Autor Wątek: Zdjęcia naszych milusińskich  (Przeczytany 68729 razy)

Offline marcim

• - VIP -
Odp: Zdjęcia naszych milusińskich
« Odpowiedź #60 dnia: 22 Wrz, 2009, 17:44:47 »
Gucio to fan wiatraków? Oglądał w TV jakiś film/program o wiatrakach.  ;)

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #61 dnia: 22 Wrz, 2009, 21:47:14 »
marcim! Faktycznie ,nawet nie zwróciłam uwagi ,że na ekranie są wiatraki  :P Gucio towarzyszył nam przy kolacji ,to jego pora na rozprostowanie skrzydełek.Natomiast jego współlokator Ramzes denerwował się potwornie jego obecnością :

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #62 dnia: 11 Paź, 2009, 00:46:51 »
Prawie 10 minut musiałam się naprosić ,aby wreszcie pokazał różki.Bidulek był wystraszony ,ale  się udało i zaznaczam ,że ślimak jest z suwalskiej działki:

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #63 dnia: 13 Paź, 2009, 00:40:21 »
Elvis-kot norweski ,album ich pokazuję na drugiej stronie /chyba/,wbrew własnej i właścicieli woli zmienił miejsce zamieszkania. Komuś się bardzo spodobał i .......zniknął  >:( Kot ładny ,rasowy i  po co wydawać pieniądze ,jak można komuś zwierzę zabrać... :o  Ludzie są okrutni  :'(

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #64 dnia: 18 Paź, 2009, 12:38:04 »
Obrazek z kategorii Zwierzęta
Często ludzie chwalą się jakie to wielkie mają zwierzaki. Tutaj natomiast najmniejszy kotek na świecie. Jak widać jest dość uroczy i potrafi się świetnie bawić.

Nowszy:                         

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #65 dnia: 05 Lis, 2009, 22:18:09 »
Mokrzec w puszczy
Na dowód ,że w moich stronach też już zawitał pierwszy śnieg ,zamieszczam zwierzaki mojej koleżanki ,które wyszły pospacerować po tym białym puszku .Na początku jest samotny norweski kot -pisałam wyżej ,że drugiego ktoś sobie przywłaszczył. Następne zdjęcia ,to piękna Fibi ,potem mieszanka kotów i yorków ,a na ostatnim zdjęciu york po zimowym spacerku.Tylko dlaczego nie zdjął czapki?  :P
Gdy będę miała nowe zdjęcia tych miłych stworzeń -dołączę do tego albumu ,a Was powiadomię .Kto będzie chciał sobie obejrzeć ,powróci do tego albumu.

[picasa width=750 height=500]host=picasaweb.google.pl&hl=pl&feat=flashalbum&RGB=0x000000&feed=http%3A%2F%2Fpicasaweb.google.pl%2Fdata%2Ffeed%2Fapi%2Fuser%2Fmaroma8%2Falbumid%2F5400724472458639121%3Falt%3Drss%26kind%3Dphoto%26hl%3Dpl[/picasa]

zosia

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: 06 Lis, 2009, 18:49:52 »
                   Zupełnie niedawno, owczarek niemiecki, wbił mi zębiska w łydkę. Po wielu tygodniach, (zęby odcięły, umartwiły skórę na łydce, w śladzie po międzyzębiu) po tygodniach paprania rany, zagoiła się. Do lekarza i na policje nie poszłam, bo pani właścicielka psa, młoda dziewczyna, udzieliła mi pomocy felczerskiej. Byłam na rowerze, a pies podbiegając, machał ogonem, bez szczekania.  Bywało onegdaj, że spałam z naszą owczarką w jej budzie. Nie sądziłam, że psy, czasem, są takie wredne. Może ludzie także...?

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #67 dnia: 06 Lis, 2009, 19:56:18 »
@Zosiu ! Ludzie są różni ,ale jesli ma się to coś w sobie ,to zwierzęta potrafią to wyczuć.Czasem chodzi o strach przed zwierzętami ,a czasem wystarczy siła charakteru . Nigdy nie bałam się zwierząt i one krzywdy mnie też nie robiły. Piszesz ,że byłaś na rowerze ,więc pies nie chciał zrobić Ci krzywdy ,dlatego ,że był groźnym psem.On prawdopodobnie ze strachu Cię zaatakował .Wina leży po stronie jego właścicielki ,że nie znała dobrze reakcji swojego pupila.
Dam Ci przykład ,kiedyś mieliśmy psa ,którego obce dzieci skrzywdziły ,gdy był małym szczeniakiem ,do końca swego żywota nie tolerował obcych dzieci .Jednak my o tym pamiętaliśmy i gdy w pobliżu pojawiało się dziecko ,wystarczyło powiedzieć mu : ''nie rusz'' ,pies od razu wiedział ,że nie może nawet warknąć.Natomiast my pilnowaliśmy ,aby dzieci się do niego nie zbliżały.Nigdy nikogo nie ugryzł.
Popełniłaś błąd ,że nie poszłaś do lekarza ,może rana szybciej by się zagoiła ?A zarządałaś chociaż świadectwo szczepienia psa?

