Autor Wątek: Naziemna Telewizja Cyfrowa DVB-T  (Przeczytany 57146 razy)

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << MŁODSZY ASP. >>

Offline Ania

• Nowy
Odp: Naziemna Telewizja Cyfrowa DVB-T
« Odpowiedź #211 dnia: 21 Cze, 2012, 09:07:09 »
Witam ponownie, jak widać na załączonym zdjęciu:

kabel antenowy jest podłączony do anteny siatkowej a nie tak jak myślałam do tej wysokiej.
W antenie siatkowej jest taka płytka (sorki za jakość zdjęcia, ale trudno się tam wspiąć  :P):

Wszystkie kanały z MUX-2 odbierają z siłą sygnału od 46 do 49 na kanale 29, telewizor Funai LH7-M32BB.

Czy w związku z powyższym jest jakaś szansa na odbiór MUX-1?

Kingston87 pisałeś, że z tą siatkową to raczej nieciekawie, ale wolałabym nie kupować nowej anteny bo z kasą krucho, poradzicie coś  :-\

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << MŁODSZY ASP. >>
« Odpowiedź #212 dnia: 21 Cze, 2012, 15:58:04 »

Offline mazbog

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #213 dnia: 21 Cze, 2012, 20:03:24 »
poradze  na allegro za 50 zł  http://allegro.pl/show_item.php?item=2390158626&utm_source=okazje-allegro&utm_label=section3&utm_offer_id=19522 Zamówiłem  Zobaczymy co przyjdzie
Czekam więc na recenzję,też ją sobie upatrzyłem:)

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << MŁODSZY ASP. >>
« Odpowiedź #214 dnia: 21 Cze, 2012, 21:24:31 »
Rano zakupiłem. Powinna jutro być, choć od sprzedawcy cisza na temat wysyłki.

Offline kelvin

• Nowy
« Odpowiedź #215 dnia: 24 Cze, 2012, 00:54:31 »
Jak wcześniej pisałem moim zadaniem było powiększyć antenę po to aby złapać sygnał na kanale 64 nadawanym na częstotliwości 818mhz. Więc po moich przeróbkach nic nie wyszło i nie złapało dalej mux1. Więc podejście drugie i ostatnie wymiana symetryzatora i włożenie wzmacniacza oraz dopięty do tego będzie zasilacz. Gdyby ten wariant nie wyszedł pozostaje ostatni najbardziej smutny zmiana anteny. Tylko tym razem ze sklepu z możliwością sprawdzenia a nie z aukcji  kupno kota w worku.

Offline Kingston87

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #216 dnia: 24 Cze, 2012, 22:35:59 »
Ania: Polecam wymienić wzmacniacz (to zieloną płytkę) na symetryzator + wymiana tych zardzewiałych śrub + wymiana całego kabla antenowego.  Powinnaś się zmieścić w 10zł.

Offline Kingston87

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #217 dnia: 24 Cze, 2012, 22:39:03 »
W czwartek (19 lipca 2012 roku) w samo południe rusza nowy kanał - TV Puls2. Jest to już drugi ogólnopolski kanał Telewizji Puls, dostępny bezpłatnie za pośrednictwem (MUX2) naziemnej telewizji cyfrowej i nie tylko. Co w ramówce?

Uruchomienie drugiego ogólnopolskiego kanału jest dla Telewizji Puls wydarzeniem wyjątkowym. W pełni wykorzystaliśmy nasze doświadczenie w budowaniu i rozwijaniu TV Puls - marki telewizyjnej, która w ciągu ostatnich 6 lat zanotowała ponad 500% wzrost i jest na 7. miejscu wśród najchętniej oglądanych kanałów. Od 19 lipca zaoferujemy naszym odbiorcom i partnerom biznesowym dwa komplementarne, ogólnopolskie kanały z interesującą ofertą programową i ogromnym potencjałem w dotarciu z komunikatami reklamowymi do najbardziej pożądanych grup odbiorców
- zapowiada Dariusz Dąbski, prezes Telewizji Puls.

TV Puls 2 będzie uzupełnieniem i rozwinięciem oferty programowej TV Puls. Ramówka nowego kanału powstała z myślą o grupie komercyjnej: kobietach i młodych rodzinach. Widzowie znajdą tu programy lifestylowe, talk-show, animacje, szeroki wachlarz filmów oraz dokumenty i programy muzyczne.

