Autor Wątek: 5-lecie Suwałki Choir Gospel - Budynek Historyczny w C.H. Plaza - 21.04.2012  (Przeczytany 2436 razy)

Offline MDK

• Forumowicz
  • *
ZAPRASZAMY GORĄCO NA 5-LECIE PIERWSZEGO, I JAK DOTĄD JEDYNEGO CHÓRU GOSPEL W SUWAŁKACH!

Suwałki Gospel Choir został założony przez instruktorkę Annę Szafranowską w Młodzieżowym Domu Kultury w Suwałkach. Chór współtworzy grupa młodych ludzi z suwalskich gimnazjów, szkół średnich oraz studenci. Obecnie akompaniatorem jest Bogdan Kraśko, grający na instrumentach klawiszowych.

Chór ma za sobą warsztaty z profesjonalnymi instruktorami, dyrygentami oraz kompozytorami gospel:

2007.12 w ramach projektu Świętujmy Gospel w Suwałkach zajęcia prowadzili Colin Vassel (Anglia) i Lea Kjeldsen (Dania)

2009.06 w ramach Miejskiego Dnia Trzeźwości w Suwałkach – Anna Żaczek, dyrygentka Chóru Sound`n`Grace (Warszawa)

2010.02 podczas projektu Radujmy się Gospel w Suwałkach - Beata Stasiak i Marta Łoboda z chóru Soul Connection (Warszawa)

2010.04 w ramach Prezentacji Kultury Młodzieży Pogranicza w Alytusie (Litwa) - Lea Kjeldsen (Dania), Eva Maria Kondras Bjerager (Dania), Sebastian Rey (Anglia), Paulina Knapik (Warszawa)

2010.05 w drugiej części projektu Prezentacje Kultury Młodzieży Pogranicza w Suwałkach - Norris Garner (USA), Lea Kjeldsen (Dania)

2010.08 podczas Letnich Warsztatów Gospel - Szymon Markiewicz z Krakowa

2011.05 w ramach Międzynarodowego Festiwalu Piosenki i Tańca Muszelki Wigier - Beata Stasiak z chóru Soul Connection (Warszawa)

Osiągnięcia:

* Złota Muszelka Wigier na Festiwalu „Muszelki Wigier 2010”

* Nagroda Prezydenta Miasta Suwałki

* Nominacja na 35. Międzynarodowy Zlot Kielce 2010

* Uczestnictwo w Suwałki Blues Festiwal

* Uczestnictwo w XXVI Festiwalu „Jesień z Bluesem” w Białymstoku 2010

Offline MDK

• Forumowicz
  • *

SUWAŁKI GOSPEL CHOIR
fot. Agata Wasilewska

Offline Benvolio

• Weteran
Celebracja tego wydarzenia odbyła się z wielką pompą,jak na Jubilata przystało. Publiczność wypełniła po brzegi salę na której odbywała się uroczystość. Oby więcej wydarzeń tego formatu.
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

Offline wojtek_kosynier

• Super Poster
Che, załapałem się na ostatniej fotce...

Nie chce mi się kodów wklejać to dam link na pokaz slajdów =>

Offline noka

• Administrator
Załapałeś się i to w jakiej sytuacji :)

Offline wojtek_kosynier

• Super Poster
No, w jakiej sytuacji? Anka podziękowała mi za użyczenie zdjęć na plakat i płytę. Prawdę powiedziawszy się nie spodziewałem tego, że znajdę się w gronie osób, którym chór dziękował - wręczając płytkę i białą różę...

Offline noka

• Administrator
I to właśnie miałem na myśli.

Offline wojtek_kosynier

• Super Poster

Offline PIKASON

• MPS S-ki
  • Weteran
nie spodziewałem tego, że znajdę się w gronie osób, którym chór dziękował - wręczając płytkę i białą różę...

Moje gratulacje :spoko:
Coraz bardziej medialną osobą jesteś ;)
Pamiętam że kiedyś mijalismy się w plazie, miałem już cię zaczepić ale se pomyślałem ze gdzie tam mnie maluczkiego będziesz pamiętał ....... ;)

Offline wojtek_kosynier

• Super Poster
No, nie rób ze mnie megalomana. Inna sprawa, że lepiej zamachać, bo bywam często zamyślony ;)