Autor Wątek: Telewizja Vectra  (Przeczytany 68162 razy)

Offline noka

• Administrator
Telewizja Vectra
« dnia: 24 Cze, 2008, 20:57:39 »
Firma Vectra (operator internetu i telewizji kablowej) oferuje swoim klientom m.in. na terenie Suwałk dostęp do telewizji cyfrowej oraz możliwośc korzystania z interaktywnych usług (wideo na żadanie, cyfrowa nagrywarka, przewodnik po programach) :

Aby korzystać z telewizji cyfrowej nie trzeba mieć specjalnego telewizora. Wystarczy
dekoder, czyli tzw. set-top-box (STB). Abonenci VECTRY otrzymają dekodery bez
dodatkowych opłat, a ich instalacją zajmą się przedstawiciele firmy. Chęć zainstalowania
dekodera wystarczy zgłosić w suwalskim Biurze Obsługi Klienta przy ul. Utrata 1B lub
zadzwonić pod numer (0) 801 08 08 80. Instalacja nie zajmuje dłużej niż pół godziny.
Info ze strony vectra.pl

Nie wiem jak dokładnie jest z brakiem opłat, wydaje się że dotyczy to tylko abonentów pakietu złotego.

Ponadto do oferty zostaną właczone (bez oplat) dodatkowe kanały TV m.in. MTV (w różnych odmianach), kanały informacyjne, dla dzieci i ... AL JAZEERA  ???

« Ostatnia zmiana: 19 Sie, 2011, 16:13:43 wysłana przez noka »

Offline marcim

• - VIP -
Odp: Telewizja Vectra
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Cze, 2008, 22:42:32 »
Firma Vectra (operator internetu i telewizji kablowej)
oraz telefonii stacjonarnej  ;D

Masz rację noka dekoder cyfrowy za symboliczną złotówkę odebrać mogą tylko abonenci pakietu złotego (47,50 zł). Przejście na cyfrową vectrę wiąże się jeszcze z podpisaniem zobowiązania, że w ciągu 12 miesięcy nie zmieni się pakietu na niższy.
W promocji, za darmo dorzucają jeszcze pakiety tematyczne (dziecięcy, styl życia, akcja i sensacja oraz hbo premium), z których można zrezygnować w ciągu miesiąca.
Dodatkowe programy na stałe to:
1 AL JAZEERA                                       
2 CARTOON NETWORK/TCM                     
3 CNN                                                 
4 COMEDY CENTRAL                             
5 DISNEY CHANNEL
6 E! ENTERTAINMENT
7 EDUSAT
8 EWTN
9 FRANCE 24
10 MTV 2
11 MTV BASE
12 MTV HITS
13 MTV POLSKA
14 PODRÓŻE TV
15 POLSAT 2
16 PRO 7
17 RTL 2
18 RTPI
19 SAT 1
20 SPORTKLUB
21 SUPER RTL
22 TVN CNBC BIZNES
23 TVP HISTORIA
24 TVP INFO WARSZAWA
25 TVP KULTURA
26 VH1
27 VOX

Dzisiaj odebrałem dekoder. Naprawdę widać różnicę. Wyczytałem w umowie, że promocja trwa od 15 maja 2008 do 30 sierpnia 2008. Polecam.

niemiecki

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Cze, 2008, 17:45:06 »
Posiadam i polecam :)
Różnicę obrazu widać.

-------
Sorki ale musiałem usunąć banerek ze stopki. Umieszczanie linków i grafiki jest możliwe po napisaniu 50 postów na Forum. Zmiana została wprowadzona jakiś czas temu i dotyczy wszystkich (z małymi wyjątkami  :P) // noka
« Ostatnia zmiana: 26 Cze, 2008, 18:40:40 wysłana przez noka »

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Cze, 2008, 18:46:06 »
Przyłączam się do grona szczęśliwych posiadaczy tego pudełeczka.  ;D .

Na początku miałem problemy z uruchomieniem, gdyż w intrukcji z pudełka jest inny opis włażenia karty aktywacyjnej niż w instrukcji dołaczonej do całego pakietu. Z podniety nie zauważyłem , że na karcie jest wytłoczona informacja o prawidłowej pozycji karty w dekoderze. Poza tym, po procesie instalacji i aktualizacji softu trzeba chyba zrobić restart dekodera, żeby się kanały odkodowały (ja miałem czarny ekran).

