Autor Wątek: Media Expert w Suwałkach  (Przeczytany 26136 razy)

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
Media Expert w Suwałkach
« dnia: 27 Kwi, 2011, 12:55:09 »
To będzie największy sklep w mieście! Wiemy co tam będzie

Od wielu miesięcy suwalczanie zachodzą w głowę, co tam będzie.

Nikt wcześniej nie chciał na ten temat niczego mówić. Nam udało się w końcu dowiedzieć, że przy ulicy Pułaskiego w Suwałkach powstanie największy w mieście market z lodówkami, pralkami oraz telewizorami.

Dwupiętrowy, efektowny budynek na skrzyżowaniu Pułaskiego i Tysiąclecia Litwy postawiła suwalska spółka. Założyła, że znajdzie się tu sklep. Zainteresowana okazała się ogólnopolska firma Media Expert. To pod nią wykonano większość prac.

Na około dwóch tysiącach metrów kwadratowych powierzchni ma znaleźć się wszelki sprzęt gospodarstwa domowego i radiofoniczny. Drugiego tak dużego sklepu z tej branży w Suwałkach nie ma.

Pierwotnie otwarcie planowane było ponoć jeszcze w tym miesiącu. Z nieznanych powodów do tego jednak nie doszło. Kolejny termin, jak się dowiedzieliśmy nieoficjalnie, to druga połowa maja.

[...]

"Media Expert” reklamuje się jako firma, która sprowadza tylko towary markowe i sprawdzone. W tym przypadku byle jakości ponoć nie ma.

Czy tak będzie w rzeczywistości, okaże się już niebawem. Podobnie jak w odniesieniu do cen. "Media Expert” w swoich gazetkach reklamowych wydawanych w różnych częściach Polski zapewnia, że ma bardzo umiarkowane ceny.

Super promocje szykowane są też ponoć na otwarcie suwalskiego sklepu. O szczegółach naszych Czytelników poinformujemy.

Cały artykuł: Wspolczesna.pl
« Ostatnia zmiana: 19 Maj, 2011, 20:38:47 wysłana przez the_mask »

Offline MORDUK

• Super Poster
Media Expert w Suwałkach
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Kwi, 2011, 14:49:32 »
Fajny news. Oby długo się utrzymał bo konkurencja spora w tym asortymencie.
Trzy buchy od babuchy i głuchy.

Offline biza

• Mega Poster
Media Expert w Suwałkach
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Kwi, 2011, 15:17:11 »
z tego co słyszałam od osoby, która jest tam zatrudniona, że ceny będą najnizsze w miescie, będą wyprzedaze nocne itp
a sklepu jeszcze nie otworzyli bo budynek nie został przyjęty do urzytku i trwają prace "naprawcze" :)
Zazdroszczę Japonkom - wstają rano i od razu w kimono...

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
Media Expert w Suwałkach
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Kwi, 2011, 17:52:44 »
Oby długo się utrzymał bo konkurencja spora w tym asortymencie.

Konkurencja? Pfff Euro RTV AGD biją na głowę cenami. NeoNet, Avans? Bez porównania. Nie mogę się doczekać :D

Offline MORDUK

• Super Poster
Media Expert w Suwałkach
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Kwi, 2011, 12:24:43 »
Wszedłem na ich stronę żeby sprawdzić czy rzeczywiście jest tak jak piszesz. I patrząc na ceny artykułów to, aż takiego szału nie ma. Porównywalne są z cenami w wymienionych przez Ciebie sieciach. A kupując za gotówkę zawsze i wszędzie dostaniesz spory rabat. No chyba, że kupujesz w salonie firmowym to mało się nabryka. A promocje bez VAT są wszędzie co jakis czas. Ja wszystko kupuje w AVANSIE od paru ładnych lat i mogę pochwalić sklep przy ul. Noniewicza (nad Krukiem). Zawsze można cenę u nich wytargować i dostosowac ją do ceny konkurencji nawet kupując na raty.   

Offline Szymon

• Weteran
Media Expert w Suwałkach
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Kwi, 2011, 14:54:54 »
...mogę pochwalić sklep przy ul. Noniewicza (nad Krukiem). Zawsze można cenę u nich wytargować i dostosowac ją do ceny konkurencji nawet kupując na raty.
ha ha
napisałeś że można ten sklep polecić, a zaraz potem mówisz że ceny mają większe niż konkurencja... dopiero jak ktoś się targuje to dostosowują się do konkurencji...
ostatnio chciałem tam kupić pewną rzecz za około 800zł, spuścili całe 13 zł! WOW  :o poszedłem kupić gdzie indziej, taniej o 1/4 ceny produktu.
Jak mi wciskali kit że niby kupując przez internet to nie ma gwarancji, bo wtedy producent jej nie przyjmuje. Wciskali niby na faktach autentycznych, coś miał pokazać szef, podszedł do biurka ale nie znalazł czegoś. Oczywiście cała obstawa sklepu przytakiwała "szefowi".  :facepalm:

Brak im honoru, kłamią, nabierają ludzi, straszna marża. Mogę z całą pewnością powiedzieć: NIE polecam sklepu z agd nad Krukiem na ulicy Noniewicza.

