Autor Wątek: Suwałki Blues Festival 2010  (Przeczytany 29460 razy)

Offline gryson

• Super Poster
Odp: Suwałki Blues Festival 2010
« Odpowiedź #120 dnia: 25 Lip, 2010, 23:40:09 »
Może zdjęcia ma dobre (nie wiem, nie widziałem), tylko zachowanie "nieprzyzwoite" ;) Swoją drogą podeszły wiek nie uprawnia do szczeniackich zachowań, ale mawiają ludzie, że człowiek z wiekiem znów dziecinieje ;)

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #121 dnia: 25 Lip, 2010, 23:43:29 »
Nie róbmy "polowania na czarownice"  ;D  
Może dokumentował koncerty dla organizatora (i zbyt wczuł się w rolę)? Ochrona raczej nie wpuściłaby nikogo obcego na scenę.
Jakiś czas temu Wojtek robił zdjęcia na koncercie NZB, które miały trafić na okładkę ich płyty i też musiał trochę pozasłaniać widowni, żeby mieć dobre foty. Fakt, na scenę nie wchodził, ale pomruki marudzenia się pojawiły.

Myślę, że przy następnej edycji tego typu sprawy zostaną dograne, a osobom robiącym zdjęcia (przynajmniej niektórym) - przekazane bardziej klarowne wytyczne. Ja już powoli się przyzwyczaiłem, że na suwalskich imprezach (nie tylko SBF) zawsze znajdą się osoby postronne, które zamiast dokumentować - stają się niepotrzebnie częścią widowiska.

Offline PIKASON

• MPS S-ki
  • Weteran
« Odpowiedź #122 dnia: 26 Lip, 2010, 00:14:45 »
Może dokumentował koncerty dla organizatora (i zbyt wczuł się w rolę)? Ochrona raczej nie wpuściłaby nikogo obcego na scenę.

No w takiej sytuacji z pewnością zdjęcia będą takie jakich nie mają pozostali, ochrona faktycznie nie pozwoliłaby obcemu wejść na scenę .
To musiała być osoba mająca "odpowiednie" plecy. No szkoda szkoda, ale kurczę.... jak będzie więcej takich wyskoków to będą większe obostrzenia
dla pozostałych fotografów. Gwiazdy mogą trochę narzekać na przeszkadzanie i w którymś momencie Was mogą zacząć przeganiać z pod sceny .
Oby nie, bo zdjęcia macie fajne  ;)
Zresztą .... zrobić sobie akredytację to nie jest aż taki problem ;D

andrzej.staszok

• Gość
« Odpowiedź #123 dnia: 26 Lip, 2010, 08:37:57 »
moje kondolencje , stracilismy czlowieka bez ktorego przychylnosci nie byloby tego festiwalu w takiej formie   :-[

Offline wojtek_kosynier

• Super Poster
« Odpowiedź #124 dnia: 26 Lip, 2010, 09:22:34 »
Nie róbmy "polowania na czarownice"  ;D  
Raczej nie dokumentował dla organizatora. Choć mogło to wynikać z mojego postu. Jakby co przepraszam za wprowadzenie w błąd. Aczkolwiek jego zdjęcia może faktycznie znajdą się na oficjalnej stronie. Dlaczego? Zujewicz jest na urlopie, a... (tu muszę skończyć wątek... ;))

Offline wojtek_kosynier

• Super Poster
« Odpowiedź #125 dnia: 26 Lip, 2010, 09:31:16 »
moje kondolencje , stracilismy czlowieka bez którego przychylnosci nie byłoby tego festiwalu w takiej formie   :-[

Tak, to prawda. Bez Jego wsparcia i zaangażowania nie byłoby Suwałki Blues Festival. A już na pewno w tak imponującej formie.
W zaistniałej sytuacji rodzi się oczywiście pewne pytanie. Ale z jego postawieniem wstrzymam się co najmniej tydzień...

Offline gryson

• Super Poster
« Odpowiedź #126 dnia: 26 Lip, 2010, 13:37:13 »

Tak, to prawda. Bez Jego wsparcia i zaangażowania nie byłoby Suwałki Blues Festival. A już na pewno w tak imponującej formie.
W zaistniałej sytuacji rodzi się oczywiście pewne pytanie. Ale z jego postawieniem wstrzymam się co najmniej tydzień...

