Autor Wątek: Inwestycje w Suwałkach  (Przeczytany 87996 razy)

Offline TuneR

• Mega Poster
Odp: Inwestycje w Suwałkach
« Odpowiedź #180 dnia: 28 Lip, 2011, 07:47:44 »
Hmmm...blok może i ładny, ale:
- został zbudowany na usypanej skarpie - będzie osiadało
- w pobliżu jest "chlewnia" - zapachy będą pewnie zawiewały
- deweloperem jest Konsbud  ;D

Trzeba przejechać się na budowę, wypytać kierownika, obejrzeć mieszkania i okolicę.

Offline gryson

• Super Poster
« Odpowiedź #181 dnia: 28 Lip, 2011, 07:53:50 »
Widzę, że "inwestor" tego bloku nieźle troluje na forum ;)

red_rubin

• Gość
« Odpowiedź #182 dnia: 28 Lip, 2011, 11:28:22 »
Witam
Czy ktoś mógłby cos o tej firmie Kons-Bud napisać?
Tylko co ja wiem to firma istnieje od wielu lat i ma na swoim koncie sporo i to całkiem dużych inwestycji.
Z tego co się orientuję to tych chlewni juz tam nie ma albo jest zmniejszona i raczej nic nie będzie dochodziło

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #183 dnia: 28 Lip, 2011, 11:33:40 »
Czy ktoś mógłby cos o tej firmie Kons-Bud napisać?
Oczywiście, kliknij na ten link-> Konsbud Suwałki, tam znajdziesz wszystko.

Offline PIKASON

• MPS S-ki
  • Weteran
« Odpowiedź #184 dnia: 28 Lip, 2011, 15:12:27 »
Uważam że blok jest bardzo ładny w cichej i spokojnej okolicy, meszkania cenowo nie sa drogie

Okolica faktycznie cicha, ale blok jakoś mi się nie widzi , cena mieszkań gdyby nie przekroczyła 2000 zł za m2 to uważałbym że nie drogo . Jeśli przekracza taką cenę uważam że drogie ( nie wiem ile tam kosztuje mieszkanie) .
Oto moje zdanie  ;D

red_rubin

• Gość
« Odpowiedź #185 dnia: 28 Lip, 2011, 18:02:17 »
Cena mieszkań jest po 3250 za m2. Ale w porównaniu do pozostałych mieszkań nowo budowanych jest najtaniej. Ale blok jest ładny i trochę w innym stylku niż nowe bloki przy modrzewiowej.

Offline TuneR

• Mega Poster
« Odpowiedź #186 dnia: 29 Lip, 2011, 10:02:43 »
Cena mieszkań jest po 3250 za m2. Ale w porównaniu do pozostałych mieszkań nowo budowanych jest najtaniej. Ale blok jest ładny i trochę w innym stylku niż nowe bloki przy modrzewiowej.
Na Franciszkańskiej jest taniej  ;D
A cena niewiele niższa niż w dużo ładniejszym Zielonym Zakątku.

Offline gryson

• Super Poster
« Odpowiedź #187 dnia: 29 Lip, 2011, 10:46:59 »
Ja bym szukał używanego w centrum w tej cenie. ;) Płacić ponad 3 tys. za metr i dostać gołe ściany, to trochę drogo. Ale ja jestem ewenementem, bo zawsze wolałem mieszkać w Suwałkach, a nie na Północy ;)

Offline PIKASON

• MPS S-ki
  • Weteran
« Odpowiedź #188 dnia: 29 Lip, 2011, 16:32:54 »
na Franciszkańskiej nowe są po 2990 za metr  ;)

