Może spróbuj także skontaktować się z ludźmi pracującymi nad Teatr-Akcjami (doświadczenie, kontakty)
Myślę, że musisz działać dwutorowo. Po pierwsze szukać ludzi z podobną pasją. Po drugie szukać ludzi, którzy pomogą Ci wszystko zorganizować (przy czym ja bym zaczął właśnie od tego).
Jeśli uda Ci się wypromować pomysł, być może pojawią się inni filmowi zapaleńcy, których nie znasz.
Masz swoje portfolio (dorobek), brałeś udział w konkursach, miałeś własny pokaz - to jest potencjał, który możesz wykorzystać na starcie.
Zbierz to do kupy i rusz z buta po organizacjach promujących społeczną działalność kulturalną. Nie mailem, tylko osobiście (chyba, że mailem umawiasz się na spotkanie). Przedstaw się ludziom, pokaż co już zrobiłeś, opowiedz o swoim pomyśle, zapytaj o wsparcie lub pomoc.
Ja nie mam doświadczenia w tej dziedzinie, ale są w Suwałkach ludzie, którzy się na tym znają, zajmują i organizują (zawodowo lub społecznie).
Jeśli nie będziesz wiedział gdzie iść postaram się poszukać w necie informacji o działalności lokalnych instytucji i stowarzyszeń, które być może Ci pomogą.