Autor Wątek: Aquapark w Suwałkach  (Przeczytany 71947 razy)

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << MŁODSZY ASP. >>
Odp: Aquapark w Suwałkach
« Odpowiedź #105 dnia: 09 Lis, 2011, 06:25:03 »
Podwyżka cen w Aquaparku

O dwa złote wzrosły ceny biletów wstępu do Aquaparku Suwałki. Podwyżka spowodowana jest wzrostem opłat za ciepło i energię elektryczną. O złotówkę więcej zapłacą seniorzy, którzy mogą w czwartki skorzystać ze specjalnej promocji. Od teraz dwie godziny pływania będą kosztować ich nie 5, a 6 złotych. - Taka decyzja była nieunikniona- mówi Waldemar Borysewicz, pełniący obowiązki dyrektora Ośrodka Sportu i Rekreacji w Suwałkach. Są też dobre informacje. Taniej będzie w grocie solnej. Cenę karnetu na dwanaście pobytów obniżono o dziesięć złotych. Park wodny wzbogacił swoją ofertę o naukę pływania dla dorosłych. Niebawem ruszą też zajęcia wodnego aerobiku.

Źródło: Radio5.com.pl

Jestem ciekaw, czy tą podwyżką nie stracą części klientów...
« Ostatnia zmiana: 18 Lis, 2011, 20:53:16 wysłana przez the_mask »

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #106 dnia: 09 Lis, 2011, 07:48:30 »
Byłem w poniedziałek, czyli w pierwszym dniu podniesienia opłat. Oszczędności "na prądzie" trudno było nie zauważyć, bo górne światła zostały wyłączone. Ciemno może nie było, ale od razu czuć różnicę. Co ciekawe, ludzi jak na tę porę dnia przyszło całkiem sporo. 

Offline Robson

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #107 dnia: 10 Lis, 2011, 21:59:48 »

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << MŁODSZY ASP. >>
« Odpowiedź #108 dnia: 17 Lis, 2011, 20:44:41 »
Zmieni się dyrektor Aquaparku w Suwałkach. Zmiany mają związek z zarządzaniem instytucją. Do kompleksu basenów trzeba dokładać i nie przynosi on zadowalających zysków. Straty prawdopodobnie sięgają nawet 1,5 mln zł.

Nowym dyrektorem będzie były dyrektor suwalskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji Zbigniew Wisienka. O jego kandydaturze mówiono już po tym, jak zrezygnował z pełnienia funkcji dyrektora OSiR-u.

Kierownik, który do tej pory zarządzał pływalnią, Władysław Ewko, prawdopodobnie obejmie inne stanowisko.

Źródło: wspolczesna.pl

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << MŁODSZY ASP. >>
« Odpowiedź #109 dnia: 18 Lis, 2011, 20:40:14 »
Aquapark Suwałki z prestiżowym wyróżnieniem ,, Sportowy obiekt roku". Certyfikat przyznawany jest za wyróżniającą się architekturę, konstrukcję, zastosowanie przy budowie, technologię, wyposażenie obiektu oraz za jego walory użytkowe i funkcjonalne. Suwalski Ośrodek Sportu i Rekreacji otrzymał wyróżnienie podczas dwunastej już edycji konkursu organizowanego przez Polski Klub Infrastruktury Sportowej w ramach Ogólnopolskiego Programu ,,Budujemy Sportową Polskę”. Jest on jedynym tego rodzaju przedsięwzięciem w kraju. W sposób kompleksowy analizuje działalność i dokonania oraz przyznaje wyróżnienia: osobom, instytucjom i firmom zaangażowanym w realizację obiektów sportowych i rekreacyjnych w Polsce. Certyfikat dla Aquaparku Suwałki odebrali podczas uroczystej gali w Warszawie przedstawiciele Ośrodka Sportu i Rekreacji w Suwałkach: Waldemar Borysewicz, Zbigniew Wisiecki oraz Władysław Ewko. Dodatkowo, Zbigniew Wisiecki, zastępca dyrektora OSiR-u odebrał statuetkę oraz certyfikat ,,Inwestora na Medal” i ,, Firmy na medal” za szczególne osiągnięcia w dziedzinie budownictwa sportowego i rekreacyjnego. Przypomnijmy, że za miesiąc minie rok funkcjonowania aquaparku przy ulicy Jana Pawła II w Suwałkach.

