Autor Wątek: Hotel VELVET  (Przeczytany 21272 razy)

Offline samul

• Stały Bywalec
  • **
  • Całkiem nie na diabła
Hotel VELVET
« dnia: 27 Wrz, 2010, 15:46:03 »
Takiego standardu i tak dopracowanej oferty w Suwałkach jeszcze nie było. Rozpoczyna się budowa nowego, eleganckiego hotelu w samym centrum Suwałk.

Hotel VELVET znajdzie się w czterokondygnacyjnym  budynku wraz z garażem podziemnym o funkcji hotelowo – konferencyjnej i handlowej u zbiegu ulic Kościuszki i Dwernickiego. Komfortowe wyposażenie pokoi, nowoczesny wystrój wnętrz oraz kompleksowa oferta biznesowa i weselna będą głównymi atutami Hotelu VELVET.

Hotel o standardzie trzech  gwiazdek posiadać będzie 27 nowoczesnych pokoi i komfortowy dwupiętrowy apartament, restaurację, dwie ekskluzywne sale konferencyjno-bankietowe, centrum odnowy biologicznej i podziemny garaż. Oprócz hotelu, w budynku znajdą się również lokale usługowo-biurowe o wysokim standardzie.

Eleganckie sale konferencyjne będą wyposażone w najnowocześniejszy sprzęt audiowizualny i będą doskonałym miejscem do organizacji spotkań biznesowych. W razie potrzeby z łatwością zmienią się w sale, na których będzie można urządzić wystawne przyjęcia i bale. Oferta biznesowa i weselna Hotelu VELVET będzie wychodziła naprzeciw oczekiwaniom najbardziej  wymagających klientów.

Architektura budynku z jednej strony nawiązywać będzie do klasycystycznego charakteru zabudowy śródmieścia Suwałk, z drugiej jednak wprowadzi technologie i materiały zdecydowanie współczesne. W obiekcie zostaną zastosowane panele solarne, które umożliwią znaczne zmniejszenie zużycia energii. Wnętrze Hotelu VELVET będzie zaprojektowane i wykończone z największą starannością i precyzją przy zastosowaniu materiałów bardzo wysokiej jakości, zgodnie z najnowszymi światowymi standardami i trendami.

Inwestorem jest Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Turkus. Pierwsi goście przekroczą gościnne progi hotelu wiosną 2012 roku.

Zrodlo: www.suwalki24.pl
« Ostatnia zmiana: 27 Wrz, 2010, 16:22:22 wysłana przez the_mask »

Offline biza

• Mega Poster
Odp: Hotel VELVET
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Wrz, 2010, 13:45:53 »
Juz wkrótce dokona się w naszym mieście zaapowiadana od dawna ekspansja hotelowa. W Suwałkach powstaną cztery nowe eleganckie hotele - z gabinetami odnowy biologicznej, salami konferencyjnymi i bankietowymi, a nawet klubem nocnym.

wiecej informacji o budowie hoteli w Swałkach: http://www.suwalki.info/wiadomosci-8964-Suwalki_hotelowym_rajem.html
oraz w dziale Inwestycje, w wątku Inwestycje w Suwałkach naszego forum ;)
« Ostatnia zmiana: 28 Wrz, 2010, 13:55:19 wysłana przez biza »
Zazdroszczę Japonkom - wstają rano i od razu w kimono...

Offline MORDUK

• Super Poster
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Wrz, 2010, 14:08:48 »
Jak nie było to nie było. A teraz się wysypią jak grzyby po deszczu. Swoją drogą zapotrzebowanie jest. Wiele razy zdarzyło się, że dla gości trzeba było rezerwowac miejsca w naszych dwóch hotelach z miesięcznym wyprzedzeniem.
Trzy buchy od babuchy i głuchy.

Offline biza

• Mega Poster
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Wrz, 2010, 14:19:20 »
no u nas to tak jest.. jak nie ma, to nie ma :D a jak buduja to wszystko na hura ;)
ale ja tam jestem "za" kazdą inwestycja w Suwałkach, cieszę się, ze sie rozbudowują :)
jak dla mnie to jeszcze IKEA by sie przydała  ;D

Offline gryson

• Super Poster
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Wrz, 2010, 14:49:41 »
Masz rację biza, zaraz się okaże, że będzie klęska urodzaju ;)
A z ikei to choćby w Białymstoku bym się ucieszył, tam bywam częściej niż w Wawie (choć w piątek ikeę w Wawie odwiedziłem akurat ;) ), w Suwałkach nie ma szans najmniejszych na ikeę.

Offline Szymon

• Weteran
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Wrz, 2010, 15:18:45 »
W Suwałkach powstanie 5 nowych hoteli.

