Piszecie o telefonach i ich połączeniach. Od trzech lat mam telefon w Orange i na moje potrzeby zupełnie mi wystarcza. Owszem miałam krótki epizod, że nie mogłam wysyłać MMS-ów, ale to już minęło.
Jednak na przełomie kwietnia i maja przeszłam na internet bezprzewodowy z Ery na Orange i od tego czasu przechodzę mękę. Bardzo często całkowicie nie mam zasięgu, natomiast jeśli się połączyłam np. z naszym forum, to gdy chciałam przejść do innego wątku od razu ukazywała się informacja, że brak połączenia z internetem. Wiem, że mój laptop działa już 5 lat, jednak gdy córka przyniosła swoją nówkę, takie same informacje ukazywały się u niej.
Zaniosłam mój sprzęt do naprawy, i zamierzam coś reklamować, to muszę mieć sprzęt sprawdzony i sprawny. Chłopak wszystko odinstalował i dokonał nowej instalacji. Mała poprawa nastąpiła, ale co 10 minut nie mam zasięgu. On sam twierdził, że bardzo powoli chodzi. Kombinował, że może być przyczyną moja Vista Basic. Jednak nie będę zmieniała nowego programu, skoro na innym operatorze mój laptop działa.
Wczoraj rozmawiałam ze znajomą, która potwierdziła moje uwagi. Próbowała po długiej przerwie odpalić swój internet z Orangu i zero kontaktu. Chciała sprawdzić, jak u niej to wygląda. Kiedyś była zadowolona.
- Obecnie pracuję na Erze i nie mam żadnych problemów. Natomiast powracając do kontaktów telefonicznych z nr 100 lub infolinią, to powiem jedno- ‘’można się załamać ‘’ .Poruszyłam ten temat będąc w salonie, dziewczyna potwierdziła moją opinię.