W takżdym razie udało się - obraz żyleta   ;D.

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Lip, 2008, 16:38:23 »
Pytanie do użytkowników dekodera. Jak można dostroić plilota, żeby jednocześnie obsługiwał telewizor? Chodzi mi głownie o włącz/wyłącz.
Niby nie jest to aż tak bardzo uciązliwe, ale wyczytałem , że można zrobić by pilot od dekodera sterował też innymi urządzeniami (tylko nie napisali jak  :-\ )

jojka

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Lip, 2008, 14:08:01 »
witam
mam pytanie: mam 3 telewizory czy jest możliwość aby odbierać programy z tego dekodera na wszystkich 3

Offline pawy

• - VIP -
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Lip, 2008, 16:23:36 »
Na 3 to samo zapewne tak, natomiast na każdym inny kanał to wątpię - mimo, iż owego dekodera nie posiadam...

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Lip, 2008, 17:10:12 »
Pawy (niestety) dobrze mówi. Żeby na każdym odbierać inny kanał trzeba mieć 3 dekodery, a dokładniej wykupione dodatkowe abonamenty na każdy telewizor.

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Lip, 2008, 22:19:16 »
  Pozwólcie ,że się wtrącę ,ale ja nie mogę odbierać na dwuch telewizorach z jednego dekodera.
Przy samej wymianie dekodera[pisałam,że mąż ma cyfrowy dekoder ze względu na sport]zaznaczono mi,że tylko jeden telewizor
może być podłączony.Ponieważ przy dekoderze Canal+ można było podłączyć ''złodzieja'',zresztą to samo mam przy kablówce.
Nie włączałam się do dyskusji ,bo nie wiem jakie są u Was urządzenia.   gaga
Nasz dekoder to''TechniSat''

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Lip, 2008, 22:51:37 »
Wydaje mi się, że odbierać można, tylko zmiana kanałów na jednym telewizorze spowoduje to samo na drugim (kanały wybiera sie pilotem od dekodera, a nie telewizora). 

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Lip, 2008, 23:21:24 »
   Tylko ,że przy poprzednim dekoderze mogłam dokupić mały trójniczek lub rozgałężnik ,a wtym nie mam takiej możliwości.
Sprawdżcie bo ja np. z kablówki korzystam z jednego gniazda i każdy ogląda co innego.Nie wiem jak to jest rozwiązane u Was.
Wiem,że cyfrówka to inna ''szkoła jazdy''.    :-\gaga

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #11 dnia: 02 Lip, 2008, 23:46:06 »
Jeśli chodzi o kablówkę to sygnał (kabel) można rozprowadzić po mieszkaniu i podłączyć do wielu telewizorów. I w tym wypadku mozna zmieniac kanały dowolnie w każdym TV (czyli w każdym "leci" coś innego), bo programy zmienia telewizor.

Natomiast w przypadku TV cyfrowej - kanały zmienia dekoder, a nie telewizor. Jeśli nawet podzieli się sygnał wychodzący z dekodera na TV , to i tak zmiana programu będzie nadal odbywała się w dekoderze, więc na każdym telewizorze będzie ten program który pokazuje dekoder.

Tak mi się zdaje  ;D

jojka

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 04 Lip, 2008, 16:06:49 »
Witam
Mam problem z tym dekoderem. Na większości kanałów pokazuje mi się komunikat 'brak sygnału"  I mimo że mam wyłapane 113 programów to odbieram może ze 30. Czy ktoś wie jak to naprawić?
Pozdrawiam

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #13 dnia: 04 Lip, 2008, 20:19:48 »
Hmmm to dziwne. U mnie działa bez problemów, ale muszę pomysleć nad spersonalizowaniem listy własnych kanałów. Te przypisane z automatu są beznadziejnie rozmieszczone (najmniej interesujące są na początku listy).

Jojka, sprawdź czy na danym kanale jest program zgodny opisanym w ulotce, część kanałów jest chyba niedostępna w ramach abonamentu i ich aktywacja wymaga dodatkowej opłaty. Tylko z drugiej strony, one mają inny komunikay niż "brak sygnału".

Miałaś problem od poczatku używania dekodera, czy pojawił się nagle?

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #14 dnia: 04 Lip, 2008, 20:46:56 »
Specjalnie sprawdziłam u nas jest''brak dostępu'',ale tak jest jak noka pisze,dotyczy kanałów nieobjętych abonamentem.gaga