Autor Wątek: Suwałki Blues Festival 2010  (Przeczytany 29462 razy)

Offline gryson

• Super Poster
Odp: Suwałki Blues Festival 2010
« Odpowiedź #75 dnia: 20 Lip, 2010, 18:19:13 »
miejmy nadzieje, ze za rok uda mi sie dotrzec do Suwałk, ale poki co jesli macie Panowie zamilowanie do bluesa i podroży ;) , zapraszam w imieniu organizatorow do mojego miasta, Ostrowa Wielkopolskiego na Jimiway Blues Festiwal , ktory to w ostatni weekend pazdziernika bedzie mozna zarejestrowac na matrycach Waszych aparatow

Sprawa warta rozważenia, kto wie, może trzeba by się zebrać w kilka osób, zrzucić na "karasinę" i wybrać na festiwal, posłuchać bluesa i przywieźć fajne fotki :)

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #76 dnia: 20 Lip, 2010, 18:45:49 »
Październikowe weekendy będę prawdopodobnie spędzał w Białymstoku. Ale jak napisał kolega - sprawa do rozważenia. Pojechałbym nawet nie tyle żeby focić, ale zobaczyć jak wyglądają inne bluesowe festiwale w kraju i mieć jakiś punkt odniesienia.  

Takie OT, ktoś ma jakiś znośny portret 2-metrowego fotografa z D700 w łapie?
Sroki, ale jak widziałem tyle ładnych dziewczyn to nie przyszło mi do głowy, żeby robić zdjęcia facetom (nie licząc tych na scenie)  ;)

Offline gryson

• Super Poster
« Odpowiedź #77 dnia: 20 Lip, 2010, 18:49:59 »
Sroki, ale jak widziałem tyle ładnych dziewczyn to nie przyszło mi do głowy, żeby robić zdjęcia facetom (nie licząc tych na scenie)  ;)

Szanowna małżonka czytuje Forum?  :P
« Ostatnia zmiana: 20 Lip, 2010, 18:52:08 wysłana przez gryson »

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #78 dnia: 20 Lip, 2010, 19:28:19 »
Mam nadzieję, ze nie  :-X

andrzej.staszok

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: 20 Lip, 2010, 19:41:43 »
Październikowe weekendy będę prawdopodobnie spędzał w Białymstoku. Ale jak napisał kolega - sprawa do rozważenia. Pojechałbym nawet nie tyle żeby focić, ale zobaczyć jak wyglądają inne bluesowe festiwale w kraju i mieć jakiś punkt odniesienia.  

jesli myslicie o tym powaznie to proponuje "szybciej" myslec, po pierwsze primo ;) zeby zarezerwowac noclegi, po drugie primo ;) zeby zarezerwowac karnety , wiecej info znajdziecie tutaj http://www.blues.com.pl/viewtopic.php?p=545170#545170

Offline gryson

• Super Poster
« Odpowiedź #80 dnia: 20 Lip, 2010, 19:52:34 »

To jak wygląda można będzie zobaczyć na zdjęciach i przeczytać z relacji uczestników (wiem, to nie to samo co być, ale jak się telepać tyle km to właśnie żeby posłuchać i pofocić, oczywiście poczuć atmosferę i zobaczyć przy okazji).

jesli myslicie o tym powaznie to proponuje "szybciej" myslec, po pierwsze primo ;) zeby zarezerwowac noclegi, po drugie primo ;) zeby zarezerwowac karnety , wiecej info znajdziecie tutaj http://www.blues.com.pl/viewtopic.php?p=545170#545170

A orientujesz się jak wygląda sprawa ze zdjęciami? Typu miejsce dla "fotoreporterów" pod sceną, wejściówki foto, itp?

Ja zastanawiam się nad październikowym lub listopadowym wyjazdem do Czarnobyla (sic!) na zdjęcia, więc nie wiem czy akurat termin mi przypasuje (nie wiem na tę chwilę, bo nie wiem kiedy byłby ten wyjazd na wchód), ale gdyby byli chętni to zastanowię się poważnie nad tym.
« Ostatnia zmiana: 20 Lip, 2010, 19:54:48 wysłana przez gryson »

Offline PIKASON

• MPS S-ki
  • Weteran
« Odpowiedź #81 dnia: 20 Lip, 2010, 21:59:21 »

A orientujesz się jak wygląda sprawa ze zdjęciami? Typu miejsce dla "fotoreporterów" pod sceną, wejściówki foto, itp?

