Autor Wątek: Koncert - SŁAWEK WIERZCHOLSKI & NOCNA ZMIANA BLUESA  (Przeczytany 10512 razy)

Offline danek33

• Forumowicz
  • *
Odp: Koncert - SŁAWEK WIERZCHOLSKI & NOCNA ZMIANA BLUESA
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Sty, 2010, 17:19:45 »
taaa...
cień wyszedł z lampy kopcioła
chciałem uzyskać inny efekt...  a wyszedł niechcący taki i mi się spodobał  ;D
żeby nie zasłaniał z tyłu gitarzysta to miałbym jeszcze kształt skrzypiec
wtedy efekt byłby jeszcze lepszy (myślałem o przeróbce, ale już nie miałem siły)

FOTOGRAFIA REPORTAŻOWA - www.danek33.pl

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Sty, 2010, 18:10:03 »
- Zagraliśmy dwa ponad godzinne sety - opowiada Sławek Wierzcholski. Nocna Zmiana Bluesa i Jan Błędowski wystąpili w restauracji "Na Starówce" w Suwałkach 15 stycznia 2010 roku. Ale to nie był zwykły koncert.

- Przygotowaliśmy go z myślą o wydaniu na płycie już za kilka miesięcy - przyznaje Wierzcholski. Jednak okazało się, ze muzykom współpraca ułożyła się tak dobrze, że aparatura zarejestrowała prawie 30 utworów. A to właściwie materiał na dwupłytowy album. W dodatku Wierzcholski i Błędowski zagrali kilka premierowych utworów. To może być jeszcze jeden magnes planowanego wydawnictwa.

- Będziemy musieli się zastanowić, czy rzeczywiście nie opublikować większej ilości materiału - przyznaje Wierzcholski. I opowiada, ze większość zarejestrowanych kompozycji ma szybkie tempa, a w każdym utworze są dialogi skrzypiec z harmonijką albo gitarą slide.

Źródło: www.bluesonline.pl

Offline marcim

• - VIP -
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Sty, 2010, 20:05:39 »
Na stronie Telewizji Suwałki oglądnąć można relację z koncertu.
KLIK
źródło: www.tvsuwalki.pl

Offline xmen

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Sty, 2010, 21:45:05 »
A swoja drogą ciekawi mnie dlaczego scena była ustawiona z prawej a nie jak w zwyczaju Starówki z lewej strony... Co?

No to sam sobie odpowiem . Zrobiłem dochodzenie i okazało sie że chodziło o akustykę i dobra jakość nagrania . Hmm , tylko co na to fani Sławka co musieli go ogladac na telebimie ?

Offline wojtek_kosynier

• Super Poster
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Sty, 2010, 22:58:23 »
A swoja drogą ciekawi mnie dlaczego scena była ustawiona z prawej a nie jak w zwyczaju Starówki z lewej strony... Co?

No to sam sobie odpowiem . Zrobiłem dochodzenie i okazało sie że chodziło o akustykę i dobra jakość nagrania . Hmm , tylko co na to fani Sławka co musieli go ogladac na telebimie ?

Jakby scena była z lewej strony, to z kolei Ci z prawej oglądaliby na telebimie ;)

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Mar, 2010, 21:05:01 »
Koncert w Suwałkach - Nocna Zmiana Bluesa & Sławek Wierzcholski & Jan Błędowski
- płyta już wkrótce w sklepach -

12 kwietnia br. w dobrych sklepach płytowych pojawi się CD ”Koncert w Suwałkach” nagrany  w styczniu 2010 r. przez Sławka Wierzcholskiego i Nocną Zmianę Bluesa. Gościem specjalnym albumu jest Jan Błędowski.

CD zawiera aż dziewiętnaście utworów – częściowo są to żelazne pozycje koncertowego repertuaru Nocnej Zmiany Bluesa ale jest też kilka rzadziej wykonywanych utworów a nawet kilka premier! „Koncert w Suwałkach” jest pierwsza płytą bluesową wydaną w roku 2010!

Źródło: www.bluesidla.pl

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #21 dnia: 24 Kwi, 2010, 19:57:31 »
Płyta jest już dostępna w suwalskim EMPIKu. Na stanie były 2sz, ja wziąłem jedną, więc pozostała ostatnia  :)

A tak oto wygląda w środku:

Koncert w Suwałkach - Nocna Zmiana Bluesa & Sławek Wierzcholski & Jan Błędowski

Zdjęcia w środku okładki zostały wykonane przez naszego kolegę Wojtka "Kosyniera" Otłowskiego - Gratulacje Wojtku  8)

Cena 36 zł (z groszami)

Offline wojtek_kosynier

• Super Poster
« Odpowiedź #22 dnia: 24 Kwi, 2010, 23:34:32 »
Dzięki  ;)
Dopiero teraz zobaczyłem Twój wpis  :D

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Kwi, 2010, 21:25:16 »
Właśnie znalazłem chwilę żeby przesłuchać całą płytę.
Niby wszystko pięknie-ładnie, ale ... czegoś jakby brakuje. Może dowcipnych komentarzy Wierzcholskiego pomiędzy utworami, może smaku piwa, może wrażeń wizualnych, a może wszystkiego na raz.
Dla mnie - jako osoby która uczestniczyła w tym wydarzeniu - płyta będzie tylko substytutem Koncertu w Suwałkach. Wszystkiego nie da się przetworzyć do postaci krążka zamkniętego w pudełku. Dlatego warto czasem wybrać się na koncert i posłuchać muzyki na żywo wraz ze wszystkimi  dodatkami (np. podawanymi w dużych kuflach  ;))