Kiedy ostatnio przeczytałem, iż pewien Pan, który już pokazał co potrafi... zepsuć został z-ca dyr. SOK to mnie przesiliło...
Może czas się zebrać - jest na forum grupa całkiem :-) kreatywnych i światłych mieszkańców naszego miasta i zacząć wskazywać miastu, konkretnym osobom, ze coś jest nie hallllooooo
Taka refleksja (wskazana zresztą przez znajomego): dlaczego nowe pomieszczenia na stadionie WIGIER stoją puste a miasto planuje remont dawnego hotelu Suwalszczyzna, bo ma problemy lokalowe - czy nie można tam umieścić np. Wydziału/ów zajmujących się własnie sportem i turystyka czy promocją???
Lub/Albo jakie realne działania podejmuje miasto celem zwiększenia inwestycji - dających realne miejsca pracy i możliwości rozwoju w naszym mieście... nie dla kolegów i znajomych tylko dla ludzi którym SIĘ CHCE tylko nie mają gdzie...
Itd... Itp...
Może FORUM LUDZI CHCĄCYCH mogłoby coś rzeczywiście zmienić w naszej suwalskiej grajdołkowej mentalności władzy ?
Najbardziej mi zal traconych szans: protest w sprawie obwodnicy - a w zasadzie jej braku z koncertem disco-polo, wydarzenie komentowane i pokazywane we wszelkich ogólnopolskich mediach... dlaczego nikt nie pomyślał, aby był to koncert BLUESOWY - mamy blokadę i promocję SUWALSKI BLUES FESTIWAL w jednym

30 sekundowe spoty promujące festiwal w ogólnopolskich mediach kosztowałyby miasto/ SOk kilkaset tysięcy złotych - a można mieć to za freee,
reklama festiwalu w Suwałkach za 30 tys. zł. niby nie dużo - ale może lepiej byłoby zainwestować to w reklamę - ale w Warszawie i np. zrobić wielkogabarytową instalację w kształcie gitary bluesowej i drogowskazem do Suwałk...
O Social Media już nie wspominając.... NAWET NIE MA OFICJALNEGO FUNPAGE festiwalu!!! za 30 tys można super akcję SM przeprowadzić... z dużo lepszym feedback dla miasta i imprezy...
Albo akcja chłopaków, którzy zrobili
http://www.wirtualne.xn--suwaki-6db.org/ - miasto całkiem ekipę olało - a sąsiednia Łomża za wirtualny spacer tylko po rynku zapłaciła całkiem fajną sumę dla zewnętrznej firmy, a w Suwałkach olewka - mają za free i nawet nie docenią i nie promują
I na koniec plączą teraz, ze serialu nie będzie - może to dobrze - skoro sam Prezydent powiedział w jednym z wywiadów, iż Suwałki miały być tam małym zapadłym miasteczkiem na prowincji.... Ale jak mówi stara zasada czy dobrze, czy źle - aby nazwy nie przekręcili...
No - to co ?
RUN FOREST! RUN!