 2012, 15:01:04 »
Widziałem kilka osób, jak siedzieli w samochodach i czekali widocznie na kogoś kto "wyskoczył" coś załatwić :D pewnie liczyli na to, że taki postój nie jest płatny :)

PS. nie wiem czy zauważyliście, ale jest parę miejsc oznakowanych [P] bez dopiski "płatny". Tablicy "strefa płatnego parkowania" także nie dojrzałem. Czy to oznacza darmowy parking?
« Ostatnia zmiana: 01 Cze, 2012, 15:42:42 wysłana przez the_mask »

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
« Odpowiedź #22 dnia: 02 Cze, 2012, 08:37:30 »

Dlaczego komunikaty są w bezokoliczniku? "Zażądać", "Pobrać", "Umieścić" zamiast "Pobierz", "Umieść" ?

I dlaczego "Dowolna kolejność wrzutu monet." zostało przetłumaczone "Select parking time" (czyt. Wybierz czas parkowania). :facepalm:
« Ostatnia zmiana: 02 Cze, 2012, 08:42:01 wysłana przez the_mask »

Offline bipower

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 02 Cze, 2012, 10:42:14 »
Poprawna polszczyzna.

Offline Rockers

• Mega Poster
« Odpowiedź #24 dnia: 02 Cze, 2012, 13:40:48 »
Często w parkomatach zwroty są formułowane w taki sposób. A 'dowolny wrzut monet' połączony z wybraniem czasu postoju to błąd który mam nadzieję niedługo zniknie,bo dla osób nieznających angielskiego może troszkę utrudnić korzystanie z parkomatu.

Offline Neciak

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 03 Cze, 2012, 12:59:15 »
I widać jeszcze jeden problem - "Automat nie wydaje reszty". Oj pustki będą, pustki. A panowie stoją i czyhają.

Offline vena

• Super Poster
« Odpowiedź #26 dnia: 03 Cze, 2012, 17:35:37 »
I widać jeszcze jeden problem - "Automat nie wydaje reszty". Oj pustki będą, pustki. A panowie stoją i czyhają.

Ja osobiście nie widziałam jeszcze tego typu parkomatu, który wydawałby resztę. Owszem, na parkingach  zamykanych, gdzie bierze się bilecik przed wjazdem (szlabanem), znajdują się najczęściej automaty , w których można zapłacić kartą ale również banknotami i tam wydaje resztę.
Do tych parkomatów najlepiej jest mieć drobne, bo ile wrzucisz tyle czasu Ci naliczy - jak masz sprawę do załatwienia w pół godz. czy 15min, to wrzucasz mniej - tak przynajmniej jest we Francji.
Ludzie dobrej woli pouczają. Ludzie złej woli straszą.

Offline Rockers

• Mega Poster
« Odpowiedź #27 dnia: 04 Cze, 2012, 09:17:14 »
Minimalna opłata tutaj to opłata za godzinę.

Offline AdrianSuvalkai

• Stały Bywalec
  • **

Offline skarab

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 05 Cze, 2012, 19:53:16 »
Pierwsza fota nie dotyczy budowy parkingu. Teren jest prywatnego inwestora, który musiał ruszyć z budową ponieważ prawdopodobnie kończyło mu się pozwolenie na budowę. Co dalej z tego będzie? Zobaczymy  ;)