Guzik ma rację ,zresztą już pisałam -macie dużo przestrzeni i obiektów do pokazania. Patrzę na Suwałki i widzę jak bardzo dużo się u Was zmieniło ,spójrzcie na swoje miasto z tej perspektywy. Arkadia -bardzo się zmieniła ,zresztą wszystkie zmiany wypadają na korzyść miasta. Ludzie oddaleni ,a związani z Suwałkami spojrzą na taki film z sentymentem .Macie się czym chwalić ,miasto przeszło dużą przemianę ,kiedyś była jedna ulica i pozostałe uliczki ,dziś macie komunikację ,fajne osiedla- dobrze zagospodarowane. Wasze ulice są czyste -tak nie śmiejcie się ,wiem co piszę. W mieście jest dużo zieleni ,zachwyca mnie fakt ,że jest dużo placów zabaw dla dzieci.Wasze koszary -co prawda zmieniły użytkownika ,ale mają swoją tradycje. Tak jak piszecie ,to widzę ,że macie dużo imprez,wystaw -jednym słowem miasto żyje .Wiem ,że Wy możecie uważać ,że to nie wiele ,ale patrzę na to okiem przyjezdnej osoby.
Wśród ludności ,na pewno znajdziecie ludzi ,o których warto wspomnieć -współczesnych ,jak i historyczne postacie.Myślcie i ze spokojem twórzcie plan filmu