Forum Suwałki Forum Suwalki na You Tube Forum Suwalki na Picasa Web Forum Suwalki na Vimeo Forum Suwalki - kanal RSS
06 Wrzesień, 2010, 08:41:55 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Nadchodzące urodziny:Sante (22), the_mask (23)
Nadchodzące wydarzenia:KINO - STEP UP 3D, KINO - Jak ukraść Księżyc 3D, KINO - Niezniszczalni, KINO - Avatar Special Edition, KINO - Święty interes, Zapisy na zajęcia MDK, KINO - Ostatni Władca Wiatru, KINO - Resident Evil:Afterlife, Memoriał im.Józefa Gajewskiego, Zawody kartingowe, Polski Dzień Bluesa 2010
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: « 1 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Stacje Paliw  (Przeczytany 1674 razy)
Rockers
Weteran

« Odpowiedz #15 : 06 Czerwiec, 2010, 22:40:07 »

Też mam ośmiozaworowe 1.6, ale po tankowaniu w tym miejscu nie odczułem żadnych zmian a tankuję tam dośc często.

Oddana krew: 2700 ml
the_mask
Global Moderator

< SIERŻANT >

« Odpowiedz #16 : 15 Czerwiec, 2010, 20:25:56 »

Na Orlenie dziś szoku doznałem... Gaz podrożał o 7 gr (z 1.99 do 2.06), Euro95 o 12 gr(z 4.52 do 4.64) :/ SZOK W ciągu jednej nocy ;/
« Ostatnia zmiana: 15 Czerwiec, 2010, 20:28:16 wysłane przez the_mask » Zapisane

TuneR
Weteran

mgr inż.

« Odpowiedz #17 : 15 Czerwiec, 2010, 20:59:16 »

Czyli początek sezonu wakacyjnego.
Szymon
Stały Bywalec
**

http://inwestycje.suwałki.org

« Odpowiedz #18 : 15 Czerwiec, 2010, 22:06:04 »

Na stacji paliw PGK jest nawet kilkanaście groszy taniej(w radiu mówili Tongue) i chyba to prawda:

Etylina 95- 4,50zł
GAZ - 1,98zł
ON- 4,32zł

ceny ze strony pgk.suwalki.pl

the_mask
Global Moderator

< SIERŻANT >

« Odpowiedz #19 : 15 Czerwiec, 2010, 22:08:51 »

A wie ktoś jak to jest z jakością tych paliw? Głównie gaz mnie interesuje ;]

TuneR
Weteran

mgr inż.

« Odpowiedz #20 : 15 Czerwiec, 2010, 22:51:59 »

ON podobno dobrej jakości, kolega tankował do swojego 1,7 SDi i sobie chwalił. LPG zamierzam przetestować...jak zaleje to zrelacjonuję.
barszcz91
Nowy

« Odpowiedz #21 : 12 Sierpień, 2010, 23:40:50 »

ja tam na ruskiej jeździłem i nic się nie działo, nawet odczuwałem dużo mocy 3,50zł za litr. polecam się tankować w pks na wojska polskiego koło Orlenu
the_mask
Global Moderator

< SIERŻANT >

« Odpowiedz #22 : 20 Sierpień, 2010, 14:55:25 »

Cytat: wspolczesna.pl

Cena paliwa może wzrosnąć nawet o 5 zł - piesze Fakt. Pierwsze podwyżki czekają nas już w styczniu. Wówczas nastąpi zapowiadana przez rząd podwyżka podatku VAT z 22 na 23 proc. Według dziennikarzy Faktu oznacza to, że cena litra paliwa wzrośnie o około 4 gr.

Benzyna po raz kolejny podrożeje w maju, kiedy to zostanie zlikwidowana ulga akcyzowa dla biokomponentów dodawanych do paliwa. W przeliczeniu cena paliwa wzrośnie o 5-7 gr.

Kolejne podwyżki ufunduje nam Unia Europejska zmieniając zasady certyfikowania biopaliw.

Swoją marżę doliczą także dostawcy paliw, którzy chętnie wykorzystują takie sytuacje do powiększania swych zysków.

Niby groszowe podwyżki u osób, które często korzystają z samochodów mogą spowodować zwiększenie wydatków o kilkaset złotych miesięcznie.

Nie zapominajmy także, że ceny paliw mają wpływ na ceny wszystkich innych produktów. W sumie każdego z nas uderzy to bardzo mocno po kieszeni.

Chyba coraz więcej polaków przesiądzie się na rower ;P

barszcz91
Nowy

« Odpowiedz #23 : 20 Sierpień, 2010, 16:35:14 »

niewidem ile by benzyna kosztowała to i tak nie przerzucę się na rower
gryson
Weteran

FX

« Odpowiedz #24 : 20 Sierpień, 2010, 16:50:36 »

No ja też będę nadal jeździł, może mniej jak mi zacznie brakować na paliwo, ale pismaki słusznie zauważyły, że wzrost cen pali pociągnie za sobą wzrost inflacji, przecież firmy też mają samochody, wożą towary, więc podniosą ceny, bo będą więcej wydawały na paliwo. I to jest denerwujące.

the_mask
Global Moderator

< SIERŻANT >

« Odpowiedz #25 : 20 Sierpień, 2010, 16:53:29 »

Ja nie rozumiem ludzi, którzy nawet do sklepu po chleb i mleko jadą samochodem dwie ulice dalej ;/ zamiast dla zdrowia się przejść ;/

gryson
Weteran

FX

« Odpowiedz #26 : 20 Sierpień, 2010, 17:04:19 »

ja też ich nie rozumiem Smiley

MORDUK
Stały Bywalec
**

« Odpowiedz #27 : 27 Sierpień, 2010, 19:29:20 »

Powiem wam szczerzę że nie rozumiem dlaczego w naszych miastach jest taka różnica w cenach paliw. Np w Łomży paliwo jest w cenie naszego a nawet o pare groszy droższe na litrze. Dzisiaj w Bialymstoku tankowałem na Shelu 95 za 4.30 pzla za litr.
 W zeszłym tygodniu widziłem w Wawie cenę 5.01 za 98. Czyżby to już były przymiarki do podniesienia ceny wachy? Masakra jakaś.
TuneR
Weteran

mgr inż.

« Odpowiedz #28 : 27 Sierpień, 2010, 21:23:36 »

Cytat: wspolczesna.pl
Cena paliwa może wzrosnąć nawet o 5 zł - piesze Fakt.

Czyli litr po prawie 10zł ? Czy to znane z Faktu "piśmactwo" w stylu "Nie śpię bo trzymam kredens" ?
Strony: « 1 2
  Drukuj  

Skocz do: