Autor Wątek: Wiatraki w Suwałkach  (Przeczytany 398213 razy)

Offline noka

• Administrator
Odp: Wiatraki w Suwałkach
« Odpowiedź #210 dnia: 23 Kwi, 2009, 15:57:59 »
Do umieszczania filmów z YouTube wystarczy podać aktywny link i samo się zmieni (mamy zainstalowanego specjalnego moda).

Offline TuneR

• Mega Poster
« Odpowiedź #211 dnia: 23 Kwi, 2009, 17:55:49 »
"Noga" E-15 stoi :)

Offline Revan144

• ChrisFix
  • Super Poster
« Odpowiedź #212 dnia: 23 Kwi, 2009, 19:58:43 »
No tak widać wszystko pięknie :) Z odległości jak stałem - ok 4-5 km to było widać doskonale główny dźwig i drugi pomocniczy, Herkules bodajże ;]

Dołączam jedno moje zdjęcie. Więcej nie wstawiam, bo same podobne i były robione na zapas.

Z tego co narazie wynika wiatraki E-17, E-16 i E-15 stoją dość blisko siebie. Mam nadzieję, że będą stawiać pozostałe trochę bliżej w kierunku miasta...
Hey guys, ChrisFix here!
FB Page

PETER

• Gość
« Odpowiedź #213 dnia: 23 Kwi, 2009, 20:17:44 »
Witam,następny transport będzie w Suwałkach w sobotę rano około 6:00 ,osiem samochodów.
Większość jedzie na E-14.

Offline Revan144

• ChrisFix
  • Super Poster
« Odpowiedź #214 dnia: 23 Kwi, 2009, 20:43:07 »
Dzięki za cynk, to będzie cały wiatrak? Jeśli będę mógł to wyjdę tym razem na ulicę, ale najpierw zjem śniadanie, żeby ręce się nie trzęsły :P Ale warto wstać gdzieś tak po 4:00 żeby na spokojnie zjeść, bo pewnie transport będzie gdzieś tak między 5:00 a 6:00. E-14 to w Żywej Wodzie nadal czy już bliżej miasta?
Hey guys, ChrisFix here!
FB Page

marcinox

• Gość
« Odpowiedź #215 dnia: 23 Kwi, 2009, 20:43:36 »
PETER  dzięki za info ;D będą bliżej stały miasta wiatraki w Białej Wodzie ;)

Offline Rockers

• Mega Poster
« Odpowiedź #216 dnia: 23 Kwi, 2009, 21:04:38 »
Co do tych transportów, to lepiej byc na miejscu około 5, a nawet przed. Ostatnio transport miał byc o 6, profilaktycznie pojechałem na A. Krajowej przed 5 - postałem dosłownie dziesięc minut i samochody ukazały się. ;)

marcinox

• Gość
« Odpowiedź #217 dnia: 23 Kwi, 2009, 21:15:47 »
Mam małe pytanko: jakim wy programem montujecie filmiki ??? Bo mam parę i chcę zmontować ;D

Offline Revan144

• ChrisFix
  • Super Poster
« Odpowiedź #218 dnia: 23 Kwi, 2009, 21:23:30 »
-> marcinox: Jeżeli działa ci Windows Movie Maker to spoko, ale jeżeli nie to kaplica... Ja używam programu Ulead Video Studio czy jakoś tak.. Ja mam full wersję. Tyle że zapisany filmik będzie miał nieco spikselizowany obraz (czyt. rozmazany)...

-> Rockers: No tak. Jeżeli masz na myśli dzisiejszy transport, to spoko, ale jeśli chodzi o ten z wtorku, to chyba zrobili o 5:15 postój na A. Krajowej, by pilot pozabierał znaki przy biedronce, jak przejeżdżali przez ul. Reja i byli widoczne z mojego bloku była godzina 5:19 ;) No ale nie zaszkodzi być szybciej dla "spokojności" i dla pewności że transport będzie na 100%

Ja myślę że zrobię tak w sobotę: Jeżeli będę mógł to pójdę na A. Krajowej, by wypatrywać pojazdów, a pewnie gdy będą wjeżdżali w tą ulicę pójdę koło biedronki i tam będę czekał ;]
« Ostatnia zmiana: 23 Kwi, 2009, 21:29:37 wysłana przez Revan144 »
Hey guys, ChrisFix here!
FB Page

Offline Rockers

• Mega Poster
« Odpowiedź #219 dnia: 23 Kwi, 2009, 21:46:24 »
Raven - ja robię tak samo, wiec zapewne w sobotę spotkamy się ;)

Offline Rockers

• Mega Poster

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #221 dnia: 23 Kwi, 2009, 23:13:03 »
Filmik wymiata. Za dnia jednak lepiej widać proporcje konstrukcji.
Ten koleś który stoi na tylnych osiach ma możliwość kierowania nimi? Bo odniosłem wrażenie że to on "zarzuca" tyłem ciężarówki.
Szkoda tylko, że nie ma głosu ...

Jutro prawdopodobnie będę w okolicach Jeleniewa i Rutki T., postaram się zrobić foto wiatraków z tamtejszej perspektywy.

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #222 dnia: 24 Kwi, 2009, 00:44:32 »
Rockers! Filmik pokazuje ogrom tych elementów. Najgorzej jest chyba pokonywać im zakręty. A ten gość na pierwszym wozie ,tak przez całą trasę stoi w tym ''koszu''? Czy tylko na terenie miasta. Żal faceta. :o

Wy natomiast za swoje poświęcenie powinniście dostać medale i posiłki regeneracyjne  :P Kto to  widział wstawać o tej godzinie ,przecież ja dopiero zasypiam.  No tak ,zapomniałam ,że na starość człowiek nie poczebuje tyle snu -myślę o sobie  :P :P

marcinox

• Gość
« Odpowiedź #223 dnia: 24 Kwi, 2009, 12:17:29 »
Wiatrak E-15 jest właśnie montowany jest już <kopuła>  na gorze, jeszcze skrzydła podniosą i bd cały wiatrak postawiony ;D

Offline Revan144

• ChrisFix
  • Super Poster
« Odpowiedź #224 dnia: 24 Kwi, 2009, 17:04:38 »
Niezły filmik :) Elementy, zwłaszcza skrzydła wymiatają ;] No, jutro kolejny transport na E-14 chyba i raczej będę przed 6:00 na Reja lub pierwszo na Armii Krajowej
Hey guys, ChrisFix here!
FB Page