mycha777
Forumowicz
Suwalczanin z wyboru
|
 |
« Odpowiedz #420 : 14 Maj, 2010, 14:24:13 » |
|
To dragona i mychy sposób: PROSTE! Nakładasz stare dziny i koszulkę - chlapiesz sie farbą od stóp do głów, do tego kask na głowę i wiadro farby w rękę i zasuwasz po terenie ;-))))))))))) To był żart... Nie polecam takich wycieczek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mazbog
Forumowicz
|
 |
« Odpowiedz #421 : 14 Maj, 2010, 14:26:43 » |
|
Właśnie to chciałem napisać, uprzedziłeś mnie  chociaż często sam miałem takie pokusy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kuba1193
|
 |
« Odpowiedz #422 : 14 Maj, 2010, 14:30:43 » |
|
Szanse żeby wykiwać tych z Plazy i dostać się tam to gdzieś 50-60% . A ci robotnicy przypadkiem nie mają jeszcze napisów na kamizelce odblaskowej?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mazbog
Forumowicz
|
 |
« Odpowiedz #423 : 14 Maj, 2010, 14:47:05 » |
|
Na pewno mają identyfikatory, tylko nie zawsze w widocznym miejscu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Guzik
Forumowicz
|
 |
« Odpowiedz #424 : 14 Maj, 2010, 16:09:36 » |
|
Nieważne w jaki sposób się tam dostali - ważne że tajemnica wnętrz została ujawniona  i za to trzeba im podziękować  super fotorelacja - ja jeszcze raz muszę powiedzieć że zazdroszczę bo gdy ja tam wejdę z pewnością będą tam tłumy:) i mało komfortowe warunki by spokojnie wszystko pooglądać...Dzięki temu że w budynek został wkomponowany stary areszt - nasza galeria ma swój urok i klimat:) Będzie fajnie 
|
|
|
|
|
|
...gUzIk pRaWda...
|
|
|
Szymon
Stały Bywalec

http://inwestycje.suwałki.org
|
 |
« Odpowiedz #425 : 14 Maj, 2010, 16:21:51 » |
|
Tylko, że później będzie możliwość oglądnięcia całości/wykończoną/ Teraz duży bałagan/ gołe ściany/ niektóre nawet surowe. "Poczekamy zobaczymy" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
noka
|
 |
« Odpowiedz #426 : 14 Maj, 2010, 16:57:52 » |
|
Dzięki temu że w budynek został wkomponowany stary areszt - nasza galeria ma swój urok i klimat A ja zastanawiam się nad celowością ochrony takich "zabytków". Nie twierdzę, że stare z nowym się nie komponuje, ale czy pozostawianie ceglanej struktury w środku nowoczesnej szklano-metalowej galerii handlowej faktycznie ma sens? W tych murach jest zapisany kawał historii, która nijak się teraz będzie miała do funkcji całego obiektu. Już widzę tę zadumę następnych pokoleń nad losem cierpiących tam niegdyś ludzi, zwłaszcza w trakcie robienia zakupów lub odpoczynku w lokalach gastro. Prawdopodobnie będzie to odbierane bardziej jako architektoniczny lans naszych czasów, niż troska o ochronę zabytków. W galerii handlowej Alfa w Białymstoku ceglane ściany dawnego budynku ładnie połączono z nową częścią. Może w Plazie również będzie to dobrze wyglądało.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Guzik
Forumowicz
|
 |
« Odpowiedz #427 : 14 Maj, 2010, 17:15:43 » |
|
Połączenie zabytkowego z nowoczesnym często wygląda dobrze - niestety często to jedyny sposób aby wyremontować zabytek lub w ogóle go ocalić - przypomnijcie sobie jak areszt wyglądał przed Plazą - to była już ruina - fajnie by było żeby państwo miało środki na renowacje i ochronę zabytków - bo to ważne dla wszystkich nas. Ja osobiście wolę widzieć odnowiony areszt w środku centrum handlowego, niż oglądać jego ruinę w szczerym polu, jak to było wcześniej...
|
|
|
|
|
|
...gUzIk pRaWda...
|
|
|
|
noka
|
 |
« Odpowiedz #428 : 14 Maj, 2010, 17:29:28 » |
|
Ja też, zastanawiam się tylko co z "historyczności i zabytkowości" owego budynku nam pozostanie (poza odnowionymi ścianami) i czy jego współczesna funkcja będzie w jakiś sposób nawiązywała do tego "dziedzictwa".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AdrianSuvalkai
Forumowicz
|
 |
« Odpowiedz #429 : 14 Maj, 2010, 18:59:05 » |
|
Ok to jeszcze porcja dzisiejszych fotek 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 14 Maj, 2010, 19:03:45 wysłane przez AdrianSuvalkai »
|
|
|
|
|
kibic
Nowy
|
 |
« Odpowiedz #430 : 14 Maj, 2010, 22:16:53 » |
|
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=437668&page=100
zdjęcia we wnątrz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Szymon
Stały Bywalec

http://inwestycje.suwałki.org
|
 |
« Odpowiedz #431 : 14 Maj, 2010, 22:31:16 » |
|
Link był już podawany na poprzedniej stronie, a nawet było kilka zdjęć. Czytaj uważnie wątki zanim coś podasz (przynajmniej stronę wstecz  ) .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
noka
|
 |
« Odpowiedz #432 : 14 Maj, 2010, 22:40:38 » |
|
Przygotowałem bardziej ciętą ripostę, ale skoro mnie uprzedziłeś to nie będzie w wersji light 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TuneR
Weteran

mgr inż.
|
 |
« Odpowiedz #433 : 17 Maj, 2010, 13:49:02 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
the_mask
|
 |
« Odpowiedz #434 : 17 Maj, 2010, 13:58:45 » |
|
Szlak jasny mnie trafia, jak słyszę coś na temat rekompensat za mieszkanie przy Plazie.... Wpierw się zgadzali i cieszyli meiszkańcy że tak blisko do Plazy będą mieli itp, a teraz tylko kasę chcieli by zbić na niej ;/ No głowa mała. I jeszcze polityka do tego się miesza. Kiego grzyba Zieliński łapy sadza do tego? Wyborców chce sobie przygarnąć, a ptfu na taką politykę!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|