Autor Wątek: Naziemna Telewizja Cyfrowa DVB-T  (Przeczytany 56143 razy)

Offline Kingston87

• Stały Bywalec
  • **
Odp: Naziemna Telewizja Cyfrowa DVB-T
« Odpowiedź #270 dnia: 27 Mar, 2013, 19:38:43 »
PS: Czy mógłby ktoś sprawdzić czy na częstotliwości 97,5 MHz nie nadaje RMF MAXXX ja niestety nie posiadam odbiornika radiowego i nie mogę tego sprawdzić ale przed-chwilą w necie znalazłem info że właśnie na tej częstotliwości w Suwałkach nadaje właśnie te radio z nadajnika na ul. Pułaskiego.

Offline Pogotowie Antenowe

• Nowy
« Odpowiedź #271 dnia: 04 Kwi, 2013, 08:26:22 »
a ja mam w tv dekoder dvb-t i do dzis mialem 8 programow cyfrowych polsat,tvn,tv4,tvn 7, polsat sport news, puls,puls2, tv6 a dzis wlaczylem szukanie to znalazlo jeszcze kilka innych w tym tvp1 hd, tvp2 i inne ale obraz zacina sie i nie mozna ogladac. co moze byc tego wina?

jaką masz antenę? ze wzmacniaczem czy bez?

Offline Pawubu

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #272 dnia: 04 Kwi, 2013, 21:57:51 »
PS: Czy mógłby ktoś sprawdzić czy na częstotliwości 97,5 MHz nie nadaje RMF MAXXX ja niestety nie posiadam odbiornika radiowego i nie mogę tego sprawdzić ale przed-chwilą w necie znalazłem info że właśnie na tej częstotliwości w Suwałkach nadaje właśnie te radio z nadajnika na ul. Pułaskiego.
przeskanowalem na wiezy i na komorce nie "widzi " 97.5

Offline Kingston87

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #273 dnia: 05 Kwi, 2013, 12:10:45 »
To znaczy że jeszcze nie uruchomili, bo pozwolenie na nadawanie testowe jest ważne do 31 maja 2013r.
« Ostatnia zmiana: 05 Kwi, 2013, 12:18:53 wysłana przez Kingston87 »

Offline adnar

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #274 dnia: 18 Cze, 2013, 19:41:44 »
Wczoraj jak pewnie wiecie włączono ostatni, bezpłatny MUX.

Po zmianie anteny (nadal wewnętrzna, ale aktywna z przedwzmacniaczem) udało mi się ustawić wszystkie trzy MUXy. Blok 9 km od nadajnika, okna w drugą stronę niż nadajnik, ale na wszystkich jakość to 90% (czyli dobre ustawienie i lepsza antena działają cuda, bo moc się nie zmieniła :) ). Antena to Telmor DSP-860.

Oczywiście są zdublowane kanały TVP, ale te w konsekwencji mają zostać zastąpione przez nowe. Jakość kanałów HD jest bardzo dobra (jestem zaskoczony biratem na poziomie ponad 1000 kb/s - byłem pewien, że będzie to max. 800). Kanałów niepowtarzających się jest 19.

Co do RMF Maxxx - mam na 97,5 szum, ale widzi nadawanie (wieża zapamiętuje kanał przy automatycznym wyszukiwaniu). Przy okazji znalazłem 2 stacje białoruskie i jedną litewską, których wcześniej nie łapało ;)