Autor Wątek: Inwestycje w Suwałkach  (Przeczytany 87946 razy)

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
Odp: Inwestycje w Suwałkach
« Odpowiedź #75 dnia: 15 Paź, 2010, 21:24:02 »
Uwaga kierowcy utrudnienia na ulicy Podhorskiego

Uwaga kierowcy utrudnienia na ulicy Podhorskiego w Suwałkach. Dziś od godziny 16.30 całkowicie zamknięty dla ruchu kołowego został odcinek ulicy Podhorskiego. Utrudnienia spowodowane są remontem kanalizacji deszczowej. Prace prowadzone będą od Ronda Solidarności do skrzyżowania z ulicą Dwernickiego. W tym czasie zaplanowany jest objazd ulicami: Bulwarową, Sikorskiego i Dwernickiego. Utrudnienienia zakończą się we wtorek (19 października) o godzinie 12.00.

Źródło: Radio5.com.pl

Offline Krzychu

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #76 dnia: 16 Paź, 2010, 13:51:12 »
Korek koło 10 był od stacji Shella na Pułaskiego do pierwszych świateł na Kościuszki, ruchem musieli kierować policjanci - chyba przerosło to oczekiwania i odcinek został aktualnie ponownie otwarty.
« Ostatnia zmiana: 31 Mar, 2011, 16:54:40 wysłana przez the_mask »

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #77 dnia: 16 Paź, 2010, 17:46:26 »
Widziałem wczoraj to info, ale o nim zapomniałem i dziś z rana "odpękałem" swoje w kolejce  :-\

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
« Odpowiedź #78 dnia: 01 Lis, 2010, 11:02:29 »
Plac Piłsudskiego w Suwałkach wyłożą kostką

Jest szansa na wyłożenie kostką brukową Placu Piłsudskiego w Suwałkach. Władze miasta złożyły aż dwa projekty o dofinansowanie przedsięwzięcia.

Kilka lat temu miasto wykonało część tzw. Placu Europejskiego. Został wówczas wybrukowany fragment ulicy Kościuszki, położony wzdłuż parku Konstytucji 3 Maja. Zgodnie z wcześniejszym projektem, kostka ma też znaleźć się na ulicy Hamerszmita oraz Placu Piłsudskiego. Nie wykluczone, że prace na tej ostatnie drodze będą prowadzone w przyszłym roku. Miasto chce przebudować dwa skrzyżowania – ulicy Chłodnej z Kościuszki, oraz Placu Piłsudskiego z Hamerszmita. – Wykonane też będą instalacje elektryczne, wodociągowa i sieć ciepłownicza – zapowiada Jarosław Filipowicz, rzecznik prasowy ratusza. – Ulica będzie wyłożona kostką brukową.

Wnioski o dofinansowanie projektu miasto złożyło do dwóch programów: polsko-litewskiego i polsko-rosyjskiego. W pierwszym przypadku środki unijne stanowiłyby 85 procent. Decyzja o dofinansowaniu zapadnie jeszcze w tym miesiącu. – W tym roku moglibyśmy ogłaszać przetargi na wykonanie prac, które rozpoczęłyby się wiosną – dodaje Filipowicz.

Wartość prac oszacowano na ok. 1,5 mln euro.

W projekcie realizowanym wspólnie z Rosjanami ocena projektu zaplanowana jest dopiero na połowę przyszłego roku. Kuszącym jest to, że przedsięwzięcie może być sfinansowane w 90 procentach.

Trzeci etap budowy Placu Europejskiego zakłada przebudowę ulicy Hamerszmita, położonej także wzdłuż parku. Ta inwestycja, póki co, nie jest planowana.

Źródło: Radio5.com.pl

Offline szaher

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 04 Gru, 2010, 07:49:59 »
MediaExpert.

W naszym województwie jest ich wyjątkowo mało więc to co usłyszałem z wg mnie wiarygodnego źródła wydaje mi się realne.
Tak potwierdzam na 99% powstanie w tym budynku co go buduje SABO  Media Expert -dość fajny  markecik  :)

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
« Odpowiedź #80 dnia: 04 Gru, 2010, 07:50:50 »
Jakbyście byli tak mili i podali źródło informacji?