Offline milkaas

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #189 dnia: 02 Sie, 2011, 22:29:10 »
co do Klonowej.. mieszkałam całe życie w bloku 47A Ułana (pobliską chlewnię) czuć było i to bardzo zwłaszcza wczesną wiosną.. (pozniej juz nie czułam) teraz co do bloku.. kiedyś tam stała moja szkoła(klasy1-3) :D i mam sentyment do tego miejsca bo wiąże się z wspomnieniami.. okolica spokojna blisko sklepy (biedronka lewiatan stefanoszczuk i inne) czyli ok.. szkoła bliziutko.. jeśli ktoś ma dzieci.. dobre nawet połączenie ZKM.. place zabaw korty.. jest gdzie psa wyprowadzic..czyli fajnie co do samego bloku .. z zewnątrz mi się podoba w środku nie bylam nie wiem jakie są tam rozkłady mieszkan.. ceny kosmos (ciekawe jak czynsz) co do tego jak wybudowane pod tym względem czy trzesienie ziemi nie skruszy budynku.. nie mam pojęcia nie jestem inżynierem.. ehh nawet zwykłym budowlańcem nie :D (ale panele umiem położyć jak ktoś wymierzy i potnie :P hehe )
tak wiec są plusy i minusy.. osiedle polecam - złodzieje już się chyba powynosili stamtąd :)

Komentarz Moderatora Błagam o przecinki i kropki. Ten słowotok ciężko się czyta....
« Ostatnia zmiana: 03 Sie, 2011, 06:54:06 wysłana przez the_mask »

Offline suw8

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #190 dnia: 03 Sie, 2011, 00:08:12 »
Pod względem trzęsienia ziemi nikt nie projektuje budynków w naszym regionie, bo normy tego nie uwzględniają.  :rolleyes:

Okolica wcale nie jest taka spokojna. W ostatnich latach (tzn. okres ok. 15 lat) miały miejsca różne wydarzania. W miejscu, gdzie teraz budują te nowe bloki istniało kiedyś przedszkole/szkoła. W pewnym momencie zakończyło swoją działalność, a potem było kilka poważnych pożarów tego budynku. Dewastacja trwała przez kilka dobrych lat. Zdarzały się też włamania do pobliskich garaży, wybite szyby w samochodach.
Mimo wszystko jeżeli chodzi o spokój i cisze, to porównując to do innych regionów miasta, można zaliczyć to osiedle do najlepszych. Chciałem tylko zwrócić uwagę, że nie jest to taka "oaza spokoju", jak niektórzy myślą.
« Ostatnia zmiana: 03 Sie, 2011, 00:10:20 wysłana przez suw8 »

mycha777

• Gość
« Odpowiedź #191 dnia: 03 Sie, 2011, 09:35:09 »
...zawsze wolałem mieszkać w Suwałkach, a nie na Północy ;)

Odważnie napisane jak na kogoś kto bez ochrony przemieszcza się po mieście  ;-)

A tak na poważnie to znam wiele osób dla których "północ" to daleko i zawsze mnie to szczerze śmieszy. Mała mieścina a ludzie tu widzą problem odległości. Szukając mieszkania to był ostatni punkt moich wymagań.

Offline vena

• Super Poster
« Odpowiedź #192 dnia: 03 Sie, 2011, 13:58:26 »
A tak na poważnie to znam wiele osób dla których "północ" to daleko i zawsze mnie to szczerze śmieszy. Mała mieścina a ludzie tu widzą problem odległości.

Ja tez pochodze z centrum i dla mnie Polnoc to "daleko"  ;D Mieszkalam kiedys tylko 3 lata na Polnocy i nigdy nie przywiazalam sie do tamtych miejsc, bo do szkoly musialam dojezdzac, na zakupy tez, urzedy tez byly tylko w "miescie" no i przede wszystkim rodzina...
A swoja droga ta "mala miescina" ma dlugosc 12km i szerokosci 6km wiec w sumie nie jest az taka mala  ;)
Ludzie dobrej woli pouczają. Ludzie złej woli straszą.

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << SIERŻANT SZT. >>
« Odpowiedź #193 dnia: 03 Sie, 2011, 16:01:55 »
A tak na poważnie to znam wiele osób dla których "północ" to daleko i zawsze mnie to szczerze śmieszy. Mała mieścina a ludzie tu widzą problem odległości. Szukając mieszkania to był ostatni punkt moich wymagań.

Bo na północ to pod górkę :D Z resztą, od dziecka mówione było, że jedziemy "do miasta"... Jakby się mieszkało na prowincji :)