Offline noka

• Administrator
Media Expert w Suwałkach
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Kwi, 2011, 16:45:32 »
A ja polecam sklep z agd nad Krukiem na ulicy Noniewicza  :spoko: .
Wszelkie agd mam właśnie od nich. Tanio, szybko i fachowo.
Ale ponieważ to nie o tym wątek, więc żeby pozostać "w temacie"  pozwolę sobie na mały komentarz (złośliwość)  odnośnie cytowanego artykułu.

To będzie największy sklep w mieście! Wiemy co tam będzie. Od wielu miesięcy suwalczanie zachodzą w głowę, co tam będzie. Nikt wcześniej nie chciał na ten temat niczego mówić.
Chyba tylko we Współczesnej nie wiedzieli co tam będzie  :facepalm:

Offline biza

• Mega Poster
Media Expert w Suwałkach
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Kwi, 2011, 18:53:45 »
nie chciałam sie wymądrzac ale.. masz racje :D  :spoko:
tez o tym pomyslałam ;)
Zazdroszczę Japonkom - wstają rano i od razu w kimono...

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
Media Expert w Suwałkach
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Kwi, 2011, 20:08:45 »
Bo nie zaglądają na najlepsze forum w internecie :D

Offline MORDUK

• Super Poster
Media Expert w Suwałkach
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Kwi, 2011, 21:59:28 »
...mogę pochwalić sklep przy ul. Noniewicza (nad Krukiem). Zawsze można cenę u nich wytargować i dostosowac ją do ceny konkurencji nawet kupując na raty.
ha ha
napisałeś że można ten sklep polecić, a zaraz potem mówisz że ceny mają większe niż konkurencja... dopiero jak ktoś się targuje to dostosowują się do konkurencji...
A to źle? Ja myślę, że dobrze. I nie powiedziałem, że mają ceny większe chodziło mi tu oto że jeżeli znajdziesz jakiś sprzęt tańszy u konkurencji i im powiesz to Ci cenę dostosują do tej samej. Właśnie taką sytuację miałem jak wymieniałem sobie sprzęt audio video DENON. Różnica wynosiła prawie 500 zł a przy 6 tys to jest sporo. Prawie 10%. A do tego dostałem 100 zł upustu dodatkowo.

ha ha

ostatnio chciałem tam kupić pewną rzecz za około 800zł, spuścili całe 13 zł! WOW  :o poszedłem kupić gdzie indziej, taniej o 1/4 ceny produktu.
Jak mi wciskali kit że niby kupując przez internet to nie ma gwarancji, bo wtedy producent jej nie przyjmuje. Wciskali niby na faktach autentycznych,

Strasznie duża rozbieżność cenowa przy kwocie 800 zł. Jakoś mało wiarygodne jest to co piszesz. A jeżeli chodzi o gwarancję to w sieciach z tego co mi wiadomo nigdy nie dostaniesz gwarancji producenckiej tylko sklepową. Przynajmniej tak jest ze sprzętem Audio VIDEO. Dlatego ceny są u nich dożo niższe niż w salonach firmowych. Za gwarancje producenta trzeba dodatkowo płacić. I ja polecam ten sklep No ale faktycznie debata nie na temat. PZDR

Offline RED-DRAGON

• Forumowicz
  • *
Media Expert w Suwałkach
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Kwi, 2011, 22:22:13 »
MORDUK

Trochę mieszasz, Nie ma czegoś takiego jak " niższa cena w zwiazku z brakiem gwarancji producenta"

Zgodnie z prawem każdy wyrób posiada gwarancję - czyli odpowiedzialność PRODUCENTA za dany wyrób oraz RĘKOJMIĘ - czyli odpowiedzialność SPRZEDAWCY za wprowadzany do obrotu towar,

PRAWO O SPRZEDAŻY KOSNUMENCKIEJ:

RĘKOJMIA

Art. 10. 1. Sprzedawca odpowiada za niezgodność towaru konsumpcyjnego z umową jedynie w przypadku jej stwierdzenia przed upływem dwóch lat od wydania tego towaru kupującemu; termin ten biegnie na nowo w razie wymiany towaru. Jeżeli przedmiotem sprzedaży jest rzecz używana, strony mogą ten termin skrócić, jednakże nie poniżej jednego roku.

