Autor Wątek: Suwałki Blues Festival 2009  (Przeczytany 14722 razy)

Offline marcim

• - VIP -
Odp: Suwałki Blues Festival 2009
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Lip, 2009, 10:57:10 »
Wiecie może gdzie i za ile można kupić koszulkę SBF 2009?

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Lip, 2009, 15:43:58 »
O koszulki trzeba pytać w biurze Festiwalu w Parku. Poniżej zdjęcia z rozpoczęcia koncertu (godz. 14) przy Pasażu Grande-Synthe:

Los Agentos

« Ostatnia zmiana: 17 Lip, 2009, 15:47:26 wysłana przez noka »

alq

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Lip, 2009, 22:02:51 »
Mi się najbardziej podobała Wanda Johnson & The Shripm City Blues Band. W ogóle muzyka i ludzie niesamowici. Świetna impreza  :)

Offline noka

• Administrator
SBF Wanda Johnson & The Shrimp City Blues Band
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Lip, 2009, 00:26:41 »
Jeśli Ci się tak bardzo podobało to specjalnie dla Ciebie  ;) głos obok którego nikt nie przechodził obojętnie:

Wanda Johnson & The Shrimp City Blues Band

Offline noka

• Administrator
SBF Jesus Volt
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Lip, 2009, 01:16:38 »
Kolejny zespół grający ostrego bluesa, z każdą minutą gromadziło się coraz więcej osób skuszonych dobrym bitem  :D

Jesus Volt

Jutro wrzucę TSA i Joe'go Bonamass'ę

Offline noka

• Administrator
SBF - TSA
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Lip, 2009, 11:36:40 »
Legenda polskiego rocka.  Ciężkie riffy, groźne miny i dużo czadu. Zespół z największą sceniczną ekspresją ...

TSA

Offline andreak

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Lip, 2009, 11:59:41 »
Witaj, noka
W tych dobrych zdjęciach Wandy Johnson i moja skromna osoba miała swój udział. To ja byłem tym gościem, który po klepnięciu w plecy i przywitaniu się, przesunął się lekko ale wystarczająco, byś mógł zająć lepszą pozycję "strzelecką".  ;)

Hej! Na następnej imprezie stawiam piwo  ;D //noka
« Ostatnia zmiana: 18 Lip, 2009, 12:32:37 wysłana przez noka »
"Źle nazwać rzeczy, to powiększać nieszczęścia świata". - Albert Camus

Offline andreak

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Lip, 2009, 12:38:54 »
A ja się zrewanżuję.
"Źle nazwać rzeczy, to powiększać nieszczęścia świata". - Albert Camus

Offline noka

• Administrator
SBF - Joe Bonamassa
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Lip, 2009, 13:33:59 »
Gwiazda wieczoru. Wirtuoz gitary. Tłumy po horyzont. Przed Państwem Joeeee Booonamassaaaaaa ....  ;D

Joe Bonamassa 

.... i ten majstersztyk zagrany na bis - rewelacja. Wkrótce na  Forum cały koncert na video.

Offline noka

• Administrator
SBF - Ten Years After
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Lip, 2009, 00:42:23 »
Na zakończenie Festiwalu - wybuchowa mieszanka rutyny i młodzieńczego wigoru ...

Ten Years After

alq

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Lip, 2009, 08:25:39 »
Najlepszy był ten ich perkusista. A czy będą jakieś zdjęcia z występu poprzedniego zespołu? Tego na scenie w parku. Z tym facetem w czerwonym kapelusiku.

Offline vena

• Super Poster
« Odpowiedź #26 dnia: 19 Lip, 2009, 10:41:14 »
Jestem pełna podziwu organizatorom za ten festiwal, atmosfera jaka towarzyszyła na wczorajszym koncercie była wspaniała. Cieszę się, że w końcu Suwałki zwrócą na siebie uwagę i mam nadzieję, że SBF stanie się prestiżową imprezą znaną na całą Europę, a może i świat.
Nie słyszałam o incydentach i burdach na festiwalu, a to świadczy, że jesteśmy coraz bardziej kulturalni, jest więc szanasa, że dorównamy wkrótce Europejczykom  ;)
Noka, czy robiłeś zdjęcia z "wysokości"? Zdjęcia nato wskazują, widziałam jednego gościa, który fotografował chyba z drabinki :)
Ludzie dobrej woli pouczają. Ludzie złej woli straszą.