W Suwałkach powstaną cztery nowe eleganckie hotele
suwalki.info niedoinformowane :P

mycha777

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Wrz, 2010, 15:26:36 »
IKEA w Białymstoku ma zamiar "się" budować - słyszałem że mają grunt albo są w trakcie zakupu - dawno nie przeglądałem żadnych newsów więc należałoby to sprawdzić. Ale podobnie jak w Szczecinie gdzie od wielu lat IKEA starała się o tę inwestycję tak i w Białymstoku nie jest im łatwo wystartować.
W Szczecinie wiem że walczą od lat 90-tych o możliwość budowy. Ale już kiedyś słyszałem że ciężko się tam rozmawia i inne sieci mocno kombinowały aby się tam wybudować (jak mieszkałem w Szczecinie to za moich czasów otwarto pierwszy Real a później z wielkimi oporami powstał Geant).

Co do hoteli w Suwałkach. Jeśli wszystkie starają się o kredyty i w biznes-planach występują jako te jedyne, pionierskie i nie uwzględniają nowej konkurencji to ciekaw jestem czy banki nie zrewidują tego zapału.
To tak jak z nowymi przedszkolami - nie było żadnego to teraz mamy istny wysyp.

Offline biza

• Mega Poster
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Wrz, 2010, 15:52:28 »
woow to mi i w Białymstoku by ikea pasowała  ;D

W Suwałkach powstanie 5 nowych hoteli.
a to gdzie ma być jeszcze??

Offline Szymon

• Weteran
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Wrz, 2010, 16:22:53 »
a to gdzie ma być jeszcze??
Zespół hotelowo-konferencyjny w dawnych koszarach wojskowych przy ulicy Pułaskiego (za aquaparkiem)
Teren już ogrodzony od dawna, na razie nic tam się nie dzieje.
Link do informacji i wizualizacji: http://inwestycje.suwałki.org/category/inwestycje-planowane/adaptacja-budynkow-pokoszarowych-na-hotel-i-centrum-konferencyjne
Niedługo na stronie więcej o wszystkich inwestycjach hotelowych.

Offline Kingston87

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Paź, 2010, 14:36:07 »
Ta nazwa taka dziwna bo mi odrazu z papierem toaletowym sie skojażyła

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << MŁODSZY ASP. >>
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Paź, 2010, 15:04:00 »
Bo będzie długi i miękki jak aksamit :P, albo szary i do dupy :P

Offline Bart76

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 03 Paź, 2010, 21:20:56 »
Ciekawe co powstanie po starym szpitalu obok karczmy polskiej. W sam raz nadaje się na hotel.

Offline Szymon

• Weteran
« Odpowiedź #12 dnia: 03 Paź, 2010, 21:34:10 »
Ciekawe co powstanie po starym szpitalu obok karczmy polskiej. W sam raz nadaje się na hotel.
Teraz nie nadaje się, bo naprzeciw będzie właśnie hotel Velvet, poza tym 5 Hoteli na jednej ulicy starczy(Hańcza**, Akvilon***, Radiosson****, Dom Nauczyciela**, Velvet-o nim mowa w tym temacie). :)
« Ostatnia zmiana: 03 Paź, 2010, 21:36:39 wysłana przez Szymon »

Offline Bart76

• Stały Bywalec
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 04 Paź, 2010, 09:49:08 »
Czemu się nie nadaje? W Hotelu Velvet będzie tylko 27 pokoi, aż się prosi wyremontować taki budynek.
Hoteli nigdy dość, kwestia tylko promocji Suwałk w Polsce i zagranicą.

Offline the_mask

• Global Moderator
  • << MŁODSZY ASP. >>
« Odpowiedź #14 dnia: 12 Lis, 2010, 09:20:11 »
Kolejny hotel powstanie w Suwałkach. Trzygwiazdkowy Velvet

Dwie ekskluzywne sale konferencyjno-bankietowe, centrum odnowy biologicznej, restauracja, 27 pokoi, podziemny garaż oraz lokale usługowo-biurowe – to wszystko znajdzie się w hotelu Velvet, który powstać ma na skrzyżowaniu suwalskich ulic Kościuszki i Dwernickiego.

Budowa ma się wkrótce zacząć. Trwają prace przygotowawcze. Pierwsi goście mają pojawić się w Velvecie już w 2012 roku.

Będzie to obiekt trzygwiazdkowy. Sale konferencyjne będą wyposażone w najnowocześniejszy sprzęt audiowizualny.

Właściciele – Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Turkus - liczą, że stanie się to miejsce spotkań biznesowych. Jednocześnie, bez żadnych problemów, sale będzie można przystosować do urządzania przyjęć czy wesel.

– Nasza oferta ma wychodzić naprzeciw oczekiwaniom najbardziej wymagających klientów – mówi Emilia Ułanowicz-Szarafińska.