Zapewne trzeba mieć plecy w postaci wsparcia jakiejś gazety, portalu czy coś w tym stylu...
Kolega kiedyś pisał z zapytaniem o pozwolenie fotografowania i otrzymał odpowiedz :
Witam,
warunkiem otrzymania akredytacji jest posiadanie aktualnej legitymacji prasowej, prezentacja portalu lub wydawnictwa oraz określenie w jakim celu materiały pozyskane podczas festiwalu będą wykorzystywane.
Pozdrawiam

Ja zastanawiam się nad październikowym lub listopadowym wyjazdem do Czarnobyla (sic!) na zdjęcia,

:o :o :o :o gdzieeeee?

Offline gryson

• Super Poster
« Odpowiedź #82 dnia: 20 Lip, 2010, 22:02:26 »
O jaki festiwal chodziło koledze? U nas takich rygorystycznych warunków chyba nie ma (no chyba, że o czymś nie wiem).

:o :o :o :o gdzieeeee?

No tam gdzie napisałem ;)
Wybieram się tam jak sójka za morze już 2 lata, może w tym roku się uda, a jak nie, to może za rok, nie odpuszczę :)

Korzystając z okazji dorzucam Dwayn Dopsie & The Zydeco HellRaisers

« Ostatnia zmiana: 20 Lip, 2010, 22:12:10 wysłana przez gryson »

Offline PIKASON

• MPS S-ki
  • Weteran
« Odpowiedź #83 dnia: 20 Lip, 2010, 22:07:33 »
O jaki festiwal chodziło koledze? U nas takich rygorystycznych warunków chyba nie ma (no chyba, że o czymś nie wiem).

Tego to nie pamiętam, coś z tatuażami .....chyba

andrzej.staszok

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: 20 Lip, 2010, 22:10:29 »

To jak wygląda można będzie zobaczyć na zdjęciach i przeczytać z relacji uczestników (wiem, to nie to samo co być, ale jak się telepać tyle km to właśnie żeby posłuchać i pofocić, oczywiście poczuć atmosferę i zobaczyć przy okazji).

...

... do tej pory focilo sie bez ograniczen, a festiwal jest juz chyba 19 -ty, oczywiscie z zachowaniem regul focenia na koncertach , aha i na scene sie nie wlazi ;)

Offline gryson

• Super Poster
« Odpowiedź #85 dnia: 20 Lip, 2010, 22:14:13 »

oczywiscie z zachowaniem regul focenia na koncertach , aha i na scene sie nie wlazi ;)

Nam tego tłumaczyć nie trzeba ;) Ale wiadomo, wszędzie czarne owce się zdarzają ;)

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #86 dnia: 20 Lip, 2010, 23:11:56 »
... tymczasem kilka zdjęć z okolic półmetka festiwalu ....

Blues Project na Chłodnej ...

... i HooDoo Band na scenie głównej

Offline gryson

• Super Poster
« Odpowiedź #87 dnia: 20 Lip, 2010, 23:21:36 »
Dobre.
Na ostatnim z niebem coś się stało.
A ja znalazłem :)

http://www.youtube.com/watch?v=nqNoJxGEzHY

A tu polecam czas 2:23 ;p
Suwałki Blues Festival 2010 - Śniadania i kolacje (smacznego)

andrzej.staszok

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: 21 Lip, 2010, 12:45:16 »
watek festiwalu SBF na forum Okolice Bluesa  :)

http://www.blues.com.pl/viewtopic.php?p=549075#549075

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #89 dnia: 21 Lip, 2010, 19:10:43 »
Postaram się wrzucić wieczorem kilka zdjęć i na tamto Forum ....

... a tymczasem Nocna Zmiana Bluesa ...

.... i zabieram się za następne