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #27 dnia: 19 Lip, 2009, 11:36:55 »
Zdjęć z niedzielnych wcześniejszych koncertów nie mam (byłem poza Suwałkami). Odnośnie zdjęć z wysokości - były robione z okna pobliskiego budynku, za co osobom które mi to umożliwiły - gorące Bóg Zapłać.  ;)

Myślę, że można już to powiedzieć - Suwałki Blues Festival 2009 odniósł duży sukces. Złożyło się na to kilka czynników: wysoki poziom artystyczny wykonawców, dobra organizacja imprezy, wspaniała atmosfera na koncertach  i co równie ważne - sprzyjająca pogoda. W radio słyszałem, że w innych rejonach kraju, bardzo duże imprezy plenerowe były odwoływane lub przerywane z powodu załamania pogody.

Szkoda tylko, że zarówno na oficjalnym otwarciu i zamknięciu imprezy tak bardzo podkreślano, że wszystko to zawdzięczamy jednej osobie - naszemu Prezydentowi Józefowi Gajewskiemu (i sponsorom). Zapewne w dużej mierze tak, ale chyba wypadało wymienić nazwiska osób, które włożyły największy wkład w zaplanowanie i organizację Festiwalu.

Kolejna edycja SBF jest zaplanowana niemal dokładnie za rok, co zostało oficjalnie potwierdzone

Zachęcam do wstawiania własnych zdjęć (zwłaszcza z impres klubowych, na których nie mogłem być). Jutro postaram się wstawić koncert Joe Bonamassy.

qinlingshanmai

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 20 Lip, 2009, 12:57:59 »
Szkoda tylko, że zarówno na oficjalnym otwarciu i zamknięciu imprezy tak bardzo podkreślano, że wszystko to zawdzięczamy jednej osobie - naszemu Prezydentowi Józefowi Gajewskiemu (i sponsorom). Zapewne w dużej mierze tak, ale chyba wypadało wymienić nazwiska osób, które włożyły największy wkład w zaplanowanie i organizację Festiwalu.

Ipso facto, noka, mam podobne odczucia.

Mr Prezydent [...]

A co do samej impry.
Też odnieśliście wrażenie, że poza bardzo liczną grupą fanów dobrej muzyki, którzy brali czynny udział  w zabawie, "na miasto wypełzła" równie liczna grupa quasi-fanów, którzy przyszli raczej na piewko ze znajomymi, niż dla muzyki? Czy to źle? Ofkorsnot. Daleki jestem od piętnowania quasi-fanów. Przychodzi mi jeno na myśl, że to miasto potrzebuje większej ilości masowych imprez.

Czas najwyższy, by Mr Prezydent wyszedł naprzeciw innym gustom muzycznym mieszkańców miasta. Nie okłamujmy się, największe triumfy, niezmiennie od lat, święci muzyka lekka łatwa i przyjemna. Nie mówię nawet o disco polo sensu stricto, ale o wszelkiego rodzaju muzyce dla mas, jak: feel, doda, ich troje etc. Wiecie, ckliwy tekst, łatwo wpadający w ucho, a dla niepoznaki zespół z gitarami i perkusją, co by masy nie miały wątpliwości, że to muzyka rockowa, a nie jakiś pop.

Panem et circenses!
Tego miastu temu trzeba.

P.S. Ceterum censeo semper "zero lipy" esse.

Skoro jesteś taki elokwentny, to daruj sobie komentarze na poziomie bruku. Wypowiedź n/t Prezydenta została usunięta (a jak masz dowody, że ktoś kradnie to idź z tym do prokuratury). // noka
« Ostatnia zmiana: 20 Lip, 2009, 13:56:31 wysłana przez noka »

Offline noka

• Administrator
Joe Bonamassa - koncert
« Odpowiedź #29 dnia: 20 Lip, 2009, 17:54:23 »
Zapraszam do obejrzenia rewelacyjnego koncertu Joe Bonamassy.

Materiał kręcony jednocześnie z robieniem zdjęć, więc czasami pojawiają się dziwne ujęcia  ;)  (emitowane reklamy na dole ekranu należy wyłączać krzyżykiem lub nie zwracać na nie uwagi, niestety nie mam na to wpływu)