Autor Wątek: Dopalacze w Suwałkach  (Przeczytany 28339 razy)

Offline gaga

• - VIP -
Odp: Dopalacze w Suwałkach
« Odpowiedź #135 dnia: 19 Lis, 2010, 17:54:05 »
TuneR dopiero dziś zauważyłam Twoje kolekcjonerstwo ekstremalne-jest dobre  :P  Nigdy nie wpadłam na to,że kociaki mogą w ten sposób nadrabiać brak dopalaczy  :D

Offline MORDUK

• Super Poster
« Odpowiedź #136 dnia: 25 Lis, 2010, 09:21:31 »
Przeczesując net w poszukiwaniu ciekawych informacji znalazłem taką : http://wiadomosci.onet.pl/raporty/walka-z-dopalaczami/nowy-krol-dopalaczy-zaczal-biznes-w-polsce,1,3795531,wiadomosc.html
Długo zwycięski bój nie trwał. Po przeczytaniu tego artykułu smiem twierdzić, że ta kolekcja nie zginie z naszego kraju. Prawnicy-magicy reprezentujący lub pracujący dla "króli dopalaczy" zawsze znajdą lukę prawną.
« Ostatnia zmiana: 25 Lis, 2010, 09:23:36 wysłana przez MORDUK »
Trzy buchy od babuchy i głuchy.

Offline Glina94

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #137 dnia: 01 Gru, 2010, 16:09:32 »
On lukę zawsze znajdzie,tak jak teraz już zaczyna się kolejny zarobek ...

Offline macary

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #138 dnia: 04 Gru, 2010, 12:37:00 »
Ja osobiście się załamałem nad tym, że w "normalnym cywilizowanym państwie prawa" doszło do czegoś takiego... Przez pewien moment, jakieś 3-4 dni było o tym baaaaardzo głośno, jednak nikt nie mógł z tym nic zrobić... I to nasze państwo, nasi rządzący musieli znaleźć jakąś lukę prawną, żeby zamknąć dopalacze... Szok !!!

Offline Glina94

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #139 dnia: 04 Gru, 2010, 13:44:47 »
Król dopalaczy ma nowy pomysł na biznes. Jaki? Będzie dystrubuował napój energetyczny "Szopkop", którego nazwa nawiązuje do niedawno zamkniętej sieci sklepów z dopalaczami.Czyli znowu zaczną się problemy...

Offline MORDUK

• Super Poster
« Odpowiedź #140 dnia: 28 Lip, 2011, 08:55:34 »
Czas odświeżyć temacik. Dopalacze znowu wracają. Po przeczytaniu tego artykułu na Onecie zastanawiam sie kto tą wojnę wygrał. Teraz my podatnicy zaplacimy za likwidację sklepów z dopalaczami, która jak widać była nielegalna. Ciekawe.

źródło onet.pl
całość pod adresem : http://wiadomosci.onet.pl/kraj/polska-jednak-przegrala-walke-z-dopalaczami,1,4805947,wiadomosc.html 

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #141 dnia: 28 Lip, 2011, 09:13:44 »
Właśnie czytałem tego newsa i mam nadzieję, że te błędne decyzje uda się szybko "poprawić" 

Na podstawie decyzji Głównego Inspektora Sanitarnego zamknięto sklepy z podejrzanym asortymentem. 600 właścicieli odwołało się od tej decyzji.
Nie sądziłem, że jest ich (właścicieli) aż tak wielu.

Offline MORDUK

• Super Poster
« Odpowiedź #142 dnia: 28 Lip, 2011, 10:28:46 »
Wielu poniewaz wszystkie sklepy działały na zasadzie franczyzy, gdzie franczyzobiorca działa na własny rozrachunek. Stąd ich tak wielu. To był/jest bardzo opłacalny interes.