Autor Wątek: Inwestycje w Suwałkach  (Przeczytany 87998 razy)

Offline MORDUK

• Super Poster
Odp: Inwestycje w Suwałkach
« Odpowiedź #60 dnia: 19 Wrz, 2010, 19:19:10 »
Pismaki jak zwykle kręcą aferę. Zarobi na siebie i sala i park wodny. W Augustowie takiego parku jak nasz nie ma a praktycznie żeby normalnie poplywać to trzeba było jeździć między 9 a 15. O sobocie i niedzieli nawet wspominać nie będę. A jeżeli chodzi o salę koncertową to jeżeli będą odbywać się koncerty znanych i lubianych artystów to ludzie będą chodzić. Przykład Czesław bilety rozeszły się w dwa dni.I niby tanie nie były bo po 30 pzl-a. Chwała tu dla Piotra Baginskiego za to że takie imprezy organizuje. 
Trzy buchy od babuchy i głuchy.

Offline Bart76

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #61 dnia: 19 Wrz, 2010, 21:30:39 »
Sporo ludzi z Polski jeździ do Druskiennik, więc kwestia reklamy w Polsce w dużych miastach i Suwałki staną się rajem dla żądnych przygód "wymoczków".

Offline biza

• Mega Poster
« Odpowiedź #62 dnia: 20 Wrz, 2010, 10:31:32 »
cyt. www.współczesna.pl

Takiej sali bankietowej w Suwałkach i najbliższej okolicy nie ma. Pomieścić ma bowiem aż 500 osób. Ale to nie wszystkie atrakcje luksusowego hotelu, który zamierza zbudować znany suwalski przedsiębiorca Mirosław Szyszko.

W trzygwiazdkowym obiekcie znajdą się też m.in. klub nocny oraz SPA. Inwestycja ruszy niebawem.

Nocleg dla 140 osób
Hotel powstanie na obrzeżach miasta, a dokładnie przy ul. Utrata, w pobliżu Parku Naukowo-Technologicznego Polska – Wschód. Przyszli hotelowi goście będą mieli do dyspozycji 68 pokoi i 3 apartamenty znajdujące się na trzech piętrach. Nocleg będzie mogło tam znaleźć 140 osób.

W hotelu zaplanowano też salę konferencyjną oraz klub, w którym organizowane będą dyskoteki nie tylko dla gości, salon masażu, a także saunę, jacuzzi, bicze wodne, siłownię oraz solarium.
(...)
Obok restauracji zaprojektowano salę bankietową. Pomieszczenia dzielić mają tylko rozsuwane drzwi. Do środka można będzie wjechać nawet limuzyną. – To jest ostatnio modne, choćby na weselach – mówi przedsiębiorca.

http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100920/REG10/295135117

Zazdroszczę Japonkom - wstają rano i od razu w kimono...

Offline biza

• Mega Poster
« Odpowiedź #63 dnia: 29 Wrz, 2010, 08:08:13 »
Muzeum będzie nie do poznania
Choć z zewnątrz zmiany będą polegały jedynie na odnowieniu tego, co było, w środku budynek zmieni się nie do poznania. (...) Remont głównej siedziby muzeum trwa. Jak zapewnia dyrektor, wszystko idzie zgodnie z planem. Wprawdzie trzeba było wykonać dodatkowe prace, jak choćby nie przewidzianą wcześniej wymianę części stropów, ale obyło się bez specjalnych problemów.
Inwestycja ma być zakończona w sierpniu przyszłego roku. Natomiast w ciągu kilku najbliższych tygodni dyrekcja placówki chce zaprezentować, jak przyszłe muzeum będzie wyglądało od środka
cyt. www.wspolczesna.pl

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
« Odpowiedź #64 dnia: 07 Paź, 2010, 20:44:46 »
Przy ulicy Pułaskiego powstanie nowy pawilon handlowo-usługowy. Budowa obiektu idzie szybko, a otwarcie go zaplanowano na kwiecień 2011 roku.
Już teraz widać wyraźnie, że będzie to jeden z największych tego typu budynków w Suwałkach. Jak podaje Jarosław Filipowicz, rzecznik prasowy miejskiego ratusza, powierzchnia obiektu ma wynosić blisko 2700 m. kw. Na razie nie wiadomo, jakiego rodzaju działaność będzie tu prowadzona.

