Autor Wątek: Inwestycje w Suwałkach  (Przeczytany 87991 razy)

Offline Szymon

• Weteran
Odp: Inwestycje w Suwałkach
« Odpowiedź #120 dnia: 06 Maj, 2011, 23:58:58 »
Stadion miejski 6.05.2011:

Wiele, wiele więcej fotek na stronie: http://inwestycje.suwałki.org/fotorelacja/fotorelacja-przebudowa-stadionu-miejskiego-6052011

Offline z bieguna

• Weteran
« Odpowiedź #121 dnia: 08 Maj, 2011, 10:39:25 »
co do stadionu to końca nie widać robót!
i ten daszek to porażka nie zakrywa całej trybuny!
ciekawo co będzie tu po obu stronach budowanej trybuny bo dziwnie to wygląda taka pusta przestrzeń i nad głowo klika metrów dach..

Offline MORDUK

• Super Poster
« Odpowiedź #122 dnia: 10 Maj, 2011, 17:54:49 »
STADION MIEJSKI
Dla mnie cała ta inwestycja to tragedia. Taki grosz wy.......y w kosmos moim zdaniem. NIc nie zrobione a jeszcze opóźnienia mają. Padać na ryj można. Brawo PRIBO :facepalm:. Zdanie moje takie - jakby ta firma budowałaby jakikolwiek stadion na EURO 2012 to impreza musiałaby odbyc sie u "Nas" ale w 2020 roku i to za ODRĄ. Masakra. We Wrocławiu postawili prawie cały stadion w rok (przypominam że było opóźnienie prawie roczne) a tu k.......a jednego budynku nie mogą skończyć, parkingu no i carawaningu. Ciekawy jestem czy wyrobią się do września?
Trzy buchy od babuchy i głuchy.

Offline Rockers

• Mega Poster
« Odpowiedź #123 dnia: 11 Maj, 2011, 08:33:08 »
Widzisz, panowie budowlańcy po studiach nie wiedzieli, że jak kopią kilkumetrowy dół w pobliżu zalewu,to momentalnie wypełni się wodą ;)

Offline noka

• Administrator
« Odpowiedź #124 dnia: 11 Maj, 2011, 15:27:12 »
Od kilku dni ktoś mi bezczelnie kominy spod okna zabiera (a takie ładne były :) ) Chyba likwidują kotłownię w Forte.

Dawniej i dziś:

Offline fcfadom

• Weteran
« Odpowiedź #125 dnia: 11 Maj, 2011, 21:46:17 »
Tylko że we Wrocławiu jest cieplej i zima tam nie była taka jak w Suwałkach . Stadion to nie Obi gdzie tam trzeba było tynki robić  na zamarzniętych ścianach bo terminy goniły ,na stadionie tego nie zrobisz lepiej zrobić raz porządnie a nie potem poprawiać tak jak z plaza było, co z tego że zrobili prawie na czas jak potem musieli poprawiać itd .

Offline Rockers

• Mega Poster
« Odpowiedź #126 dnia: 11 Maj, 2011, 21:48:33 »
Zrobili na czas i poprawiali, bo gdyby nie zrobili na czas, to zapłaciliby ogromne kary, a tak zrobili a czas a w ramach gwarancji nanoszone byly poprawki.

Offline Szymon

• Weteran
« Odpowiedź #127 dnia: 11 Maj, 2011, 22:55:30 »
Tylko że we Wrocławiu jest cieplej i zima tam nie była taka jak w Suwałkach . Stadion to nie Obi gdzie tam trzeba było tynki robić  na zamarzniętych ścianach bo terminy goniły ,na stadionie tego nie zrobisz lepiej zrobić raz porządnie a nie potem poprawiać tak jak z plaza było, co z tego że zrobili prawie na czas jak potem musieli poprawiać itd .
Gdyby się nie ociągali mogli by spokojnie dotrzymać terminu z tymi mrozami. Organizacja pracy, duża siła robocza i jest to możliwe, przykładem jest Tesco gdzie wszystko rośnie w oczach.
A tak to nawet pole caravaningowe nie jest gotowe, gdzie pracy jest niewiele w porównaniu z trybuną, więc wymówki "bo zima" są tylko słabymi wymówkami...

Offline MORDUK

• Super Poster
« Odpowiedź #128 dnia: 12 Maj, 2011, 08:44:53 »
Od kilku dni ktoś mi bezczelnie kominy spod okna zabiera (a takie ładne były :) ) Chyba likwidują kotłownię w Forte.

Aż to łobuzy jedne.

Tylko że we Wrocławiu jest cieplej i zima tam nie była taka jak w Suwałkach . Stadion to nie Obi gdzie tam trzeba było tynki robić  na zamarzniętych ścianach bo terminy goniły ,na stadionie tego nie zrobisz lepiej zrobić raz porządnie a nie potem poprawiać tak jak z plaza było, co z tego że zrobili prawie na czas jak potem musieli poprawiać itd .

W tym roku zima była praktycznie taka sama w całym kraju. Temperatury spadały poniżej 10 st wszędzie i utrzymywały sie tygodniami. Tyle że jednym to przeszkadzało a innym nie.

Offline samul

• Stały Bywalec
  • **
  • Całkiem nie na diabła
« Odpowiedź #129 dnia: 22 Cze, 2011, 11:09:02 »
Jest w końcu pierwszy jupiter na stadionie-już nie mogę się doczekać pierwszego meczu przy sztucznym oświetleniu :spoko:

Offline krzysioh1983

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #130 dnia: 23 Cze, 2011, 12:23:44 »
Nareszcie zaczyna wyglądać jako tako stadion!!!

Offline MORDUK

• Super Poster
« Odpowiedź #131 dnia: 24 Cze, 2011, 09:28:10 »
Wczoraj tam jechałem. Rzeczywiście coraz ładniej to wygląda. Muszę zwrócic honor byłem sceptycznie nastawiony co do tej inwestycji (w szczególności ten carawaning) i niektórych rozwiązań ale teraz naprawdę wyglada GIT. Tak z czystej ciekawości Czy ktoś się orientuje ile luxsów będzie miało oświetlenie naszej areny. Czy dostosowane będzie do transmisji HD  ;D. No i też nie mogę się doczekać gry przy sztucznym oświetleniu. Podejrzewam że na pierwszym meczu będzie ponad komplet.

Offline AdrianSuvalkai

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #132 dnia: 26 Cze, 2011, 01:52:52 »

Offline AdrianSuvalkai

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #133 dnia: 26 Cze, 2011, 01:56:33 »
Termomodernizacja budynku przychodni przy ul. Młynarskiego, która zgodnie z planem zakończyła się z końcem czerwca. Poniżej porównanie stanu sprzed remontu elewacji z lutego i obecnego, już po remoncie z wczoraj.

więcej zdjęć: http://inwestycje.suwałki.org/fotorelacja/fotorelacja-termomodernizacja-budynku-przychodni-przy-ul-m%C5%82ynarskiego

Offline AdrianSuvalkai

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #134 dnia: 26 Cze, 2011, 02:06:13 »

więcej zdjęć: http://inwestycje.suwałki.org/fotorelacja/fotorelacja-remont-muzeum-okr%C4%99gowego-1