Autor Wątek: Krótkie pytania - co, gdzie kiedy itp.  (Przeczytany 56772 razy)

Offline MARYSIA

• Forumowicz
  • *
Odp: Krótkie pytania - co, gdzie kiedy itp.
« Odpowiedź #315 dnia: 15 Lut, 2013, 18:22:08 »
A do tego co umiem.Wychodzę z założenia że wszystkiego da się nauczyć przy odrobinie chęci i zaangażowania

Offline informatyk

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #316 dnia: 15 Lut, 2013, 18:34:21 »
to i przy dzisiejszych warunkach tępa

Nie myśl tak o sobie !

Offline MARYSIA

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #317 dnia: 16 Lut, 2013, 11:44:33 »
A jak mam myśleć wszystko mi się wali

Offline informatyk

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #318 dnia: 16 Lut, 2013, 15:31:06 »
Marysiu a staż ? Nie wiem jak teraz (Być może już takich nie ma), ale w roku 2012 PUP w Suwałkach posiadał staże dla osób do 30 roku życia.

Offline MARYSIA

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #319 dnia: 16 Lut, 2013, 16:42:48 »
Na staż nie mam co liczyć gdyż nie mogę zarejestrować się do PUP bo jestem na Krusie a ubezpieczenie muszę posiadać.Bardzo dziękuję za słowa otuchy i pociechy

Offline MARYSIA

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #320 dnia: 01 Mar, 2013, 17:38:22 »
Czy ktoś może mi udzielić informacji.Mój Teść zachorował i teraz potrzebuje stałej opieki teściowa też sama sobie dobrze nieradzi więc cała pomoc spadła na mnie teraz to ja jeżdzę po lekarzach,gotuje i pomagam w domu w takim razie pomyślałam sobie że będę starać się o swiadczenie opiekuńcze bo z związku z tym nie będę mogła podjąć pracy a w GOPS-ie usłyszałam że takie świadczenie mi nie przysługuję bo jest jeszcze syn no i że rolnikom swiadczenie nie przysługuję ale ja czytałam że synowa i rolnik moze dostać zasiłek .Pomóżcie kto ma rację

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #321 dnia: 01 Mar, 2013, 22:59:32 »
Z doświadczenia, wiem,że dzieci mają obowiązek pomagać rodzicom, szczególnie w chorobie. Jeżeli przez tą pomoc, masz związane ręce i nie możesz iść do pracy, wystąp o opiekunkę dla teścia.

Offline MARYSIA

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #322 dnia: 02 Mar, 2013, 10:31:54 »
Jaką opiekę skoro jest syn to on musi sprawować op[iekę nad ojcem,ale to ze on jakoś musi zarobić marne grosze na utrzymanie swoje i swojej rodziny to nikogo nie obchodzi

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #323 dnia: 02 Mar, 2013, 14:04:26 »
Jaką opiekę skoro jest syn to on musi sprawować op[iekę nad ojcem,ale to ze on jakoś musi zarobić marne grosze na utrzymanie swoje i swojej rodziny to nikogo nie obchodzi

Oj! Marysiu, Ty chyba nigdy nie będziesz szczęśliwa, skoro we wszystkim dopatrujesz tzw. przeciwności losu. Przecież skoro macie takie niskie dochody, to nawet na wsiach można zdobyć na kilka godzin opiekę z gminy, jeśli jest takowa konieczna. Znam taki przypadek. A co do Twojej pracy, piszesz,że przez teścia nie będziesz mogła podjąć pracy, a czy Ty już ją znalazłaś ?

Offline MARYSIA

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #324 dnia: 03 Mar, 2013, 11:54:18 »
Jak tu się nie doszukiwać jak wszystko się wali dla mnie to zawsze wiatr w oczy. No pracy nie znalazłam ale teraz to nawet szukać nie mam co bo ktoś teściom musi pomagać a pielęgniarka przyjdzie na 2 godziny a co z resztą dnia oczywiście na mojej głowie.Ja po prostu dłużej tak nie wytrzymam wiem że jestem pesymistką ale nie mam już siły

Offline MARYSIA

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #325 dnia: 16 Mar, 2013, 12:47:17 »
Wiecie co. Przejrzałam  już chyba tysiące ofert o pracę w domu i co stwierdzam.Sami OSZUŚCI, którzy żerują na biednych ludziach szukających pracy ,szczególnie na matkach które nie mogą podjąć innej pracy ze względu  na dzieci.Czy u nas w Suwałkach jest jakoś organizacja pomagająca ludziom w pozyskaniu przez takie osoby jak ja pracy NIE. PUP się tym nie zajmuje a szkoda bo naprawdę czytając ogłoszenia wiele osób szuka pracy w domu i to niekiedy za bardzo niewielkie pieniądze.Ktoś kto by oferował taką pracę  na pewno  znalazłby pracowników uczciwych i solidnych bo myślę że ludzie którzy piszą ogłoszenia o pracę naprawdę jej potrzebują  ci którzy oferują niby uczciwą pracę tylko że żądają za nią pieniądze to już przesada ską osoba nie pracująca ma na to wziązc

Offline freshplay

• Nowy
« Odpowiedź #326 dnia: 11 Kwi, 2013, 14:19:21 »
Ja też nie mam pracy ale działam aby ją mieć. Skończyłam kurs obsługi kas fiskalnych a teraz zapisałam się na szkolenie na magazyniera z obsługą wózków widłowych. Wszystko za darmo, dojazdy zwracają, nawet 2 daniowy obiad codziennie. Nie ma co się oszukiwać, że ktoś pracę da bez niczego albo narzekać jaki ten świat zły - bo to nic nie da.

Offline MARYSIA

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #327 dnia: 25 Kwi, 2013, 08:10:27 »
Ja też zapisałam się na kurs ale na razie nie dzwonią czy to znaczy że mam już takiego pecha i nie zadzwonią?

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #328 dnia: 25 Kwi, 2013, 16:23:35 »
Marysiu, ręce opadają.  Pierwsza sprawa, jak się zapisywałaś, to nie dowiedziałaś się w jakim okresie dany kurs ma się odbywać? Druga sprawa, jeśli nie dzwonią, to Ty zadzwoń i dowiedz się dokładnie co jest grane.

Marysiu, jak czytam Twoje problemy ze zdobyciem pracy, to przez grzeczność nie napiszę z kim mnie się kojarzysz ;)

Od  początku kwietnia kuzynka męża zdobyła pracę w Suwałkach. Odbywa na razie tzw. staż,ale kto szuka, ten znajdzie.

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
« Odpowiedź #329 dnia: 25 Kwi, 2013, 18:58:26 »
Czyżby Sierotka Marysia? :D