Niewiele więcej informacji uzyskaliśmy od Bogdana Sadowskiego, właściciela spółki, która buduje pawilon. Zdradza jedynie, że będzie to prywatne przedsiębiorstwo oraz że nie jest to jego własna firma "Sabo". Wyklucza też raczej, że obiekt będzie użytkowany przez więcej niż jedno przedsiębiorstwo. W sprawie pozostałych informacji, jak sam mówi, jest z kontrahentem związany tajemnicą.

Żródło: MMSuwalki.pl

Czyśby Media Markt? :D
« Ostatnia zmiana: 07 Paź, 2010, 20:48:35 wysłana przez the_mask »

Offline biza

• Mega Poster
« Odpowiedź #65 dnia: 07 Paź, 2010, 20:55:56 »
to ten przy TP?
a własnie mnie ciekawiło co tam będzie ;)

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
« Odpowiedź #66 dnia: 07 Paź, 2010, 20:57:18 »
Już tyle słyszałem wersji że poczekam aż coś oficjalnie coś ogłoszą... Wpierw że salon samochodowy, potem że jakaś elektronika, a ostatnio że pawilon handlowy, cokolwiek by to miało znaczyć. Może GS? :D

Offline biza

• Mega Poster
« Odpowiedź #67 dnia: 07 Paź, 2010, 21:00:00 »
o salonie samochodowym i ja słyszałam ;)
ale wybieram IKEĘ :D (jakos dziwnie napisane ale trudno :D)

Offline MORDUK

• Super Poster
« Odpowiedź #68 dnia: 07 Paź, 2010, 21:00:48 »
Albo tak zwany PUNKT SPRZEDAŻY POMOCNICZEJ. ;D
Trzy buchy od babuchy i głuchy.

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
« Odpowiedź #69 dnia: 07 Paź, 2010, 21:03:11 »

IKEA'ę :D

mycha777

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: 07 Paź, 2010, 21:05:51 »
MediaExpert.

W naszym województwie jest ich wyjątkowo mało więc to co usłyszałem z wg mnie wiarygodnego źródła wydaje mi się realne.
« Ostatnia zmiana: 07 Paź, 2010, 21:10:48 wysłana przez mycha777 »

Offline biza

• Mega Poster
« Odpowiedź #71 dnia: 07 Paź, 2010, 21:07:30 »

IKEA'ę :D
masku.. juz mogłes se darować :D

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
« Odpowiedź #72 dnia: 07 Paź, 2010, 21:17:01 »
biza nie mogłem :D

mycha777 pozytywnie mnie zaskoczyłeś :P palnąłem 3 po 3 :D a Ty mnie tak zadziwiasz :P Może to nie to samo co Media Markt, ale też promocje mają fajne ;D

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
« Odpowiedź #73 dnia: 08 Paź, 2010, 16:12:15 »
Przy MDK'u stanęło popiersie KORCZAKA :)

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
« Odpowiedź #74 dnia: 14 Paź, 2010, 14:51:10 »
Cytat: radio5.com.pl
Popiersie Korczaka odsłonięte

Popiersie Janusza Korczaka, patrioty, pedagoga i społecznika odsłoniły dziś oficjalnie władze miasta Suwałki. Monument stanął na skwerze przy miejscowym Młodzieżowym Domu Kultury, niedaleko ulicy imienia Janusza Korczaka. Popiersie powstało z inicjatywy Andrzeja Chuchnowskiego, dyrektora Biblioteki Publicznej w Suwałkach. Dyrektor uznał, że w mieście brakuje pomników, które upamiętniałyby wartościowych ludzi. Władze miasta przychyliły się do pomysłu dyrektora a realizację powierzyły znanemu rzeźbiarzowi Janowi Bohdanowi Chmielewskiemu. Ten wykonał popiersie a robotnicy umieścili je na niewysokim cokole. Czesław Renkiewicz, zastępca prezydenta Suwałk liczy, że postument przybliży suwalczanom osobę Janusza Korczaka. Janusz Korczak to patriota, pedagog, publicysta, pisarz, lekarz, działacz społeczny żydowskiego pochodzenia. Był prekursorem działań na rzecz praw dziecka i całkowitego równouprawnienia dzieci. Zginął wraz z wychowankami, którym dobrowolnie towarzyszył w drodze na śmierć w komorze gazowej w nazistowskim obozie zagłady w Treblince.

« Ostatnia zmiana: 14 Paź, 2010, 17:01:10 wysłana przez noka »