Autor Wątek: Najlepszą pizzę w mieście serwuje...  (Przeczytany 150331 razy)

Offline DeltaFoto

• Forumowicz
  • *
Odp: Najlepszą pizzę w mieście serwuje...
« Odpowiedź #210 dnia: 30 Paź, 2010, 09:50:21 »
Dostaje tyle ile mu zostawisz reszty. Jestem właśnie ciekaw, czy zostawiacie napiwki, jeśli tak to ile w stosunku do zamówienia? Czy może wcale?

Offline MAM

• Super Poster
« Odpowiedź #211 dnia: 30 Paź, 2010, 09:52:48 »

, ciekawi mnie ile dostaje pln/h taki dostawca;)
Może lepiej nie wiedzieć,bo okaże się że za mało dajemy napiwków :o

Offline Rockers

• Mega Poster
« Odpowiedź #212 dnia: 30 Paź, 2010, 11:47:36 »
Mój kolega aktualnie jeździ jako dostawca - na rękę 1700 plus napiwki, ale z tego co mówi to tych napiwków w miesiącu uzbiera się maksymalnie stówka ;)

mmmarrr

• Gość
« Odpowiedź #213 dnia: 30 Paź, 2010, 15:08:33 »
hey
mialam okazje stolowac sie w dominum, tez bylam szczesliwym wygranym kuponu za 2 zl ;)
obsluga spoko, pizza tez, troche mala ale coz wymagac od rozmiaru mini.
fajnie ze zorganizowali taka promocje, za 2 zeta dostajesz pizze i sos pomidorowy za free:D
dla mnie wypas! ;D moze dlatego ze za duzo nie jem :P

Offline biza

• Mega Poster
« Odpowiedź #214 dnia: 30 Paź, 2010, 16:28:50 »
ja daję zawsze napiwki, ale nie mam "stałej" wielkości, róznie jest :)
Zazdroszczę Japonkom - wstają rano i od razu w kimono...

tmkk_86

• Gość
« Odpowiedź #215 dnia: 30 Paź, 2010, 22:48:53 »
Jako, że często jadam pizze w Suwałkach  mam porównanie pomiędzy poszczególnymi lokalami. Kilka jest na prawdę godnych polecenia a kilka zdecydowanie odradzam...
Jeśli chodzi o te na + to jako najlepszą pizzerię w Suwałkach uważam Chilli - pizza zawsze smaczna, trzyma swój wysoki poziom.
Inne lokale w których warto zjeść to DaGrasso oraz TelePizza - z tym że często jako sieciówki - oszczędzają na składnikach.
Aha polecam również Planete - w sumie jadłem tam tylko raz, ale bardzo mi smakowało - a pizza ogrooomnaaaa.
ZDECYDOWANIE ODRADZAM Szamana, którego zapewne właściciel usilnie reklamuje na forum - jadłem tam kebaba. Zamówiłem dużego a jak się okazało była to sałatka z symbolicznym dodatkiem mięsa...tragedia.Domyślam, że pizza nie powala na kolana.
Drugim na NIE lokalem jest Fantazja....składniki są po prostu nieświeże. Raz trafiłem na ten fakt - ok zdarza się. Gdy drugi raz pizza nie grzeszyła świeżością powiedziałem sobie że to ostatni raz.
pozdrawiam

maszewiak1

• Gość
« Odpowiedź #216 dnia: 31 Paź, 2010, 13:20:04 »
Witam smakoszy pizzy....
Pisałem o tym konkursie ze zdjęciami na facebooku dot Planety Pizzy. Pytaliście o jakiś link..
Ja zarejestrowałem się na facebooku, tam są fani Planety Pizzy i tam wyczytałem o tym konkursie.  Kolega pokusił się o telefon i pani w słuchawce potwierdziła mu konkurs. Wystarczy zarejestrować się na facebooku, poszukać Planety Pizzy i doczytać.....
Ja zawsze zostawiam napiwki wszędzie w każdym lokalu, są to przeważnie końcówki.
Dostawca np.pizzy powinien zasłużyć na napiwek : powinien być grzeczny, uśmiechnięty, uprzejmy itd.....
Ja jadam w kilku pizzeriach ale generalnie wsmakowałem się w Planecie : krzyżówka bekon/faworita
jest bogata i bardzo kolorowa....co ważne - u nich zawsze przyjeżdża gorąca ! bo z Chilli ostatnio dostaliśmy - powiedzmy - taką sobie- letnią.
Wracając do Szamana - to zupełnie jakaś porażka , podobnie jak Pinokio - i tu i tu zamawiałem i były to moje ostatnie zamówienia. Te produkty trudno nawet nazwać pizzą.