GWARANCJA:

Art. 13. 1. Udzielenie kupującemu gwarancji następuje bez odrębnej opłaty przez oświadczenie gwaranta, zamieszczone w dokumencie gwarancyjnym lub reklamie, odnoszących się do towaru konsumpcyjnego; określa ono obowiązki gwaranta i uprawnienia kupującego w przypadku, gdy właściwość sprzedanego towaru nie odpowiada właściwości wskazanej w tym oświadczeniu. Nie uważa się za gwarancję oświadczenia, które nie kształtuje obowiązków gwaranta.
2. Sprzedawca udzielający gwarancji wydaje kupującemu wraz z towarem dokument gwarancyjny; powinien także sprawdzić zgodność znajdujących się na towarze oznaczeń z danymi zawartymi w dokumencie gwarancyjnym oraz stan plomb i innych umieszczonych na towarze zabezpieczeń.
3. Oświadczenie gwarancyjne powinno być sformułowane zgodnie z wymaganiami określonymi w art. 3 ust. 1 zdanie pierwsze. Jednakże uchybienie tym wymaganiom pozostaje bez wpływu na ważność gwarancji i nie pozbawia kupującego wynikających z niej uprawnień.
4. W dokumencie gwarancyjnym należy zamieścić podstawowe dane potrzebne do dochodzenia roszczeń z gwarancji, w tym w szczególności nazwę i adres gwaranta lub jego przedstawiciela w Rzeczypospolitej Polskiej, czas trwania i terytorialny zasięg ochrony gwarancyjnej. Ponadto powinno być w nim zawarte stwierdzenie, że gwarancja na sprzedany towar konsumpcyjny nie wyłącza, nie ogranicza ani nie zawiesza uprawnień kupującego wynikających z niezgodności towaru z umową.

Co do moich doświadczeń z AVANSEM nad krukiem - stanowczo nie polecam...

Pozdro,

RED
« Ostatnia zmiana: 29 Kwi, 2011, 06:47:03 wysłana przez the_mask »

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
Odp: Media Expert w Suwałkach
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Kwi, 2011, 06:57:25 »
Podam przykład promocji na jakie natrafiłem w MediaExpert w Augustowie: Głośniki 2.1 Modecom, sklepy internetowe i inne komputerowe: ~70zł, MediaExpert: 30zł. Drukarka Epson Px650, sklepy internetowe i inne komputerowe: ~450zł, MediaExpert: 320zł. NIKON D5000 z obiektywem 18-105mm, sklepy internetowe i inne: ~2600zł, MediaExpert: 2400zł.

Na prawdę uważam, że sklep zrobi furorę, bo na pewno będą mniejsze ceny niż w EuroRTVAGD. A na innych sprzedawcach wywrą wpływ na obniżenie wywindowanych cen...

Offline Pawubu

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Kwi, 2011, 21:28:33 »
Poza tym asortymentem co GW pisze. Mają bardzo szeroki asortyment po skuterki włącznie.
THE_Mask, Skupiłem się na porównaniu ceny Nikona któregos kompaktu. Potwierdzam cena niższa o 100pln niż w Euro agd. A że powierzchnia wygląda na 4x większą niż w Augustowie to będzie gdzie "czas spędzać.

Offline Szymon

• Weteran
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Kwi, 2011, 23:31:53 »
Strasznie duża rozbieżność cenowa przy kwocie 800 zł. Jakoś mało wiarygodne jest to co piszesz. A jeżeli chodzi o gwarancję to w sieciach z tego co mi wiadomo nigdy nie dostaniesz gwarancji producenckiej tylko sklepową. Przynajmniej tak jest ze sprzętem Audio VIDEO. Dlatego ceny są u nich dożo niższe niż w salonach firmowych. Za gwarancje producenta trzeba dodatkowo płacić.
Jakbym słuchał szefa z tego sklepu. "tak tanio to niemożliwe, to wadliwy produkt, to gwarancji nie ma; tylko u nas pewna gwarancja"
Znalazłem na ceneo.pl sklep gdzie było tanio, kupiłem za 600zł, a nie za 800zł. Gwarancję mam producencką, serwis w Suwałkach. Tacy sprzedawcy jak w tym sklepie nad krukiem wiedzą jak wcisnąć klientowi jakieś historyjki i niektórzy załapują haczyk, że np "niższa cena w zwiazku z brakiem gwarancji producenta".  :facepalm:

Offline Szymon

• Weteran
« Odpowiedź #14 dnia: 01 Maj, 2011, 16:33:12 »