Autor Wątek: Noc Muzeów 2011  (Przeczytany 3329 razy)

Offline noka

• Administrator
Noc Muzeów 2011
« dnia: 04 Maj, 2011, 16:08:19 »
Noc Muzeów 2011
14 maja 2011 godz. 1900 – 2400

Muzeum im. Marii Konopnickiej w Suwałkach, ul. T. Kościuszki 31
1900 - Inauguracja IV Nocy Muzeów w Suwałkach
1900 – 2230 - Nocna Gra Miejska „Śladami przeszłości”
2130 - Projekcja archiwalnego filmu „Skłamałam” z Eugeniuszem Bodo w roli głównej
2245 - Wielki finał Nocnej Gry Miejskiej

Zapraszamy do zwiedzania wystaw: „Maria Konopnicka 1842–1910.
Za zamkniętymi drzwiami czasu”, „Alfred Wierusz-Kowalski – życie i twórczość” oraz „Poeci z krainy Nord”.

Jedną z atrakcji będzie Nocna Gra Miejska „Śladami przeszłości”. Jej uczestnicy przeniosą się w lata 30. XX wieku i będą mieli okazję pójść na spacer ulicami międzywojennych Suwałk. Podążając śladami przeszłości spotkają się m.in. z urzędnikami w Magistracie, przypomną sobie odległe lata szkolne, ulegną pokusie hazardu, wezmą udział w wytwornym balu…. Zadaniem uczestników gry będzie odszukanie wskazanych na mapie miejsc i wykonie poleceń.

Start do gry w godzinach 19.00–21.30. Grę kończymy o 22.30. W grze może wziąć udział około 100 grup. O udziale w grze decyduje kolejność zgłoszeń w punkcie startu Muzeum im. Marii Konopnickiej. Prosimy o cierpliwość i wyrozumiałość.

Zwycięzców zabawy wyłonimy po projekcji archiwalnego filmu „SKŁAMAŁAM” na dziedzińcu Muzeum im. Marii Konopnickiej ok. godziny 22.45

Serdecznie zapraszamy

Muzeów Muzeum Wigier, Stary Folwark
od godz. 2000
- Nocny pokaz łodzi ze szklanym dnem
- Pokaz filmu Bogusława Wasilewskiego Podwodny świat jezior
- Prezentacja sprzętu do fotografii podwodnej i nurkowania
oraz Niespodzianka!

Centrum Sztuki Współczesnej Galeria Andrzeja Strumiłły ul. Kościuszki 45, Suwałki

Pokaz fotografii Piotra Malczewskiego: MAGICZNY BAJKAŁ

Magiczny Bajkał Jesień 2006 r. – godz. 20.00
Podróż kajakowo – piesza. Przez miesiąc płynęliśmy 29 letnim składanym kajakiem podczas złotej syberyjskiej jesieni.

Magiczny Bajkał Zima 2011 r. – godz. 22.00
Żywioł zatrzymany w lodzie. Zastygłe abstrakcyjne światy zatrzymane w zamarzniętej tafli Bajkału. Lodowe rzeźby, nabryzgi i cisza… Bajkał. Najgłębsze jezioro świata, ponad 600 km długości, nazywane Świętym Morzem. Niesamowita przezroczystość i kolorystyka wody, zaskakujące pejzaże, różnorodna przyroda, ciekawe historie ludzi, piękne góry, groźny żywioł wody, nieskończony błękit… Można by wiele mówić o Bajkale, lecz wszystko to prawda.
Piotr Malczewski

« Ostatnia zmiana: 06 Maj, 2011, 21:19:45 wysłana przez noka »

Offline Radek

• Forumowicz
  • *
Odp: Noc Muzeów 2011
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Maj, 2011, 19:25:27 »
Jako, że to mój pierwszy post na tym forum witam wszystkich serdecznie.

Chciałbym zadać być może nieco głupie pytanie. Choć ponoć kto pyta nie błądzi. Mianowicie:

Impreza jak wnioskuję po adresie zaczyna się w obecnej lokalizacji muzeum a nie w głównym budynku będącym w remoncie. Dobrze kombinuję ?

Offline Szymon

• Weteran
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Maj, 2011, 19:41:15 »
Dobrze kombinujesz, w muzeum Marii Konopnickiej:
Muzeum im. Marii Konopnickiej w Suwałkach, ul. T. Kościuszki 31

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Maj, 2011, 20:22:10 »
Już się wystraszyłem, że podałem zły adres  :)

Mnie niestety w ten weekend nie będzie w Suwałkach i ominie mnie Noc Muzeów  :(   dlatego będę wdzięczny za jakieś foto z imprezy  :spoko:

Offline Benvolio

• Weteran
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Maj, 2011, 10:57:28 »
Nie byłem na całej akcji od początku(trzeba było coś wybrać). Wybrałem pokaz fotografii Piotra Malczewskiego: MAGICZNY BAJKAŁ. Na to byłem przede wszystkim nastawiony. Przy okazji odwiedziłem też pokaz prac Pana Szumińskiego. Później razem z przewodnikiem Wojtkiem  :), odwiedziliśmy punkt werbunkowy N.G.M. mieszczący się w Urzędzie Miasta. Na chwilę wpadliśmy do fryzjera, niestety z uwagi na charakterystykę naszych bujnych fryzur, fryzjer odesłał nas z kwitkiem. Na sam koniec wpadliśmy na bal oficieli, gdzie każdy z uczestników N.G.M. miał okazję zatańczyć z ludźmi z epoki lat dwudziestych i trzydziestych ubiegłego wieku.

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Maj, 2011, 18:47:40 »
Dzięki za focisze, widzę że na pokazie i w ogóle na Nocy Muzeów było sporo ludzi.

Offline wojtek_kosynier

• Super Poster
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Maj, 2011, 19:30:37 »
Co prawda te zdjęcia były już na Suwałki Info, ale dam jeszcze link na mój fotosik:
http://wojtek-kosynier.fotosik.pl/albumy/852572-4.html

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Maj, 2011, 19:49:48 »
Oczywiście widziałem  na Suwalki Info :spoko: ... ale kilku zdań opisu to już się leniłeś napisać  ;)
Widzę Panowie, że mieliście pracowitą nockę.

Offline wojtek_kosynier

• Super Poster
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Maj, 2011, 19:54:52 »
Jakoś strasznie leniwy się ostatnio zrobiłem ;)
Z tą nocką nie przesadzaj - ja skończyłem po 21.
Ale Benvolio i Tajna o wiele dłużej focili...