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #68 dnia: 07 Lis, 2009, 21:44:37 »
Jutro moja koleżanka przyjeżdża do Poznania z Angelą na kolejną wystawę ,jakie będą wyniki popisu Angeli ,napiszę .Narazie kto lubi zwierzęta ,niech trzyma kciuki za psiaka i jej panią . :P

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #69 dnia: 17 Lis, 2009, 22:04:41 »
Angela zdobyła srebro!

Rekord - to rekord. Tak odpisała mi moja koleżanka na prośbę o obecność na forum. Angela zdobyła " tylko srebro" z najlepszymi ocenami i mogą  robić  wniosek na sukę hodowlaną.Narazie moja koleżanka z tego zaszczytu nie skorzysta,a formalnością stało się zadość .Brakuje im jednego CWC[nie wiem co to takiego ,ale myślę ,że jakiś certyfikat :P]  z wystawy międzynarodowej ,aby Angela została championem Polski. Poznańska wystawa dużo im nie dała ,ale uważają ,że grzechem byłoby nie wystąpić na tej wystawie mało ,że mają z okolic Międzychodu najbliżej ,to jeszcze z tąd pochodzą. Angela jest zawsze lekko zestresowana ,a spotyka się z psami bywającymi zawodowo na ringu i przyjechały z jednej hodowli i były między swymi i stresik je ominął. Angela jest młodym psem ,ale będę śledziła jej postępy  :P

Od razu nie było żadnej wiadomości i wcale się nie dziwię ,bo w tym samym czasie pani Angeli została babcią .Wiadomo ,co było ważniejsze  ;)

Niemniej obu gratuluję  ;D ;D ;D

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #70 dnia: 16 Gru, 2009, 23:38:41 »
Wspominałam już ,że kotka moich dzieci odeszła do innego wymiaru  :( Kotek -Buli pozostał sam ,wszystkie fajne miejsca w mieszkaniu należą tylko do niego  :P Miejsce przy piecu również się zwolniło ,więc czemu nie skorzystać  ??? Oto kotek wygrzewający się przy gorącym piecu -pełen odlot   :o

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #71 dnia: 12 Sty, 2010, 00:54:21 »
Stołówka w Mokrzcu

Offline pum

• Forumowicz
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 13 Sty, 2010, 20:41:38 »
Poszukuję domu dla 5 miesięcznej kotki, jak z reklamy whiskas ;), oswojona, łagodna i ufna

W zestawie z kotem: kuweta, łopatka i miska

W domu od kilku lat rządzi inna kotka i nastapił "konflikt pokoleń" :(

Zainteresowani info na PW

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #73 dnia: 25 Sty, 2010, 21:45:46 »
Kot mojej koleżanki ze znanej Wam stajni w Mokrzcu .Tak na wszelki przypadek ,jak Wam będzie zinmo,zajrzyjcie na kociaka ,a zrobi się cieplej przy jego futrku :P   pum co z Twoim kociakiem ,znalazłeś mu dom?

Offline gaga

• - VIP -
« Odpowiedź #74 dnia: 26 Sty, 2010, 21:15:46 »
Figo-nowy mieszkaniec w Mokrzcu .Ma prawie trzy miesiące i szlachetny rodowód ,wyrośnie na wspaniałego psa .Na ostatnim zdjęciu -spacer z pokazywaną wcześniej Angelą.

[picasa width=750 height=500]host=picasaweb.google.pl&hl=pl&feat=flashalbum&RGB=0x000000&feed=http%3A%2F%2Fpicasaweb.google.pl%2Fdata%2Ffeed%2Fapi%2Fuser%2Fmaroma8%2Falbumid%2F5431136413539866097%3Falt%3Drss%26kind%3Dphoto%26hl%3Dpl[/picasa]