Autor Wątek: Nasz film o Suwałkach  (Przeczytany 20739 razy)

Offline MORDUK

• Super Poster
Odp: Nasz film o Suwałkach
« Odpowiedź #105 dnia: 10 Wrz, 2010, 14:30:31 »
No i sprawa jasna. Wszyscy się myliliśmy. Okazuje się bowiem, że film jest jednak skierowany do mieszkańców Suwałk.

Cyt. "...Produkcja nie jest jednak skierowana ani do turystów, ani do inwestorów – obraz ma przekonać suwalczan, że nie mieszkają w mieście zacofanym, bez perspektyw."

Może aglomeracją przemysłową i ośrodkiem rozwoju to nie jesteśmy ale nigdy nie pomyślałem o Suwałkach jako mieście zacofanym i bez perspektyw. I o tym fakcie UM mnie nie musiał przekonywać i to za bagatela 40.000 pzl-a.
Jeżeli, ktoś to czyta z UM to taki krótki apel "Dajcie chłopakom z naszego forum taką kwotę a zrobią filmik, że mucha nie siądzie"

Całość pod adresem http://www.suwalki.info/wiadomosci-8881-Reklama_przedwyborcza_czy_proba_przelamania_stereotypow.html

źródło suwałki.info
Trzy buchy od babuchy i głuchy.

Offline Szymon

• Weteran
« Odpowiedź #106 dnia: 10 Wrz, 2010, 16:34:58 »
Jeśli ktoś był z tym na bieżąco to wiedział o tym od dawna. ;) Taka koncepcja była chyba od początku, przynajmniej przed produkcją filmu. Czyli zachęcić ludzi do:zostania, powrotu do Suwałk.
« Ostatnia zmiana: 10 Wrz, 2010, 16:46:35 wysłana przez Szymon »

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #107 dnia: 10 Wrz, 2010, 17:04:37 »
Wypowiadałam się już na ten temat,powtórzę po raz kolejny-skusiła mnie wypowiedź MORDRUKA:
ale nigdy nie pomyślałem o Suwałkach jako mieście zacofanym i bez perspektyw
.Niestety ja przed wieloma laty tak myślałam,wręcz nie potrafiłam myśleć o zamieszkaniu w Waszym mieście.Całe życie przebywałam w dużym mieście,jako dzieciak w powojennym Szczecinie ,potem wróciliśmy do Poznania.Obecnie po latach poznałam inne Suwałki i gdzie mogę jestem ''ambasadorem''Waszego miasta.Ludzie z Polski nie znają tutejszych okolic,nadal jest to dla nich egzotyka.Dlatego trzymam kciuki,aby udało się coś dobrego zrealizować.
Szymon pisze,że film miał zachęcić do powrotu do Suwałk.Szymon,łatwiej podjąć decyzję o zostaniu,aniżeli o powrocie. Wracają ludzie z emigracji,ale mieszkając w Polsce nie jest to proste.Jeśli ktoś ma dom rodzinny ....no można się skusić,ale jeśli dom rodzinny nie istnieje urządzać się od nowa-nie jest proste  ;) i żaden film tego nie zmieni :P
« Ostatnia zmiana: 10 Wrz, 2010, 17:06:41 wysłana przez gaga »

Offline Szymon

• Weteran
« Odpowiedź #108 dnia: 10 Wrz, 2010, 17:41:43 »
Szymon pisze,że film miał zachęcić do powrotu do Suwałk.Szymon,łatwiej podjąć decyzję o zostaniu,aniżeli o powrocie. Wracają ludzie z emigracji,ale mieszkając w Polsce nie jest to proste.Jeśli ktoś ma dom rodzinny ....no można się skusić,ale jeśli dom rodzinny nie istnieje urządzać się od nowa-nie jest proste  ;) i żaden film tego nie zmieni :P
Nie tylko do powrotu, ale właśnie do zostania w mieście. Film właśnie został skierowany raczej do ludzi młodych stąd i młodych emigrantów, niż do osób starszych z Polski. Dlatego też (moje domysły) zostało powiedziane o  SSE, PNT a także o inwestycjach(plaza, aquapark, teatr, via baltica). W celu pokazania, że miasto się rozwija. Wiadomo, jeśli już ktoś ułożył życie gdzieś indziej(rodzina, dom) nie przekona go 6 minutowy filmik.
« Ostatnia zmiana: 10 Wrz, 2010, 17:44:28 wysłana przez Szymon »

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #109 dnia: 10 Wrz, 2010, 17:53:59 »
Szymon Zgadzam się z Twoją opinią,bo często młodym śni się daleki świat,a tak naprawdę pasuje tu powiedzenie :sami nie wiecie co posiadacie. :P

Offline PIKASON

• MPS S-ki
  • Weteran
« Odpowiedź #110 dnia: 08 Paź, 2010, 21:37:32 »
i temat zdechł.....   ;D

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
« Odpowiedź #111 dnia: 12 Wrz, 2011, 22:49:59 »
.
« Ostatnia zmiana: 12 Wrz, 2011, 23:02:24 wysłana przez noka »

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #112 dnia: 12 Wrz, 2011, 23:02:48 »
Fajnie zrobione i pokazane  :spoko:

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #113 dnia: 12 Wrz, 2011, 23:09:43 »
Najwięcej podobał mnie się klasztor spowity mgłą,na początku filmu- takie widoki robią na mnie wrażenie.

Offline Lizabi

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #114 dnia: 13 Wrz, 2011, 00:18:18 »
 Swietny filmik, dzieki !!!przyblizyl mnie do domu.

Offline Jobo

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: 13 Wrz, 2011, 19:31:46 »
Film ... BOMBA  -  tak powinno się robić promocję regionu... Gratuluję autorom. Zdjęcia z powietrza super :)

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
« Odpowiedź #116 dnia: 13 Wrz, 2011, 20:41:36 »
Pogodne Suwałki się chowają przy tym :)

Offline TuneR

• Mega Poster
« Odpowiedź #117 dnia: 13 Wrz, 2011, 22:12:57 »
Bardzo na plus!

Offline wojtek_kosynier

• Super Poster
« Odpowiedź #118 dnia: 14 Wrz, 2011, 16:57:32 »
Jedno słowo => SUPER

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #119 dnia: 14 Wrz, 2011, 17:06:18 »
Na początku filmu jest "kładka" z której często focimy na plenerkach  :D ... dopiero teraz zauważyłem