Autor Wątek: Białostockie Juwenalia 2011 - Dzień Rockowy 20.05.2011  (Przeczytany 2969 razy)

Offline MORDUK

• Super Poster
Tegoroczne Juwenalia odbędą się w dniach 15-22 maja na terenie kampusu Politechniki Białostockiej. Główną punktem tegorocznej imprezy będzie Dzień Rockowy, na którym wystąpią IRA, HUNTER oraz główna gwiazda – niemiecki zespół GUANO APES.

IRA to jeden z najpopularniejszych i najbardziej "kasowych" polskich zespołów, zaliczany do czołówki polskiego rocka, mający na koncie trzy złote płyty i jedną platynową. Zespół miał okazję występować na wielu największych festiwalach rockowych w kraju. Grupa do chwili obecnej sprzedała ponad 2 mln płyt w całej Polsce, wydała 9 albumów studyjnych (ostatni w 2009 roku), 2 albumy koncertowe i 2 płyty DVD. W     2010 roku zespół został  laureatem Superjedynek w kategorii zespół rock oraz płyta rock („9”).

HUNTER to założony w 1985 roku w Szczytnie jeden z najważniejszych zespołów rockowo-metalowych w Polsce. Wydana w 1995 roku pierwsza płyta „Requiem” pokazała zespół jako bardzo dojrzały, czerpiący z najlepszych wzorców (zespół na początku kariery zyskał miano ‘polskiej Metalliki’), ale bardzo wyraźnie zaznaczający własną wizję artystyczną. W kwietniu 2009 roku ukazała się ostatnia studyjna płyta zespołu zatytułowana „Hellwood”.
Hunter to zespół aktywny koncertowo i prezentujący najpełniej swoją twórczość na żywo. W 2010 roku obchodził 25-lecie działalności, zagrał setki koncertów na najważniejszych festiwalach oraz dziesiątki tras. Grupa z okazji koncertu w Białymstoku, szykuje swoim fanom sporo niespodzianek, m.in. zagra kawałki, które na co dzień rzadko można usłyszeć na koncertach, przygotowuje również specjalną oprawę pirotechniczną.

http://www.youtube.com/watch?v=XjMJ03vjUJo

GUANO APES od początków swojej kariery ustanowiło dziesiątki rekordów artystycznych i komercyjnych. Pierwsze dwa single "Open Your Eyes" i "Lords Of The Boards" zyskały status złotych płyt, a ich pierwsza płyta "Proud Like A God" – status platynowej.  Obok bardzo dobrych wyników sprzedaży, zespół może się poszczycić masą nagród zarówno od publiczności, jak i jury. Zarówno drugi album grupy "Don't Give Me Names", jak i trzeci - "Walking On A Thin Line" zajmowały wysokie pozycje na niemieckich listach przebojów, a singel "Kumba Yo", który powstał w wyniku współpracy zespołu z komikiem Michaelem Mittermeierem, zyskał status złotej płyty.  W 2005 roku Guano Apes zawiesiło działalność, po to, by w 2009 powrócić z nową siłą. W chwili obecnej grupa promuje swój najnowszy singiel „Oh What A Night”, przygotowuje się także do europejskiej trasy koncertowej, promującej najnowszą płytę „Bel Air”, która ukaże się w kwietniu.

http://www.youtube.com/watch?v=SFvCx6w_ptE&feature=related

Ceny biletów:
- 15zł zł - do 31.03
- 25 zł - od 01.04
- 35 zł - w dniu imprezy

Za taka cene warto jechać  :spoko:

Trzy buchy od babuchy i głuchy.

Offline TuneR

• Mega Poster
Odp: Białostockie Juwenalia 2011 - Dzień Rockowy 20.05.2011
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Mar, 2011, 14:05:40 »
Cena mało studencka :) Ale Guano Apes 132km od Suwałk...wow :)

Offline MORDUK

• Super Poster
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Mar, 2011, 14:48:17 »
Ja w sumie wole HUNTERA  :metal: Byłem na kilku koncertach i rzeczywiście były niepowtarzalne w szczególności te na HUNTER FEŚCIE. Naprawdę polecam. IRĘ widziałem dwa razy. Pierwszy koncert w Suwałkach na stadionie (szkoda gadać) drugi na EKO UNION OF ROCK. Kopara mi opadła. Grali wręcz thrashowo. Guano nie widziałem ale mysle ze warto mają spory wkład w muzykę rockową. Wracając do ceny biletów to mysle że każdy kto sie zdecyduje jechać, iść to nabędzie bilet za 15 pzl-a. Można odżałować 3 pyffa  :cyk: Ja sam takie kupię skoro jest możliwość. Po co przepłacać tym bardziej, że muszę kupić 3. Ekonomia prosta 45 pzl-a to nie 105.