tmkk_86

• Gość
« Odpowiedź #217 dnia: 31 Paź, 2010, 19:10:39 »
dokładnie.... Pinokio jako lodziarnio/kawiarnia nie sprostała swemu nowemu profilowi działalności jaką jest produkcja pizzy...nie polecam - ciasto jak papier, smak nijaki a sos do polania to zabarwiona woda;/

maszewiak1

• Gość
« Odpowiedź #218 dnia: 31 Paź, 2010, 19:47:45 »
To samo jest w Pinokio... sos, to woda zabarwiona, że nawet nie mogliśmy nałożyć go łyżeczką, o pizzy już nie wspomnę, żeby nie psuć smaku.

maszewiak1

• Gość
« Odpowiedź #219 dnia: 31 Paź, 2010, 20:05:45 »
Przepraszam, wyszło masło maślane. Ale to jeszcze raz potwierdzamy to samo.
Tak, jako lodziarnia i owszem. Chodziliśmy tam z dziećmi na słodycze i było ok. Natomiast jako pizzeria , to zupełna porażka. Nawiasem mówiąc tam teraz jest mydło i powidło.....

tmkk_86

• Gość
« Odpowiedź #220 dnia: 31 Paź, 2010, 22:07:20 »
a jak coś jest od wszystkiego to jest do niczego...jako lodziarnia rzeczywiście  sprawował się OK.

klimczewski1

• Gość
« Odpowiedź #221 dnia: 31 Paź, 2010, 23:11:21 »
No nie powiem , dostawcy z dwóch pizzeri z których zamawiam najczesciej Chilli i Planeta sa mili , grzeczni i uprzejmi i zawsze mają wydać.

Ale w te ich 1700 zł na reke to szczerze watpie chyba ze zasuwaja bez dnia wolnego.

A co do napiwków to ja akurat nigdy nie daje , nie daje taksówkarzowi , kasjerce w kauflandzie , w knajpie , kiosku to czemu mam dawac pizzaboyowi? Niech szef mu płaci .A to ,że mało im płaca to ich sprawa , zawsze mogą sie zwolnic i zatrudnic sie gdzies indziej.

Offline Rockers

• Mega Poster
« Odpowiedź #222 dnia: 31 Paź, 2010, 23:38:01 »
Wiesz, w ochronie tez wyrabiałem po 1800, tyle, ze z jednym dniem wolnym więc nie wiem - dostaje 1700, ale ile dni w miesiącu pracuje, to nie wiem.

maszewiak1

• Gość
« Odpowiedź #223 dnia: 02 Lis, 2010, 12:37:31 »
Witam, zwracam się do jej osoby, która nigdy nikomu nic nie daje.....
Czy jest Ci miło, kiedy ktoś da Ci gratisa. Nasuwa się też pytanie, czy czasami nie pytasz o gratisy, upusty itd ?
Biorąc temat na poważnie, jest to problem osobowości, szacunku do pracy innych którzy czasami muszą pracować właśnie za te 1700 bo nie mają innych perspektyw. Taki jest rynek.
Mamy prawo być różni i napiwki nie są obowiązkiem, są formą grzecznościową.
Pozdrawiam wszystkich......aha .. ja napiwki daję wszystkim.

Offline Szymon

• Weteran
« Odpowiedź #224 dnia: 02 Lis, 2010, 13:36:45 »
Pozdrawiam wszystkich......aha .. ja napiwki daję wszystkim.
Policjantowi też dasz napiwek jak ukara Cię mandatem i punktami?  :D Widocznie nie masz poszanowania własnych zarobionych pieniędzy skoro dajesz napiwki na prawo i lewo. Aha i czemu osoba rozwożąca pizzę(lekka praca) ma zarobić np te 1700zł + kilkaset zł za napiwki, a osoba pracująca fizycznie(ciężka praca) również 1700zł niby tyle samo ale ta pierwsza osoba dostanie dużo napiwków i zarobi więcej; do tego nie zapłaci żadnego podatku od tego(!).
Myślę, że nie dawanie i dawanie napiwków nie jest czymś "feee". / a czy samo to, że np zamówiłeś u tej osoby "Coś" nie jest wystarczającym napiwkiem(dałeś zarobić)?
Można nad dawaniem/ nie dawaniem napiwków dłużej polemizować, ale to czy  dać i kiedy, każdy sam zdecyduje i nikt nie będzie narzucał reguł- to tylko nasza dobra wola.  :P

"ja napiwki daję wszystkim"  :-X to też nie motywujesz kelnerów, barmanów etc. do miłego zachowania skoro wszystkich tak samo nagradzasz.
« Ostatnia zmiana: 02 Lis, 2010, 13:38:56 wysłana przez Szymon »