Autor Wątek: Nasz film o Suwałkach  (Przeczytany 20733 razy)

Offline Szymon

• Weteran
Odp: Nasz film o Suwałkach
« Odpowiedź #30 dnia: 11 Maj, 2010, 22:54:31 »
Ja też i to tym bardziej, że to profesjonalna firma(sądząc po filmach na stronie PMG). Profesjonalna, bo w tych filmikach na stronie PMG nie było tych dziwnych animacji ślubnych jakie często widzę na filmach ze ślubów.
« Ostatnia zmiana: 11 Maj, 2010, 23:02:59 wysłana przez Szymon »

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #31 dnia: 11 Maj, 2010, 23:02:33 »
Mam możliwośc wejścia na te zielone elewatory na Sejneńskiej

Legal ?  :)

Offline Rockers

• Mega Poster
« Odpowiedź #32 dnia: 11 Maj, 2010, 23:09:58 »
Noka - jak najbardziej. Ojciec koleżanki jest szefem produkcji w zakładach tam się mieszczących, i ostatnio dostałem propozycję - gdybym chciał pofocic, trzeba wcześniej dac znac i bez problemu można focic ;)

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #33 dnia: 11 Maj, 2010, 23:18:28 »
Zarezerwuj termin na przyszły tydzień i jedziemy  :)

Offline Szymon

• Weteran
« Odpowiedź #34 dnia: 11 Maj, 2010, 23:21:19 »
Zróbcie ładne panoramki całego miasta  :D Tylko wybierzcie się w ładną pogodę i może Noka nakręć jakieś ujęcia do filmiku, bo okazja może się nie powtórzyć.

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #35 dnia: 11 Maj, 2010, 23:27:48 »
To będzie raczej rekonesans, ale zdjęcia i jakiś filmik zrobimy. Wydaje mi się, że najlepszą porą byłby wczesny ranek, żeby mieć słońce za plecami. Obadamy jak to wygląda.  ;)

Offline GaTri

• Weteran
  • Yeah !
« Odpowiedź #36 dnia: 12 Maj, 2010, 07:37:56 »
Oki skoro kamera i montaż jest, to trzeba szybko zrobić "scenariusz" filmu. Myślę że najlepiej by było jakby każdy wpisał po 2-3 miejsca (pisałem o tym wcześniej). Wszyscy akceptują, czy ktoś ma inny pomysł ?

Następnie... no dobra filmik ze slajdami i można przekazać do PMG :D

P.S @PMG - Google blokuje waszą stronę :)

Offline Szymon

• Weteran
« Odpowiedź #37 dnia: 20 Maj, 2010, 16:22:50 »
"widzę" ciszę w wątku, więc zapodaję filmik promujący Podlaskie

http://www.youtube.com/watch?v=d-2bIqF8gzs&feature=player_embedded
« Ostatnia zmiana: 20 Maj, 2010, 16:24:55 wysłana przez Szymon »

Offline GaTri

• Weteran
  • Yeah !
« Odpowiedź #38 dnia: 26 Maj, 2010, 08:01:41 »
Ponieważ temat trochę ucichł, to odświeżę.
Mam już pomysł na przedstawienie wybranych miejsc w filmie. Wszystko wyglądałoby tak jak tutaj:
http://vimeo.com/6700971?hd=1

Pora wieczorna w Suwałkach będzie ładnie wyglądać, szczególnie Plaza, Kościuszki i tak dalej. Teraz pozostaje kwestia wyboru miejsc, do czego jakoś nikt się nie kwapi. Ja ze swojej strony proponuje:
-Plaza
-Kościuszki
- Park Konstytucji 3 Maja, z fontanną

Offline Guzik

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 26 Maj, 2010, 09:54:36 »
Wieczorem ładnie jest też nad zalewem arkadia - są dookoła latarnie, widać wodę - może też kawałek Czarnej Hańczy? Kaczy dołek ? miasto to nie tylko obiekty (budynki) to też fajna przestrzeń - mamy unikalny kompleks cmentarzy (3 religii i 3 wyznań) zresztą gdy zapada zmrok też fajnie wygląda, stare carskie koszary też mają klimat - doceniajmy to co mamy jest co pokazać światu :) - panoramy miasta w tle wiatraki....  Nie znam się na montażu filmów ale myślę że można to jakoś fajnie zmontować jesli jest sprzęt - dobra muzyka w tle. 3mam kciuki za film.
...gUzIk pRaWda...

Offline Rockers

• Mega Poster
« Odpowiedź #40 dnia: 26 Maj, 2010, 10:38:35 »
I tak jak wspomniano wcześniej - mozna dorzucic inwestycje, które też duzo mówią o rozwoju naszego miasta.

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #41 dnia: 26 Maj, 2010, 21:10:18 »
Guzik ma rację ,zresztą już pisałam -macie dużo przestrzeni i obiektów do pokazania. Patrzę na Suwałki i widzę jak bardzo dużo się u Was zmieniło ,spójrzcie na swoje miasto z tej perspektywy. Arkadia -bardzo się zmieniła ,zresztą wszystkie zmiany wypadają na korzyść miasta. Ludzie oddaleni ,a związani z Suwałkami spojrzą na taki film z sentymentem .Macie się czym chwalić ,miasto przeszło dużą przemianę ,kiedyś była jedna ulica i pozostałe uliczki ,dziś macie komunikację ,fajne osiedla- dobrze zagospodarowane. Wasze ulice są czyste -tak nie śmiejcie się ,wiem co piszę. W mieście jest dużo zieleni ,zachwyca mnie fakt ,że jest dużo placów zabaw dla dzieci.Wasze koszary -co prawda zmieniły użytkownika ,ale mają swoją tradycje. Tak jak piszecie ,to widzę ,że macie dużo imprez,wystaw -jednym słowem miasto żyje .Wiem ,że Wy możecie uważać ,że to nie wiele ,ale patrzę na to okiem przyjezdnej osoby.
Wśród ludności ,na pewno znajdziecie ludzi ,o których warto wspomnieć -współczesnych ,jak i historyczne postacie.Myślcie i ze spokojem twórzcie plan filmu  ;)

Offline Szymon

• Weteran
« Odpowiedź #42 dnia: 04 Lip, 2010, 23:42:32 »
Od ponad miesiąca cisza, koniec tematu?  :-\

Offline PMG Studio

• Nowy
« Odpowiedź #43 dnia: 06 Lip, 2010, 09:39:26 »
Od ponad miesiąca cisza, koniec tematu?

Nie może być koniec tematu  ;D to bardzo fajna i ciekawa inicjatywa.
Propozycja GaTri jak najbardziej na przebitki.
Ja ze swojej strony mogę zaproponować scenariusz który powstał do teledysku jednego z zespołów, ale nigdy nie został zaakceptowany.
Pomysł jest taki, aby (chłopiec - dziecko lub dziewczyna) jeździli rowerem przez różne miejsca a przez to ukazać można różne miejsca Suwałk i proponuję najbliższych okolic. Byśmy pokazali Suwałki oczami turysty i to co powinien zobaczyć w tym mieście.
Co Wy na to?

Offline Szymon

• Weteran
« Odpowiedź #44 dnia: 06 Lip, 2010, 16:32:42 »
Moim zdaniem ciekawy pomysł, ale to moje zdanie. Co na ten temat powie pomysłodawca, GaTri?

Ja tymczasem daję link do retransmisji programu "Miejsce z historią" wyemitowanego dziś o 11 w TVP1 (oczywiście odcinek poświęcony Suwałkom):

http://www.tvp.pl/historia/magazyny-historyczne/miejsce-z-historia/wideo/06072010-1100/1970675