Autor Wątek: Inwestycje PGK Suwałki  (Przeczytany 51665 razy)

Offline gaga

• - VIP -
Odp: Inwestycje PGK Suwałki
« Odpowiedź #135 dnia: 18 Sie, 2011, 23:55:28 »
noka-Tylko,że u Was płaci się za bilet i nie musisz spoglądać co chwilę na zegarek.U mnie są niestety bilety czasowe,które co roku drożeją. Obecnie ceny biletów:

Bilety jednorazowe czasowe do 15 minut-kosztuje 2 zł-ulgowy połowę ceny;do 30 minut 3 zł -ulg.1/2 ceny;60 minut 4,20 -ulg 1/2 ceny. W innych miastach kupujesz bilet i jedziesz do celu,my musimy pilnować czasu.Najgorzej jest w godzinach szczytu i w miejscach gdzie są światła,kontroler nie uwzględni takich postojów jeśli przekroczy się czas biletu i już masz karę gotową :P .Dlatego czasem lepiej brać taksówkę,szczególnie gdy jedzie więcej osób.

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << MŁODSZY ASP. >>
« Odpowiedź #136 dnia: 19 Sie, 2011, 06:26:49 »
Przepraszam ale na rozkładzie jazdy przystanek Kowalskiego/Paca kierunek Papiernia brak jest 19 w niedzielę i święta
http://www.pgk.suwalki.pl/mapka-v2/_przystanki/27.htm34.gif
Faktycznie, ale widocznie czegoś jeszcze nie dopracowali. W sumie mają prawie dwa tygodnie. Może warto, żebyś napisał do nich maila albo zadzwonił i o tym poinformował?

mirutek

• Gość
« Odpowiedź #137 dnia: 19 Sie, 2011, 08:28:10 »
Już wszystko ok,zostało uzupełnione :spoko:

Offline Neciak

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #138 dnia: 22 Sie, 2011, 22:49:47 »
Jak ludzie mają się przesiąść z samochodów do autobusów, skoro cena biletu w tak małym mieście jest równa cenie biletu z Krakowa?
Suwałki od września 2.50 , Kraków już - 2.80 (ale nie powiedziane, ze nie wzrośnie) Warszawa z 2.80 na 3.60 - chyba najwyższy wzrost.  
Ceny paliw idą w górę, więc nie wyobrażam sobie, żeby ceny biletów nie rosły. Być może w Krakowie przejedzie się więcej km na jednym bilecie, ale u nas cena wzrosła o 15%, a np. w Wa-wie o 30%.
Gdyby przy wyborze nowych autobusów, poza ich ceną, na ekonomiczność to może nie trzebaby było podnosić cen, a tak prócz cen paliwa wzrosło jego zużycie.

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << MŁODSZY ASP. >>
« Odpowiedź #139 dnia: 23 Sie, 2011, 06:22:49 »
Nie bez kozery Renkiewicz prezydent użył sformułowania "Zakupiliśmy nowe autobusy IVECO i niestety Mercedesy"

Offline david565

• Weteran
« Odpowiedź #140 dnia: 28 Sie, 2011, 14:51:09 »
nie moge znaleźć w tym nowym rozkładzie przystanku w parku M. Konopnickiej z którego się jedzie na północ. Jak ktoś znajdzie to niech podeśle link.

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << MŁODSZY ASP. >>
« Odpowiedź #141 dnia: 28 Sie, 2011, 15:06:54 »

Offline david565

• Weteran
« Odpowiedź #142 dnia: 30 Sie, 2011, 15:56:54 »
słyszałem że podobno jak będzie TESCO to mają wprowadzić darmowy empek do TESCO tak jak w innych miastach gdzie znajduje się TESCO EXTRA.

Offline biza

• Mega Poster
« Odpowiedź #143 dnia: 30 Sie, 2011, 16:06:33 »
też o tym słyszałam ale to chyba jeszcze nie jest pewne, chyba trwaja rozmowy ale nie wiem czy to z kims z UM czy z PGK
myśle, ze byłoby to całkiem dobre rozwiązanie chociaż z pewnoscia będa sprzeciwy
Zazdroszczę Japonkom - wstają rano i od razu w kimono...

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << MŁODSZY ASP. >>
« Odpowiedź #144 dnia: 30 Sie, 2011, 19:08:00 »
Hmmm, myślę że więcej byłoby ludzi darmo jeżdżących niż do samego tesco... W tak małym mieście raczej pomysł nie wypali

Offline david565

• Weteran
« Odpowiedź #145 dnia: 30 Sie, 2011, 21:37:24 »
Jeszcze jedna sprawa, dzisiaj idąc Reja zauważyłem że  na tym przystanku  na przeciwko domu weselnego "Jedynka" został powieszony rozkład jazdy. Tylko nie było na nim żadnego numeru czy coś.  Jak ktoś ma to proszę o link do tego przystanku.

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << MŁODSZY ASP. >>
« Odpowiedź #146 dnia: 30 Sie, 2011, 22:16:47 »
http://www.pgk.suwalki.pl/mapka-v2/_przystanki/264.htm

Może na przyszłość najpierw poszukać, a nie czekać na gotowe? :)

Offline Ula

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #147 dnia: 01 Wrz, 2011, 14:49:15 »
Dziś po raz pierwszy jechałam 19 z Kościuszki na osiedle Północ.. ze zmianą trasy i dodaniem przystanków na Noniewicza czas jazdy wydłużył się o 10 minut (a było to jakoś po godzinie 10, więc ruch nie był znowu taki największy). Gratuluję 'świetnej' zmiany.

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << MŁODSZY ASP. >>
« Odpowiedź #148 dnia: 01 Wrz, 2011, 16:15:14 »
Jeszcze się taki nie narodził, co by Polakowi dogodził... Dla jednych lepiej, drugim gorzej i tak będzie zawsze. Poza tym, autobus nie taksówka :P Nie ma co się oszukiwać, że najwięcej ludzi odjeżdża z Parku MK i spod Wigier. Dla mnie np najbardziej podoba się, że przystanki pod Plazą w końcu zostały uruchomione i dla mnie właśnie to ŚWIETNA zmiana ;)

Offline Ula

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #149 dnia: 01 Wrz, 2011, 17:21:08 »
Pewnie, że zawsze będą zadowoleni i niezadowoleni, tyle że jak już wcześniej wspomniałam - na Noniewicza zawsze było dużo 2 i 14, na Kościuszki połączeń było mniej, ale też jako tako można było dojechać, czasem trochę dłużej czekając na połączenie, ale za to omijając zatłoczone Noniewicza. A teraz wszystko przenosi się tam, łącznie z liniami 19 i 21, przez co przejazdy się przedłużają.

Nie ma co się oszukiwać, że najwięcej ludzi odjeżdża z Parku MK i spod Wigier.
Najwięcej? Zależy, o której godzinie, po południu 19 i 21 też są zapchane, bo wraca masa ludzi z Dubowa, plus uczniowie.

Jeśli chodzi o przystanki pod Plazą, to tutaj się zgodzę, chyba też o te przystanki były największe prośby mieszkańców.