Offline Guzik

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #81 dnia: 04 Gru, 2010, 08:56:09 »
ja widziałem ogłoszenia że szukają ludzi do pracy (tzn. na razie kierownika sklepu Media Expert w Suwałkach) a skoro w Plazie będzie EURO no to chyba jasne że nowy market zajmie ME :)
...gUzIk pRaWda...

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
« Odpowiedź #82 dnia: 04 Gru, 2010, 08:58:37 »
Raczej to są spekulacje :) ale raczej bardzo prawdopodobne :) Przyglądał się ktoś żółtej tablicy informacyjnej? Tam często pisze co i jak

Offline z bieguna

• Weteran
« Odpowiedź #83 dnia: 04 Gru, 2010, 09:35:50 »
czy akurat w tym miejscu (nowo budowany pawilon przy Pułaskiego) powstanie Media Expert nie jestem przekonany, raczej tak. Na pewno gdzieś powstanie, bo już szukają kandydatów
http://www.pracuj.pl/praca/kierownik-elektromarketu-suwalki,oferta,1873392
a sam elektromarket jest coraz bardziej popularny z wieloma promocjami więc przyda się jak najbardziej w Suwałkach..
a tak na marginesie to wybór elektromarketów w Suwałkach będziemy mieli że aż głowa boli :)
« Ostatnia zmiana: 04 Gru, 2010, 09:37:25 wysłana przez the_mask »

Offline MORDUK

• Super Poster
« Odpowiedź #84 dnia: 04 Gru, 2010, 10:35:38 »
Przyglądał się ktoś żółtej tablicy informacyjnej? Tam często pisze co i jak
Na tablicy informacyjnej jest napisane budynek handlowo-usługowy. No chyba że źle widziałem.

czy akurat w tym miejscu (nowo budowany pawilon przy Pułaskiego) powstanie Media Expert nie jestem przekonany, raczej tak.
To nie jestes przekonany czy raczej tak?
Trzy buchy od babuchy i głuchy.

Offline AdrianSuvalkai

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #85 dnia: 04 Gru, 2010, 12:06:33 »
Zapraszam forumowiczów do wzięcia udziału w ankiecie dotyczącej oceny rozwoju gospodarczo-inwestycyjnego Suwałk w ostatnich latach - tutaj.

Przy okazji daję linka do wyników poprzedniej ankiety na temat lokalizacji nowego dworca PKP w Suwałkach, w której zapewne parę osób z forum wzięło udział.

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
« Odpowiedź #86 dnia: 10 Sty, 2011, 21:34:36 »
http://mediaexpert.pl/augustow_wojskapolskiego/praca/

Media Expert w Suwałkach potwierdzony :)

Może mnie ktoś uświadomić, co to za blaszak wybudowali niedaleko Parku Technicznego?
« Ostatnia zmiana: 10 Sty, 2011, 21:37:59 wysłana przez the_mask »

Offline szaher

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #87 dnia: 11 Sty, 2011, 09:00:33 »
Może mnie ktoś uświadomić, co to za blaszak wybudowali niedaleko Parku Technicznego?

Mam informację że to ma być zakład produkcji płynów do chłodnic itp
« Ostatnia zmiana: 11 Sty, 2011, 16:42:11 wysłana przez the_mask »

Offline MORDUK

• Super Poster
« Odpowiedź #88 dnia: 11 Sty, 2011, 13:27:45 »
Dokładnie chodzi o przedsiebiorstwo ACHTEL z siedziba w Ciechanowie. Firma o profilu handlowo – produkcyjno – dystrybucyjnym. Budują swój oddział w Suwałakch.
Trzy buchy od babuchy i głuchy.

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
« Odpowiedź #89 dnia: 11 Sty, 2011, 20:21:35 »
Czy tylko mi, ten Park Naukowo Technologiczny przy ul. Utrata, przypomina bardziej piętrowy garaż, niż jakiś biurowiec?