Ok, więc po kolei:
Widziałem ekipę Suwalki24 na Festiwalu, prawie na każdym koncercie, dlatego nie zgłaszałem swoich zdjęć do publikacji na tym portalu. Kiedyś uzgodniliśmy, że Oni będą publikować materiały z Forum, jeżeli nie będą robili własnych relacji (i na odwrót). Moje zdjęcia z kilku wydarzeń, były tam publikowane przy różnych okazjach.
Widziałem Twoją kolekcję linków na Okolicach Bluesa (dobra robota) i cieszę się, że umieściłeś także linki do moich zdjęć. Ja przed rozpoczęciem Festiwalu również chciałem tam się zarejestrować, aby na bieżąco wrzucać zdjęcia, ale moje konto do dziś nie zostało aktywowane przez administratora tamtejszego forum. Szkoda, bo w zeszłym roku na naszym Forum zarejestrowało się kilku tamtejszych użytkowników i współuczestników Festiwalu m.in. Andrzej Jerzyk i Robert Lenert i pomyślałem , ze się zrewanżuję wstawiając aktualne foty z imprezy.
Swoje zdjęcia robiłem zza barierki, czyli z miejsc dla publiczności. Przed Festiwalem miałem stały kontakt z Panią, która koordynowała prace organizacyjne i proponowała mi akredytację, przy czym wówczas uzyskałem informację, ze nie będzie możliwości wchodzenia pod scenę - na czym mi bardzo zależało. Z tego powodu nie brałem akredytacji. Jak się okazało ograniczenia dla paparazzi

były tylko przy koncercie Bonamassy.
Mnie najbardziej jednak dziwi, że na oficjalnej stronie imprezy nie ma do dziś żadnego zdjęcia z tegorocznej edycji. Swego czasu w internecie aż się "gotowało" od poszukiwaczy fotek (widziałem po statystykach Forum i kilku innych stron). Szkoda, bo to darmowa promocja "po imprezowa".
Dlatego na przyszłą edycję uruchomię mini serwis (
www.blues.suwalki.pl), gdzie będzie każdy będzie mógł zamieścić swoje zdjęcia z tej imprezy lub będą zbierane zdjęcia z różnych serwisów (tak jak to Ty zrobiłeś na Okolicach Bluesa w postaci linków) i publikowane - za zgodą autorów.
Na koniec jeszcze mała prośba. Na forum Okolice Bluesa była dość ciekawa dyskusja n/t wstępu Joe Bonamassy. Ja mam nieaktywne konto , więc byłbym wdzięczny jak byś podał tam link do posta gdzie jest cały koncert Joe'go (z uwagi na duży rozmiar pliku nie mogłem wrzucić na YouTube - a zapewne większość osób właśnie tam szukało filmów z Festiwalu)