Autor Wątek: Nasz film o Suwałkach  (Przeczytany 22145 razy)

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << MŁODSZY ASP. >>
Odp: Nasz film o Suwałkach
« Odpowiedź #120 dnia: 26 Maj, 2012, 07:44:31 »
WIZJA LOKALNA: Suwałki (ŻYT TOSTER,PMO,ENS,DARJO,SZOKAZ,ESEJ,MUS,PERZY,AJRYN, SQUARE,BUTEK,SUPRAN)

Wizja lokalna, teledysk powstały niedawno nad Zalewem Arkadia.

Suwalska Wizja Lokalna prosto z Bieguna Zimna. Sprawdź koniecznie jak się robi rap na Północnym Wschodzie. Organizacją zajął się Butek. Sam też wystąpił w roli rapera a wraz z nim: Żyt Toster, PMO, Ens, Darjo, Szokaz, Esej, MUS, Perzy, Ajryn, Square, Supran. Bit jest dziełem Doomera, skreczemi zaś zajął się Dj Krug.
Po prostu to odpal, gwarantujemy, że wciśniesz replay.
POU!

Rap/tekst: ŻYT TOSTER, PMO, ENS, DARJO, SZOKAZ, ESEJ, MUS, PERZY, AJRYN, SQUARE, BUTEK oraz SUPRAN

Produkcja filmowa: CHILL&LUZZ, THE ONE
Montaż: DJ4TUNE, DUSZA T, SQUARE
Produkcja muzyczna: DOOMER
Skrecze/cuty: DJ KRUG
Organizator: BUTEK

Offline Benvolio

• Weteran
« Odpowiedź #121 dnia: 26 Maj, 2012, 08:14:42 »
Chłopakom należy się wielki szacun. Za zdjęcia, montaż, podkład, tekst, a przede wszystkim za młodzieńczy optymizm ziejący z każdej sekundy teledysku. Gratulacje.

Offline Rockers

• Mega Poster
« Odpowiedź #122 dnia: 26 Maj, 2012, 17:48:30 »
Szczerze mówiąc, bardzo zaskoczyło mnie całe wykonanie teledysku i tekst. Od rana na facebooku widziałem pełno udostępnień teledysku - postanowiłem posłuchać i obejrzeć,byłem jednak nieco sceptyczny. Obejrzałem pierwszy raz,potem drugi,trzeci.. rewelacja. Biorąc dodatkowo pod uwagę,że zobaczyłem tam znajomego i swoje osiedle - rewelacja x2 ;)

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #123 dnia: 26 Maj, 2012, 21:42:20 »
Po prostu to odpal, gwarantujemy, że wciśniesz replay.
Faktycznie  ;)

Offline biza

• Mega Poster
« Odpowiedź #124 dnia: 27 Maj, 2012, 10:25:55 »
tez się z tym w pełni zgadzam :)
najpierw myślałam, że ktoś sobie jakieś jaja robi, a się okazało... rewelacja :)
Zazdroszczę Japonkom - wstają rano i od razu w kimono...

Offline krzysioh1983

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #125 dnia: 27 Maj, 2012, 14:17:35 »
Najpierw widziałem Making of i już widziałem że będzie dobry kawałek. Obejrzałem cały i jestem zaskoczony jeszcze bardziej!!!Super video i aby więcej!!!!BRAWO!!!! Suwałeczki!!!Nasze miasto!!!

Offline Mariusz_007

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #126 dnia: 28 Maj, 2012, 09:51:55 »
Chociaż nie jest to mój ulubiony gatunek muzyczny, to chylę czoła przed wszystkimi, którzy przyczynili się do powstania tego teledysku :)
Świetna robota  :spoko:

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << MŁODSZY ASP. >>
« Odpowiedź #127 dnia: 03 Lip, 2012, 21:22:06 »
Pogodne Suwałki kampania Suwałk w TVN

Chyba nowe intro jakiejś reklamy TV :)

Offline david565

• Weteran
« Odpowiedź #128 dnia: 04 Lip, 2012, 21:36:48 »
Jeny jak ja nie znosze tego miśka. Ma taka głupia nazwe że na nerwy mi działa, a jego wygląd też nie jest lepszy.  :facepalm:

Offline Benvolio

• Weteran
« Odpowiedź #129 dnia: 04 Lip, 2012, 22:13:53 »
Moim zdaniem klip powinien być w innym miejscu, gdyż nie jest to Nasz film o Suwałkach,a misiek na którego kampanię poszła dość spora dawka zasobów z kasy UM. Trochę to dziwne, że film który kosztował 800 pln, pobił dziesięciokrotnie jeżeli chodzi o oglądalność klip UM, który to kosztował znacznie więcej. Coś tu jest nie tak.

Offline PIKASON

• MPS S-ki
  • Weteran
« Odpowiedź #130 dnia: 05 Lip, 2012, 00:00:45 »
Skąd wiesz że 800 pln ?

Offline Benvolio

• Weteran
« Odpowiedź #131 dnia: 05 Lip, 2012, 06:22:39 »

Offline PIKASON

• MPS S-ki
  • Weteran
« Odpowiedź #132 dnia: 05 Lip, 2012, 07:27:06 »
Faktycznie  :cyk:
Budżet 800 zł .

Ale wyobrażasz sobie firmę która zrobi coś takiego za za takie pieniądze? Bo ja nie . Po prostu nie da się finansowo tego ogarnąć.
Z tego co pamiętam to kręcili to kilka dni, sam czas pracy operatorów wyniesie więcej , nie wspominam o czasie poświęconym na montaż.
Ci występujący Panowie też robili to "gratis". Gdybym przykładowo ja zatrudnił ich do  filmu promocyjnego to cena u nich lekko by wzrosła .
Oczywiście nie miałbym im tego za złe  ;)  .
Nawet jeśli produkcją i montażem zajęli się sami to dochodzi zakup oprogramowania do obróbki wideo (patrząc na teledysk to  więcej niż 800 zł ).
Może montaż zrobił ktoś kto zajmuje się produkcją wideo i ma na stanie oprogramowanie.... po znajomości poszło za darmo lub po kosztach, ale dla miasta tak by nie było  ;D

Teledysk faktycznie ciekawy i przyjemny  ;)
Ale patrząc na niego widzimy lot nad miastem - to jakiś koszt
12 raperów - koszt
wejście na dach budynku "wieżowca" oficjalnie  też jest ponoć płatne  :o
itd itp  ;D 

« Ostatnia zmiana: 05 Lip, 2012, 07:34:36 wysłana przez PIKASON »

Offline lazarek

• Nowy
« Odpowiedź #133 dnia: 04 Sie, 2012, 14:08:27 »
Co prawda nie słucham takiej muzyki, ale film jest zrobiony bardzo fajnie. Dla porównania obejrzałem kilka innych "Wizji Lokalnych" i wydaje mi się, że suwalska Wizja pokazuje więcej miasta, niż inne, co jest moim zdaniem dużym plusem, a do tego w ciekawy sposób. Tekst jest w moim rankingu na pewno w pierwszej trójce. Mam tylko jedno pytanie, a mianowicie, gdzie znajduje się budynek w minucie 4:18? W ogóle nie kojarzę go, i nie daje mi to spokoju, bo wydawało mi się, że poznam każdy budynek w mieście. A jednak nie...

P.S. Jako, że to mój pierwszy post na forum.suwalki.pl, pragnę się z Wszystkimi przywitać. Dzień dobry ;)

Pozdrawiam,
lazarek

Offline vena

• Super Poster
« Odpowiedź #134 dnia: 04 Sie, 2012, 14:28:34 »
Witaj Lazarek  :)
Zaintrygowałeś mnie swoim pytaniem, dlatego postanowiłam obejrzeć jeszcze raz filmik i podobnie jak Ty nie potrafię powiedzieć co to za budynek. Pomyslałam sobie, że może jest to czyjś prywatny dom, udostępniony na potzrby klipu. No cóż, razem z tobą będę oczekiwała na odpowiedź  ;)
Ludzie dobrej woli pouczają. Ludzie złej woli straszą.