Jeśli pytanie, które mam na myśli, to go lepiej nie stawiaj. Ja wierzę, że choć nie będzie już tak jak było, to jednak będzie dobrze.

tajna

• Gość
« Odpowiedź #127 dnia: 26 Lip, 2010, 23:07:59 »
ciekawym tego pytania

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #128 dnia: 21 Paź, 2010, 16:57:45 »
Taka oto kartka pocztowa promująca SBF 2010 wpadła mi dziś w ręce:

Zastanawiam się tylko co ma symbolizować (promować) zdemolowany radiowóz z wybitymi szybami (w lewym dolnym rogu pocztówki) i czemu w tej grafice słowo "policja" pojawia się częściej niż "blues" 
Byłem przez wszystkie dni Festivalu niemal cały czas w pobliżu scen na których coś się działo, ale nie przypominam sobie aż tak drastycznych scen.  :D

Offline gryson

• Super Poster
« Odpowiedź #129 dnia: 21 Paź, 2010, 17:12:10 »
nie przypominam sobie aż tak drastycznych scen.  :D

Ja drastycznych scen w ogóle nie widziałem, choć może jakieś były, "aż takie" jak na tej pocztówce pewnie nie. :)

Offline wojtek_kosynier

• Super Poster
« Odpowiedź #130 dnia: 17 Gru, 2010, 17:06:41 »
Paru osobom  - choćby NOCE - to już pokazywałem.
Mam pewną ciekawostkę: zobaczcie zdjęcie w 9 rzędzie od góry, pierwsze z prawej
http://www.aigarsphoto.lv/index.php?view=2&eventId=89,
i porównajcie z tym
http://www.photoblog.pl/kosynier135/72707603/spoonful-of-blues.html
 ;)

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #131 dnia: 17 Gru, 2010, 17:43:31 »
... choćby NOCE ...
NOCE i DNIE - tak mi się to skojarzyło :)

Ja pamiętam tego pana który robił zdjęcia, starszy, szpakowaty i w Rozmarino weszliśmy w tym samym czasie na balkonik. Jak się stoi ramię w ramię i robi zdjęcia to potem nie ma się co dziwić, że kadry podobne :)

A skoro już odgrzany został temat Festivalu ...

Na forum Okolice Bluesa - http://blues.com.pl/viewtopic.php?t=17666 - trwa właśnie zbieranie typów do corocznych wyróżnień tego forum, w kilku kategoriach. Oczywiście są tam również suwalskie akcenty , m.in. Blues Festival właśnie, pojawiła się nazwa lokalu - Bar Polski oraz padła propozycja uhonorowania śp. Józefa Gajewskiego za wkład w organizację i promocję tej imprezy.

Jak już się pojawi formalna ankieta postaram się przypomnieć ponownie i wówczas możemy ... jakby tu powiedzieć ... pomóc w głosowaniu :)

Offline MORDUK

• Super Poster
« Odpowiedź #132 dnia: 17 Gru, 2010, 22:25:04 »
A tak z innej beczki. Może pojechać do "orgów" SBF koncertem życzeń żeby zobaczyć zecpoły, które przyciągnął do Suwałk naprawdę rzeszę ludzi. Wiem że to może być niemożliwe(finanse) ale dla chcącego nic trudnego skoro był tu już Bonamassa.

To ja bym chciał The Four Horsemen
http://www.youtube.com/watch?v=iKv_YYzdI2w

i

The Black Crowes
http://www.youtube.com/watch?v=Jjq5Rq4sSZc
Trzy buchy od babuchy i głuchy.

Offline wojtek_kosynier

• Super Poster
« Odpowiedź #133 dnia: 18 Gru, 2010, 11:49:31 »
Może zdjęcia ma dobre (nie wiem, nie widziałem), tylko zachowanie "nieprzyzwoite" ;) Swoją drogą podeszły wiek nie uprawnia do szczeniackich zachowań, ale mawiają ludzie, że człowiek z wiekiem znów dziecinieje ;)

Ostatnio przez Facebooka zapoznałem się z Aigars Lapsą (udało się nam ustrzelić na SBF 2010 niemalże identyczną fotkę - o czym wzmiankowałem wczoraj). Przy okazji zapytał mnie o dyskusję na forum (ale miał raczej na myśli Forum - Okolice Bluesa) o zachowanie fotografów i nie akceptowanie ogólnie przyjętych form. Coś się mi zdaje, że chodziło mu o wiadomego pana. Niejako przy tej okazji odkryłem to: http://sgt.suwalki.pl/suwalki-blues-festival

Offline MORDUK

• Super Poster
« Odpowiedź #134 dnia: 26 Sty, 2011, 19:31:54 »
Nie wiem może należałoby załaożyć nowy watek SBF 2011 ale jeszcze te informacje wrzuce tu. Jak donosi portal koncertomania znani sa kolejni wykonawcy na SBF 2011. Zagrają nam m.in.
- Martyna Jakubowicz - 15.07.2011 godz. 20.00,
- Tortilla - 15.07.2011
Jak coś admin to przerzuć do nowego wątku.
O Romku Puchowskim (Von Zeit) i Michale 'Cielak' Kielak's pisałem gdzies wcześniej 
Trzy buchy od babuchy i głuchy.