Strategia programowa ma na celu zdobycie odbiorców wśród kobiet oraz młodych rodzin. Oferta programowa TV Puls 2 to przede wszystkim światowej sławy produkcje, znane widzom płatnych pakietów kablowych i satelitarnych, a od 19 lipca dostępne bezpłatnie w nowym kanale w DVB-T
- mówi David Podhajski, koordynator projektu TV Puls 2.

Wśród propozycji wakacyjnej ramówki znajdą się liczne programy lifestylowe (m.in. "Perfekcyjne Panny Młode", "Za kulisami sławy"), rodzinne animacje ("Scooby Doo", "Tom i Jerry" oraz "Pszczółka Maja") czy cykl popularnych amerykańskich talk-show, który zapoczątkuje "Dr Phil". W weekendy stacja zaoferuje premierowe dokumenty przyrodnicze, popołudniowe pasmo familijne oraz wieczorna oferta, przygotowana specjalnie z myślą o miłośnikach dobrego kina - tu propozycje dla siebie znajdą zarówno wielbiciele komedii, jak i porywających filmów przygodowych.

Wraz z ekspansją naziemnej telewizji cyfrowej nasi widzowie mogą spodziewać się kolejnych premier i nowości w ramówce
- dodaje David Podhajski.

TV Puls 2 w początkowej fazie rozwoju będzie nadawać 12 godzin dziennie (w godz. 12.00 - 24.00), ale wraz z poszerzeniem realnej dystrybucji będzie wydłużał czas swojej emisji. Kanał będzie dostępny dla wszystkich widzów naziemnej telewizji cyfrowej oraz abonentów Cyfry+, "n" i TP, których dekodery odbierają sygnał z cyfrowych nadajników naziemnych. Od 19 lipca 2012 roku stacja będzie też dostępna w sieci kablowej Toya - jednej z największych polskich telewizji kablowych, a także u kilkudziesięciu kolejnych operatorów (ich liczba codziennie rośnie).

Za zarządzanie nowym kanałem, wdrożenie zawartości programowej oraz rozwój kanału w obszarach nowych technologii i Internetu odpowiada David Podhajski. Działania promocyjne, wspierające start TV Puls 2 będą prowadzone na antenie TV Puls oraz na Facebooku.
media2.pl

Offline Ania

• Nowy
« Odpowiedź #218 dnia: 28 Cze, 2012, 07:29:41 »
Kingston87 mógłbyś polecić gdzie w Suwałkach kupić ten symertyzator? No i pewnie najlepiej wykręcić ten stary wzmacniacz i pokazać, a jak nie to podpowiedz mi jak wytłumaczyć sprzedawcy żeby kupić dobry... Z góry dzięki  ;)

Offline szymon_xd2

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #219 dnia: 28 Cze, 2012, 07:43:00 »
idź do audiotonu na kościuszki ;) tam powinni mieć , a jak nie to zamówią ;D idziesz i mówisz SYMETRYZATOR proszę :D i płacisz drobnymi :D

Offline skarab

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #220 dnia: 28 Cze, 2012, 20:38:12 »
Ja w Avansie kupowałem. Też posiadają je w sprzedaży. ;)

Offline Rockers

• Mega Poster
« Odpowiedź #221 dnia: 30 Cze, 2012, 22:04:32 »
Panowie, może Wy będziecie w stanie mi wytłumaczyć
dlaczego w Olsztynie, na tej samej antenie, odbieram wszystkie kanały TV cyfrowej, a w Suwałkach MUX2 i to też w zależnosci od 'humoru'? Zaznaczam, że rok temu bez problemu odbierałem MUX2.

Offline szymon_xd2

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #222 dnia: 01 Lip, 2012, 11:43:36 »
problemy z zasięgiem masz  skoro ledwo łapiesz mux-2. w tej sytuacji mux-1 na 100% nie złapiesz.
jaka antena ? gdzie mieszkasz ? itp

Offline Kingston87

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #223 dnia: 13 Lip, 2012, 19:33:30 »
TV Puls 2 dzisiaj była chwilowa emisja testowa kanału

Zdjęcie:

Film:
http://youtu.be/tP_WppkDVjg
« Ostatnia zmiana: 13 Lip, 2012, 19:56:05 wysłana przez the_mask »

Offline Kingston87

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #224 dnia: 17 Lip, 2012, 07:56:27 »
Już dzisiaj (17.07.2012r.) równo o godzinie 12:00 wystartuje kanał TV Puls 2 na multipleksie 2.