Tojaaaa;
Przede wszystkim chciałbym oznacza, że ludzi nie interesuje się wiele badań z rodziną w Turcji. Istnieją również pewne trudności. Nie mamy dobrych zapisów metrykalnych jak kościół. Istnieje kilka rekordów, ale jest ogólnie zainteresowany ze znanymi ludźmi. I dokumentacja w języku Ottoman (stary język turecki), a wiele osób nie może czytać tego tekstu. Kobiety w okresie Ottoman nie jest włączone do dokumentacji. Inny problem nie ma nazwisko do 1934 roku. Więc powoduje diffilculty (odnalezienie osoby), które na przykład, że człowiek jest mój dziadek (jeśli są dwie lub więcej osób o tym samym nazwisku). Dlatego informacje, które dają staniesz się unenough. Losy rodziny dowiedziałem się wiele informacji o ich rodzinie od nas. Ottoman Archiwum rekordy w Polska, w Rosji, Internetu i informacji przedstawionych nam wiele informacji. Daliśmy informacje i dokumenty do wielu rodzin.
Jak badania historii 177 starobojarskie "w mojej okolicy, mogę powiedzieć, że dobrze zarabiać za granicą, ale na kilku członków rodziny może przynieść pieniądze do Turcji. Pieniądze zostały wycofane z obiegu i nie mogą być wykorzystane w Turcji. Wojny światowej i rewolucji 1917 roku wpływ ich głęboko jak mój pradziadek Serif Gulab. Dał pieniądze na innych ludzi, ale jak nie ma pieniędzy po rewolucji, nie może podjąć pieniędzy. Faktury są w naszym archiwum. Dał wszystkie swoje pieniądze żołnierza, aby przejść do Turcji w 1917 roku. Nawet bogatych ludzi zmarła w Turcji, że nie miał posiłku. Wiemy od wyjaśnienia, że ci ludzie są bardzo słabe w Turcji. Część z nich pracowała także w Stambule po powrocie do Turcji. Otwierali sklepów piekarniczych. Piekarnia Sklep Piotrogrodzie, Moskwie Piekarnia Sklep, Ferah (nazwisko) Piekarnia Sklep jest kilka z nich. Znajdują się na głównej ulicy (Istiklal Street) w Stambule. Inne (w części ogólnej) nadal jest w rolniczych ośrodkach. Po okresie (1950) są już do Ankara i otworzyli sklepów piekarniczych. Dziś ich synowie i wnuki działają wiele piekarni. Izmirze i Stambule innych miastach.
Mogę zaproponować tylko jedną książkę. Jego nazwa to "Gurbet Pastasi" przez Czy Ugur Biryol. Możesz znaleźć trochę informacji z tej książki. Jest to jedyna książka. Inne źródła informacji jest moja strona. I korzystał z książek, gazet itp. I podzielić się więcej dokumentów i informacji dla Ciebie tutaj.
Wreszcie, chciałbym powiedzieć, że na stronie internetowej informacje na temat tego problemu będzie przetłumaczony na język angielski w przyszłości.