Autor Wątek: Krótkie pytania - co, gdzie kiedy itp.  (Przeczytany 56778 razy)

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
Odp: Krótkie pytania - co, gdzie kiedy itp.
« Odpowiedź #285 dnia: 22 Gru, 2012, 13:36:20 »
Widziałem dziś koło stokrotki stali za 10 zł w doniczce sztuka

Offline gryson

• Super Poster
« Odpowiedź #286 dnia: 22 Gru, 2012, 18:39:40 »
I właśnie te pod Stokrotką wyrosły mi dziś jak na zawołanie i nabyłem drogą kupna jedną sztukę ;)
Jeszcze nie rozpakowywałem, czeka na balkonie na Święta, mam nadzieję, że to będzie miła niespodzianka i po rozpakowaniu drzewko nie okaże się "rozczepierzonym badylem" ;)

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #287 dnia: 23 Gru, 2012, 20:05:28 »
Dla porównania, u mnie większe w doniczkach kosztowały na rynku 40-50 zł. małe 25 zł. Różnica cen dość duża.

Offline biza

• Mega Poster
« Odpowiedź #288 dnia: 24 Gru, 2012, 09:00:18 »
gaga, bo to chyba ktoś zrobił juz taką wyprzedaż przed świętami, może mu za dużo zostało ;) ja niestety nie natrafiłam na taką rewelację cenową
ogólnie cenowo to wyglądało podobnie jak i u Was, gryson pisał o 8 dychach za "drapaki" ;) i to była chyba taka średnia cena, bo widziałam i droższe, a takie małe w biedrze były chyba po 25 zł, także nie martw się, tez nie mamy takich wybitnych ulg ;D
Zazdroszczę Japonkom - wstają rano i od razu w kimono...

Offline Suwalki

• Nowy
Gdzie iść na Sylwestra?, jakich lokali unikać?
« Odpowiedź #289 dnia: 24 Gru, 2012, 16:09:17 »
Gdzie iść na Sylwestra?, jakich lokali unikać?

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #290 dnia: 25 Gru, 2012, 01:59:19 »
biza, mnie się zawsze wydaje,że w mniejszych miejscowościach nie powinni tak bardzo windować cen. Przy dobrych układach, macie szanse  na inną drogę załatwienia sobie choinki. ;) Znajomy z innej miejscowości na Mazurach ma dobre układy i zawsze ma choinkę od leśniczego. U nas do lasu i leśniczego daleko..... ;D

Offline MARYSIA

• Forumowicz
  • *
Kalinka
« Odpowiedź #291 dnia: 15 Sty, 2013, 17:49:24 »
Czy ktoś coś wie na temat restauracji Kalinka w RUTCE TARTAK?

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #292 dnia: 15 Sty, 2013, 21:30:40 »
Łączę Twój wątek z niniejszym tematem.

Byłem tam na kilku weselach, ale nie wiem o jakie "coś" Ci chodzi (jedzenie, dojazd, wrażenia ?).

Offline MARYSIA

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #293 dnia: 16 Sty, 2013, 14:29:06 »
Chodzi mi głównie o jedzenie i o atmosferę a chodzę też plotki od osoby która tam pracuje ,ze potrafię nawet napluć do jedzenia jak im szef podpadnie słyszałam że niektórzy się tam zatruli i oszukują na rachunku

Offline MARYSIA

• Forumowicz
  • *
potrzebna praca
« Odpowiedź #294 dnia: 16 Sty, 2013, 18:37:02 »
Mam jeszcze pytanko które na pewno się już pojawiło ale kto pyta nie błądzi czy ktoś z Was zna namiery na pracę

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #295 dnia: 16 Sty, 2013, 20:35:25 »
Prośba , a właściwie dwie.
Pytania na tematy ogólne zadajemy w tym wątku jako kolejny post, a nie jako odrębny temat w dziale, więc z następnym pytaniem dopisuj się tu.
Sprawa druga - jak już o coś pytasz, doprecyzuj możliwie dokładnie o co Ci chodzi, bo nikt nie będzie zgadywał co masz na myśli.

Offline PIKASON

• MPS S-ki
  • Weteran
« Odpowiedź #296 dnia: 17 Sty, 2013, 02:59:24 »
Zależy jakiej pracy szukasz, jakie masz wymagania i umiejętności... Ale generalnie łatwo o pracę nie jest. Moja żona szuka już od roku czasu i składa papiery gdzie się da :(.
W każdym bądź razie życzę powodzenia. :cyk:

Offline MARYSIA

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #297 dnia: 17 Sty, 2013, 08:39:49 »
Przepraszam ale jestem tu nowa i nie bardzo wiem co z czym się je, DLATEGO JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM :-[Jeżeli chodzi o pracę to szukam jakiejkolwiek aby móc sobie trochę dorobić i nie być więcej na utrzymaniu męża bo mnie to dołuje najlepiej była by to praca w domu ale wszędzie pewno oszustów albo MLM a na to trzeba mieć pieniądze których ja nie mam

Offline vena

• Super Poster
« Odpowiedź #298 dnia: 17 Sty, 2013, 09:59:08 »
Marysiu, wiem, że trudno jest o pracę, zwłaszcza w Suwałkach ale nie ma co ukrywać, trzeba chodzić i pytać, składać CV wszędzie, gdzie się da. Dziś, również bez internetu się nie obejdzie więc "wertować" strony i wszystkie możliwe oferty na stronach internetowych.
Tu oferty UP na dzisiaj: http://pup.suwalki.pl/oferty
Ogłoszenia Suwałki: http://www.ogloszeniasuwalki.pl/ . Z drugiej strony trzeba też samemu się ogłaszać (zareklamować), uwierz mi, że pracodawcy też często korzystają z ogłoszeń w poszukiwaniu pracowników.
Może warto popytać o kurs w UP, który pozwoli Ci się przekwalifikować i zwiększyć szansę na znalezienie pracy. Jeśli znasz jakiś język albo jesteś mocna z jakiegoś przedmiotu, to możesz zaoferować korepetycje. Wiele osób poszukuje kogoś do opieki dzieci lub starszych.
Może masz zdolności manualne i potrafisz wykonać ozdoby wielkanocne czy ciasta, czy kartki okolicznościowe, cokolwiek - warto spróbować i ogłaszać się gdzie się da.... Liczą się pomysły.
Najważniejsze - nie być biernym tylko aktywnym! to zwiękasza szansę na sukces! Życzę powodzenia!   
Ludzie dobrej woli pouczają. Ludzie złej woli straszą.

Offline MARYSIA

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #299 dnia: 17 Sty, 2013, 10:31:01 »
Vena bardzo dziękuję za słowa otuchy!Naprawdę w dzisiejszych czasach bardzo ciężko z pracą a wiem że są ludzie w jeszcze gorszej sytuacji, u mnie dochodzi też zamieszkanie poza Suwałkami i 2 dzieci ale nie tracę nadzieji jeszcze.Może znajdzie się ktoś kto ma na miary na pracę w domu wię poczekam jeszcze i szukam dalej. DZIĘKI