Źródło: Radio5.com.pl

Offline Bart76

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #110 dnia: 18 Lis, 2011, 22:37:47 »
Moderator chyba musi poczytać jak się fotki wstawia ... heh

chyba tak......... k....... mega ban powinien być.... córka się pytała co te słonie robią ;(   :dokitu:

aha z St. Sierżanta za tłumaczenia przez 1 h córce co widziała degraduję Ciebie na Poborowego z kat. E za bezmózgowie! Zastanów się najpierw co wystawiasz, dobrze, że udało mi się Ją zająć innymi zajęciami, mam nadzieję, że zapomni... zobaczymy po sobotnio-niedzielnej przerwie w przedszkolu.
« Ostatnia zmiana: 18 Lis, 2011, 23:19:32 wysłana przez noka »

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #111 dnia: 18 Lis, 2011, 23:32:43 »
Dla jasności - the_mask tam wstawił cennik Aquaparku w formacie jpg, ale firma hostująca obraz ustawiła limit jego wyświetleń, po wyczerpaniu którego, zamiast normalnego komunikatu pojawiły się "słonie" - ot taki "żart" z ich strony.

Żeby było śmieszniej - zdjęcie zostało przesłane wtyczką ich autorstwa na ich serwer, a nie hotlinkowane (jak mi się początkowo zdawało).

Nauczka na przyszłość - hostować zdjęcia tylko w sprawdzonych firmach (np. imageshack), chociaż przyznam, że zrzuty ekranów też przesyłam przez wtyczkę w przeglądarce bo tak jest szybciej.   

Offline Bart76

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #112 dnia: 19 Lis, 2011, 09:28:48 »
Dziękuje za informację, the_mask przepraszam!

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << MŁODSZY ASP. >>
« Odpowiedź #113 dnia: 20 Gru, 2011, 21:29:57 »
Aquapark obchodzi urodziny. Będzie tort i promocje

W środę pierwsze urodziny Aquaparku Suwałki.

Z tej okazji przez cały dzień będzie obowiązywała specjalna promocja. W środę (21 grudnia) , czyli w pierwsze urodziny obiektu przy ulicy Jana Pawła II, dwugodzinne wejście do aquaparku będzie kosztowało tylko 6 złotych.

Parku wodny zaprosił też do siebie na bezpłatny wypoczynek prawie dwudziestoosobową grupę wychowanków Domu Dziecka w Pawłówce. Ma być również wielki urodzinowy tort. Suwalski park wodny jest czynny od 6.00 do 22.00. W ciągu roku odwiedziło go prawie 210 tysięcy osób.

Ja się piszę :) Proponuję zrobić forumowy zlot ;D mniej więcej godzina: 17.00 do 19.00

Offline gryson

• Super Poster
« Odpowiedź #114 dnia: 20 Gru, 2011, 21:40:20 »
Ja odwiedzam Aquapark co tydzień, tyle, że w poniedziałki, bo pusto i spokojnie. Boję się, że jutro, z racji urodzin i promocji, mogą być tam tłumy. A ja wolę puste tory i spokój w saunie ;)

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #115 dnia: 20 Gru, 2011, 21:50:10 »
6 zeta za 2 godziny? - nasmaruj się masku olejkiem, to może się wciśniesz  ;D

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << MŁODSZY ASP. >>
« Odpowiedź #116 dnia: 20 Gru, 2011, 22:33:59 »
pojde z ciekawosci ale czy wejde nie wiem ;]

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << MŁODSZY ASP. >>
« Odpowiedź #117 dnia: 21 Gru, 2011, 18:28:32 »
Właśnie wyszedłem ;-)  z relacji na żywo stwierdzam że tłoku nie było. Z każdej atrakcji można było korzystać spokojnie na luzie. Wasze przypuszczenia były nader wyolbrzymione ;-) przy wejściu o godz 17 było 92 osoby na tablicy. A przy wyjściu już 183 o godz 19
« Ostatnia zmiana: 21 Gru, 2011, 18:45:39 wysłana przez the_mask »

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #118 dnia: 21 Gru, 2011, 18:33:32 »
Bo to okres przedświąteczny  ;)

Offline gryson

• Super Poster
« Odpowiedź #119 dnia: 21 Gru, 2011, 19:12:09 »
A w poniedziałki po 16 bywa 20-30 osób. Jest różnica? ;)