Autor Wątek: Krótkie pytania - co, gdzie kiedy itp.  (Przeczytany 56763 razy)

Offline gaga

• - VIP -
Odp: Krótkie pytania - co, gdzie kiedy itp.
« Odpowiedź #300 dnia: 18 Sty, 2013, 20:40:05 »
Marysiu, faktycznie vena dobrze Ci radzi. Należy się być aktywnym w poszukiwaniu. Nie chcę Cię zniechęcać, ale moja krewna zamieszkująca w Suwałkach, bardzo długo szukała pracy. Dziewczyna jest po studiach, zna języki obce i ..... dostała po kilku latach pracę w sklepie.

Wiem,że praca w domu przy dzieciach byłaby najlepsza,ale dziś chałupnictwo chyba się nie opłaca. Natomiast , gdy masz dzieci, warto się zastanowić, czy nie zająć się opieką nad cudzym dzieckiem u siebie w domu.

Wiem,że kiedyś suwalska komunikacja miejska szukała chętnych do otwierania punktów sprzedaży biletów,ale było to kilka lat temu.

Życzę Ci powodzenia i odwagi.

Offline MARYSIA

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #301 dnia: 19 Sty, 2013, 12:55:13 »
gaga dzięki i wiem,że praca w domu to teraz trudny temat przy tak dużej ilości oszustów , bo nie ukrywajmy jest ich pełno a jeżeli chodzi o pilnowanie dzieci u siebie to też odpada bo mieszkam poza Suwałkami a u mnie we wsi tylko moje dzieci są takie małe pozostali mają już starsze dzieci i opiekunka to już nie dla nich ale dzięki za pomysł

Offline MARYSIA

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #302 dnia: 25 Sty, 2013, 19:15:50 »
A ja dalej szukam pracy więc jak ktoś ma uczciwą pracę czekam na informacje ankiety i mlm odpada próbowałam i straciłam

Offline Rafał

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #303 dnia: 25 Sty, 2013, 19:20:30 »
w drobiarskich jest parę ogłoszeń, z tych "ambitniejszych"

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #304 dnia: 25 Sty, 2013, 20:14:42 »
Marysiu - już kilka razy pisałaś w tym wątku, że szukasz pracy. Wiemy o tym, trzymamy kciuki żeby Ci się udało, ale spamuj tego tematu bo się pogniewamy.   :nono:

Offline poszukiwacz70

• Nowy
czy jest ktoś na forum z osiedla 2 ?
« Odpowiedź #305 dnia: 27 Sty, 2013, 20:09:48 »
poszukuję osób mieszkających na osiedlu 2

Offline MARYSIA

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #306 dnia: 28 Sty, 2013, 13:36:01 »
Dobra już nie będę pisała więcej

Offline poszukiwacz70

• Nowy
« Odpowiedź #307 dnia: 02 Lut, 2013, 19:05:42 »
przepraszam za przeoczenie, jestem desperatem że tak powiem, jeśli możesz mi pomóc to prosze, na odpowiedz-co?- informacja, gdzie?-bardzo daleko, kiedy?-wczoraj,!!! odpowie mi ktoś?
« Ostatnia zmiana: 02 Lut, 2013, 19:12:24 wysłana przez poszukiwacz70 »

Offline poszukiwacz70

• Nowy
« Odpowiedź #308 dnia: 02 Lut, 2013, 19:22:13 »
A ja dalej szukam pracy więc jak ktoś ma uczciwą pracę czekam na informacje ankiety i mlm odpada próbowałam i straciłam
   bez urazy, ale w Polsce są minimalne szanse na znalezienie uczciwej pracy bez znajomości, i to jeszcze w Naszym regionie, masakra!

Offline MARYSIA

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #309 dnia: 07 Lut, 2013, 15:26:02 »
Pytanko jak sprawdzić czy firma jest uczciwa?Chodzi mi o firmę P.P.H.U. Work & Services
Ul. Leśna 19
02-840 Warszawa,,work.services77@o2.pl każą w płacić tylko 9zł ale dla mnie to i to dużo Dzięki za pomoc. A co do POSZUKIWACZA masz rację bez znajomości ani rusz a ja ich nie mam

Offline informatyk

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #310 dnia: 14 Lut, 2013, 02:31:24 »
Marysiu, Nie chcę Cię zniechęcać, ale moja krewna zamieszkująca w Suwałkach, bardzo długo szukała pracy. Dziewczyna jest po studiach, zna języki obce i ..... dostała po kilku latach pracę w sklepie.

Nie wiem jak Marysia, ale ja się załamałem... Niestety w Suwałkach to rzeczywistość. Wiem bo szukałem pracy ponad pół roku... Kilka fakultetów w tym jeden zamawiany i jeden przyszłościowy o posiadanych kursach i certyfikatach już nawet nie wspomnę. Gdyby nie znajomości bez pracy byłbym do dziś, praca oczywiście nie w wyuczonym zawodzie. Wszystkim poszukującym pracy życzę wytrwałości i kożystnej szansy ucieczki z Suwałk. Marysiu najważniejsze to się nie załamywać i walczyć, trzymam kciuki !

Offline MARYSIA

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #311 dnia: 14 Lut, 2013, 17:05:52 »
Ja się już załamałam naprawdę zero nic mnie nie cieszy Sami oszuści oferują pracę w domu.NAPRAWDĘ.Tylko skończyć ze sobą

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #312 dnia: 14 Lut, 2013, 19:46:36 »
Ja się już załamałam naprawdę zero nic mnie nie cieszy Sami oszuści oferują pracę w domu.NAPRAWDĘ.Tylko skończyć ze sobą
  I to jest największy błąd, jaki popełniasz. Marysiu, wiem,że jest trudno,ale ...... czy Ty przypadkiem nie jesteś zbyt energiczna?

Jeśli sama się nie weźmiesz w garść, to nic nie zyskasz. Nie dziw się, że oszuści oferują pracę w domu, tak było zawsze. Ciągle piszesz,że szukasz pracy,ale nic nie piszesz co potrafisz. Jedyne co napisałaś, to to,że mieszkasz na wsi. A czy na wsi ludzie nie potrzebują ludzi do pracy?  Tak jak pisałam poprzednio, wyjdź do ludzi i zobacz,czy kobiety zapracowane w gospodarce mają czas dla swoich dzieci- bo wiem,że wychowujesz własne. Zaoferuj się z pomocą, a może akurat ktoś Ci zaufa. Nie musisz zarabiać kokosów, ale wnioskując z Twoich wypowiedzi, każdy grosz jest potrzebny.
Kiedyś kobiety pomagały sobie właśnie na wsiach i nie zawsze pieniądz był wynagrodzeniem.
Marysiu, zastanów się nad tym, nadchodzi wiosna i prace w polu, później lato, może akurat będziesz mogła komuś ''pomóc''.

Offline informatyk

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #313 dnia: 14 Lut, 2013, 22:05:45 »
Marysiu powiedz w jakim jestes wieku i czy posiadasz juz dośw. zawodowe, co umiesz robic ?

Offline MARYSIA

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #314 dnia: 15 Lut, 2013, 18:18:40 »
Łatwo powiedzieć gorzej zrobić. u mnie na wsi każdy tylko patrzy na siebie a jeżeli już zobaczy sąsiada to tylko po aby go podpieprzyć.Naprawdę.Mam 28 lat wykształcenie technologa żywności a z doświadczenia to tylko praktyki zawodowe.Czyli co nie dość że załamana foktem braku pracy to i przy dzisiejszych warunkach tępa