PZDR

alq

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Mar, 2011, 17:52:41 »
Według tego co na lastfm, ceny są jeszcze bardziej zachęcające niż te które, użytkowniku MORDUK, podałeś wyżej  :)

- sprzedaż w punktach sprzedaży na terenie Białegostoku
+ od 1 marca do 31 marca - 10zł
+ od 1 kwietnia do 19 maja - 15zł
+ 20 maja - 20zł
- sprzedaż w punktach TicketPro na terenie całej Polski oraz przez stronę www.ticketpro.pl
+ od 1 marca do 31 marca - 15zł
+ od 1 kwietnia do 19 maja - 25zł
+ 20 maja - 30zł

Ale po te za dychę to trzeba się wybrać do Białegostoku. Więc jeśli doliczyć podróż, nie wyjdzie na zero, chyba że ktoś ma szczęście mieć znajomych w Białym którzy mu zakupią
A ja na Huntera jadę głównie. Powinno już ciepło być, więc autostop i w długą :banan:

Offline MORDUK

• Super Poster
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Mar, 2011, 09:44:03 »
No i gitarra w takim razie. Jeszcze lepiej.  :cyk: Ceny te, które podałem były umieszcone na portalu koncertomania.pl o innych nie było słowa. A wracając do cen, które Ty podałeś czyli 10, 15, 20 pzl-a są to ceny dla studentów. Info ze strony http://juwenalia.bialystok.pl/?page=bilety. Mnie one jednak nie dotyczą bo studia skończyłem dość dzwno  ;)
Słyszałem od koleżków, że wejście na koncert na tym bilecie wiązać się bedzie z okazaniem legitymacji. Wiec d...pa nie uda sie wejść i zaoszczędzic na browara. 
I jeszcze takie info : na stronie JUWENALIÓW w LINE UP-ie nie ma wymienionej również grupy IRA. W związku z tym informacja o ich wystepie na Juwenaliach może ulec zmianie. ;)

Offline hellsink

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 02 Mar, 2011, 11:00:34 »
No proszę.Uczelnie białostockie w tym roku się postarały  :spoko:. Nawet zagraniczna kapela wystąpi.Jeślibym jechał to dla Huntera.Nie byłem wprawdzie na ich koncercie ale kiedyś mieli koncert w Gwincie.A że ja mieszkałem w Gammie z widokiem na Betę więc mogłem sobie za free posłuchać  ;).Grali całkiem,całkiem.Guano znam tylko z dwóch kawałków. Za Irą nie przepadam.Osobiście odpuszczę sobie wyjazd.Juwenaliowe koncerty zostawiam studentom. Ich święto niech balują  :cyk:.
Ja sem netoperek

Offline MORDUK

• Super Poster
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Mar, 2011, 20:27:16 »
Na LINE UP-ie dnia rockowego jest już potwierdzona IRA. Jednak są jeszcze znaki zapytania. Czyli będą jeszcze jakieś niespodzianki.  :spoko:

alq

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Mar, 2011, 19:21:00 »
Nie chcę mącić, ale co do tych tańszych biletów, znajoma pytała kolegów i podobno legitymacji studenckiej nie trzeba... ;D Chyba po prostu zadzwonię gdzieś bliżej źródła i dowiem się na pewno

Offline MORDUK

• Super Poster
« Odpowiedź #8 dnia: 08 Mar, 2011, 13:34:10 »
W dniu wczorajszym ruszyła przedsprzedaz biletów na wszystkie dni koncertowe tegorocznej edycji białostockich Juwenaliów – warto nadmienić, że ich ilość jest ograniczona!

Punkty sprzedaży na terenie Białegostoku znajdują się w Samorządach Studenckich każdej uczelni oraz m.in. w pubie „Amigos” przy ulicy Malmeda 17.

ELO

Offline MORDUK

• Super Poster
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Mar, 2011, 10:52:00 »
Doszły do LINE UP-u jeszcze dwa zespoły Taxi,Anima